ابزار جدیدی برای پیشگیری از ایدز در زنان

دانشمندان کانادایی، نوعی ایمپلنت ابداع کرده‌اند که روش مطمئن‌تر و کم‌هزینه‌تری برای پیشگیری از ابتلا به ایدز در زنان خواهد بود.

موبنا – دانشمندان “دانشگاه واترلو” (University of Waterloo) در کانادا، ابزار جدیدی برای محافظت از زنان در مقابل عفونت بیماری ایدز طراحی کرده‌اند.

این ابزار، نوعی ایمپلنت برای کاهش تعداد سلول‌هایی است که ویروس ایدز در دستگاه تناسلی هدف قرار می‌دهد. این روش، برخلاف دیگر روش‌های مرسوم پیشگیری از ایدز، ایمنی طبیعی بدن افراد را در برابر این ویروس، بالا می‌برد.

ویروس ایدز، با مختل کردن “سلول‌های تی”(T cells) بدن که هنگام ورود این ویروس، به سیستم ایمنی مجهز می‌شوند، بدن را عفونی می‌کند. هنگامی که سلول‌های تی، در حال استراحت هستند و برای مقابله با ویروس، تلاش نمی‌کنند، عفونی نمی‌شوند؛ در نتیجه ویروس ایدز، به دیگران منتقل نمی‌شود و به حالت خاموش در می‌آید.

“امانوئل هو” (Emmanuel Ho)، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه واترلو گفت: ما می‌دانیم برخی داروها که به صورت خوراکی استفاده می‌شوند، هرگز به دستگاه تناسلی نمی‌رسند؛ بنابراین شاید این ایمپلنت، روش مطمئن‌تری برای ترغیب سلول‌های تی باشد تا واکنشی به عفونت نشان ندهند و در نتیجه به پیشگیری مطمئن و کم‌هزینه‌تری منجر شود. آنچه هنوز نمی‌دانیم این است که آیا این روش می‌تواند یک گزینه مستقل برای پیشگیری از انتقال ویروس ایدز باشد یا بهتر است به همراه روش‌های پیشگیری دیگر، مورد استفاده قرار گیرد.

این ایمپلنت، از یک لوله تو خالی و دو بازوی قابل انعطاف برای نگه داشتن آن تشکیل شده است. این ابزار، حاوی ” هیدروکسی کلروکین”(HCQ) است که از طریق مواد متخلخل داخل لوله، به آرامی پخش و توسط دیواره‌های دستگاه تناسلی جذب می‌شود.

پژوهشگران، این ایمپلنت را روی مدل حیوانی آزمایش کردند که نتیجه آن، کاهش قابل توجه سلول‌های تی و ایجاد یک حالت خفیف ایمنی بود.

این مقاله، اخیرا در مجله ” Controlled Release” به چاپ رسید.

 منبع: ایسنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا