جنجال اپیلاسیون!
در واقع در اکثر جوامع به گونه ای فرهنگ سازی شده است که جنس مونث با مادر شدن هویت می یابد. تمکین زن از مرد، قتل های ناموسی، ختنه دختران، باروری زنان و مواردی از این دست، یا به صورت قوانین حکومتی اجرایی می شود و یا به واسطه حمایت حکومت از سوی سنت گرایان …
در واقع در اکثر جوامع به گونه ای فرهنگ سازی شده است که جنس مونث با مادر شدن هویت می یابد. تمکین زن از مرد، قتل های ناموسی، ختنه دختران، باروری زنان و مواردی از این دست، یا به صورت قوانین حکومتی اجرایی می شود و یا به واسطه حمایت حکومت از سوی سنت گرایان و خانواده ها در اکثر کشورهای اسلامی اجرا می شود.
بعد از تصویب قوانینی مبنی بر زاد و ولد و حتی نوع زایمان! این بار نوبت به آرایشگاههای زنانه رسیده است!
چندی پیش تعدادی از مردم قزوین که خود را ٬فعالان فرهنگی استان قزوین٬ خوانده اند، طی تظاهراتی ممنوعیت اپیلاسیون در آرایشگاههای زنانه را خواستار شدند. سپس در پی این حرکت، دادستان قزوین ضمن حمایت از این حرکت، بیانیه ای صادر کرد که در آن اپیلاسیون به عنوان یک امر خلاف شرع حرام دانسته شد و مقرر گردید آرایشگاههایی که مبادرت به ارئه برخی از خدمات اپیلاسیون می کنند بزودی پلمپ شوند.
سردبیر قزوین خبر(وب سایتی که نامه مخالفت با اپیلاسیون در آن منتشر شد)در گفتگو با یکی از روزنامه های داخلی گفت:«این نامه متعلق به ما نیست و ما فقط آن را منتشر کردهایم اما خود ما هم مدافع موضوع طرحشده در نامه هستیم.»
وی ادامه داد: «مسئله اصلی در شرایط کنونی از نظر ما پرونده جدیدی است که روی آن خیلی مانور میدهند، موضوع ماساژ است که پشت موارد آرایشی و بهداشتی در حال ارائه است. مباحثی مثل بردن فرهنگ ماساژ به داخل خانهها و شرکتهاست و این میتواند وجهه متفاوتی داشته باشد، من معتقد هستم اسم ماساژ که بیاید فکرها میروند سمت تایلند، مالزی و اندونزی و کشورهای جنوب شرق آسیا، و در صورتی که با آنها برخورد نشود عاقبت ما رفتن به این سمت است.»
این در حالی است که در نامه معترضین، هیچ اشاره ای به ماساژ نشده است!
در روزهای اول انتشار این اخبار، تنها به خلاف شرع بودن آن اشاره شد و پلمپ کردن آرایشگاهها را به دلیل جرم شناخته شدن و غیرشرعی بودن اپیلاسیون خواستار و به شدت نگران حیای دختران شدند. سپس بعد از چند روز برای آنکه حرف خود را بر کرسی بنشانند چند دلیل بهداشتی به آن افزودند و این امر را از لحاظ بهداشتی و ایجاد بیماری های مختلف ممنوع اعلام کردند.
نماینده مردم قزوین درمجلس شورای اسلامی نیز به جمع افراد معترض پیوست و خبر از ارائه طرح ممنوعیت اپیلاسیون کامل بدن زنان به کمیسیون فرهنگی مجلس و صحن علنیداد.
افسرالملوک یاسان رییس اتحادیه آرایشگران زنانه تهران نیز به جهان اقتصاد گفت:«انجام اپیلاسیون در آرایشگاههای زنانه دارای مجوز است و پلمپ کردن آنها نوعی کار شتابزده و به دور از منطق می باشد.»
یاسان افزود: «حدود 10 سال گذشته برای دریافت مجوز اپیلاسیون، در جلسات متعددی شرکت کردیم و حتی طی فتوایی که ازمراجع معظم قم گرفتیم، عنوان شد که اپیلاسیون زنان در صورتی که به دور از نگاه مردان صورت گیرد مجاز است.»
