خانهای با خاصترین روش ساخت در اروپا (+تصاویر)
هسته مرکزی خانه تنها با استفاده از بتن، یک چاپگر سه بعدی و برنامه ای هدفمند طراحی و ساخته شده است. بقیه جزئیات نیز به صورت دستی سر هم شده اند.
موبنا؛ رکسانا دانیالی – آیا لبه های اسفنجی شکل یک دیوار که حاصل تکنیک چاپ سه بعدی بوده است، توانایی رقابت با طراحی های داخلی مد روز را خواهد داشت؟ پاسخ به این سوال برای افراد بسیاری دشوار خواهد بود اما ماسیمیلیانو لوکاتلی؛ معمار و طراح سرشناس قطعا از چنین ایده ای پشتیبانی خواهد کرد! لوکاتلی همراه با تیم معماری خود تحت عنوان “سی ال اس” اقدام به ساخت خانه ای کاملا منحصر به فرد کرده است. تمامی اجزای این خانه به روش چاپ سه بعدی تهیه شده اند. بافت متمایز دیوارها و سایر بخش های خان، حسی تکرار نشدنی را به مخاطب انتقال می دهند. این بافت غالبا همانند مصالح پرداخت نشده است، درست مانند آن که از بتن خشن و یا چوب خالص استفاده کرده باشید.
هسته مرکزی خانه تنها با استفاده از بتن، یک چاپگر سه بعدی و برنامه ای هدفمند طراحی و ساخته شده است. بقیه جزئیات نیز به صورت دستی سر هم شده اند. حاصل کار ساختمانی زیبا و ساده همراه با یک باغ دیدنی در قسمت سقف خواهد بود. بازدید کنندگان در داخل خانه روی سنگ های درشت و از میان مبلمان ایتالیایی مرغوب قدم بر می دارند و از آنچه که در آینده اتفاق خواهد افتاد، حیرت زده می شوند!
یکی از اصلی ترین تفاوت های این خانه با پروژه هایی که در آینده انجام خواهند شد، بهره برداری از تکنیک چاپ سه بعدی نه به دلایل اقتصادی بلکه به خاطر جنبه های زیبایی شناختی عنوان شده است. طراحی این خانه با استفاده از مبلمان های زیبا و تزئینات چشم نواز، دید مناسبی از قدرت روش چاپ سه بعدی و تاثیر آن بر زندگی آینده انسان ها به دست می دهد. آیا طراحان پذیرای دیوارهای بتنی حاصل از چاپ سه بعدی خواهند بود؟ این بافت تکرار شونده دارایی ریتمی آرامش بخش است که نه تنها به راحتی قابل اجرا بوده، بلکه با استقبال مردم نیز همراه می شود.
این خانه نخستین طرح چاپ سه بعدی بوده که در اروپا اجرا شده است و آن را به نام پروژه “خانه سازی سه بعدی ۰۵” می شناسند. این نام گذاری فلسفه خاص خود را دارد و ۰۵ به پنج ویژگی اصلی طرح اشاره می کند که شامل خلاقیت، پایداری، انعطاف پذیری، قابلیت خرید مقرون به صرفه و همچنین سرعت هستند. به کار گیری مصالح تخریبی برای ساخت طرح های چاپ سه بعدی، خود مزیتی بزرگ به شمار می رود.
خانه ای به مساحت ۱۰۰ متر مربع که با این تکنیک ساخته شود، به ازای هر متر مربع ۱،۰۰۰ یورو هزینه و همینطور یک هفته زمان نیاز خواهد داشت. لوکاتلی امیدوار است که در آینده ای نزدیک، این عدد به ۳۰۰ یورو کاهش یابد.
منبع: پول نیوز