رییس اتحادیه آرایشگران زنانه تهران ادامه داد: «برخی افراد هنوز نمی دانند اپیلاسیون چیست! به طوریکه چند سال قبل که قصد دریافت مجوز آن را داشتیم ناچار بودیم چندین بار کاربرد اپیلاسیون را توضیح دهیم.»
یاسان ادامه داد: اپیلاسیون در واقع بند انداختن بهداشتی است که جهت زدودن موهای زاید بدن صورت می گیرد. البته انجام اپیلاسیون در قسمتهایی از بدن ممنوع است که نباید در آرایشگاهها انجام شود. ولی چطور می توان تشخیص داد که کدام آرایشگاه خلاف می کند یا خیر.»
یاسان ادامه داد:« بنابراین پیشنهاد من این است که قبل از هرگونه عمل شتابزده و غیرمنطقی، به صورت کارشناسانه این موضوع بررسی شود وگرنه نه تنها مشکلی حل نمی شود بلکه می تواند باعث بوجود آمدن مشکلات دیگری نیز شود. به طور مثال چند سال گذشته برای دریافت مجوز “تتو” بسیار تلاش کردیم اما موفق نشدیم. این امر باعث شد که بسیاری از افراد بدون مجوز و به صورت پنهانی در زیرزمین های مخفی و به صورت غیربهداشتی این عمل را انجام دهند.»
وی افزود: «از آنجاییکه تتو با سوزن سروکار دارد بنابراین انجام غیربهداشتی آن می تواند باعث ایجاد و سرایت بیماری شود و مسئولین بالاخره با مشاهده این اتفاقات مجبور شدند مجوز آن را صادر کنند.»
خورشیدی قاضی تجدیدنظر و دادستان سابق کرج و استاد دانشگاه نیز به جهان اقتصاد گفت: «مراجعی مانند آیت اله بهجت، نوری همدانی، وحیدخراسانی، سیستانی و … اپیلاسیون را در صورتی حرام شمردند که مستلزم لمس و دیدن عورتین باشد و در غیر اینصورت مجاز است.»
وی ادامه داد:« براساس ماده 637 و 638 قانون مجازات اسلامی باب تعزیرات؛ در صورت هرگونه عمل حرام و یا ترک واجب، حاکم شرع می تواند تعزیر کند.»
مردم قزوین به شدت نگران حجب و حیا زنان کشور خود شده اند که مبادا نجابت زنان کشورشان با انجام عمل اپیلاسیون لکه دار شود! ای کاش این فریادها در حمایت زنان کشور، درهنگام بروز انواع خشونتهای اعمال شده بر زنان، مانند اسیدپاشی نیز شنیده می شد.
با توجه به اینکه در چند سال گذشته محدودیتها نسبت به فعالیت زنان در جامعه افزایش یافته، به نظر می رسد که ایجاد جنجال درباره اپیلاسیون نیز با هدف محدودیت و کنترل کردن بیشتر زنان صورت گیرد و با گسترش اینگونه قوانین محدودیتی بیم آن می رود که در چند سال آینده زن بودن در جامعه ممنوع شود!
از سوی دیگر در حالیکه شرایط اقتصادی کشور زندگی مردم را به شدت تحت تاثیرقرار داده و اختلاس ها یکی پس از دیگری از بطن جامعه و دولت سربرمی آورد و سیاست خارجی کشور در شرایط حساس بسر می برد آیا ارائه طرح ممنوعیت اپیلاسیون کامل بدن زنان به کمیسیون فرهنگی مجلس و صحن علنی ضروری به نظر می رسد؟ طرحی که اگر اجرایی شود چه بسا بسیاری از افراد به صورت زیرزمینی و غیربهداشتی مبادرت به انجام آن نمایند که می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.
تا چه زمان مسئولین به جای انگشت گذاشتن بر روی موارد پیش پا افتاده می توانند بر روی خواسته های اصلی مردم سرپوش گذارده و اذهان مردم را به سمت چنین مسایلی منحرف کنند؟
منبع: روزنامه جهان اقتصاد