نخستین نمایشگر جهان با قابلیت تشخیص اثر انگشت چگونه کار میکند؟ (+عکس)
زیر نمایشگر لمسی AMOLED این گوشی هوشمند یک تراشه کوچک کار گذاشته شده است که از فناوری اوپتیکی برای اسکن کردن و خواندن اثر انگشت استفاده میکند.
موبنا – برای نخستین بار در تاریخ صنعت دستگاههای موبایلی، در بزرگترین نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی جهان موسوم به CES 2018 از یک گوشی هوشمند رونمایی شد که حسگر اثر انگشت آن زیر نمایشگر لمسی جاسازی شده است.
البته باید گفت که متاسفانه هیچ کدام از شرکتهای سامسونگ، الجی، اچتیسی یا دیگر بزرگان عرصه اندروید تولیدکننده این محصول نبودند تا قابلیت مذکور را در اختیار کاربران خود قرار دهند و در عوض یک شرکت چینی به نام Vivo آن را تولید کرد.
زیر نمایشگر لمسی AMOLED این گوشی هوشمند یک تراشه کوچک کار گذاشته شده است که از فناوری اوپتیکی برای اسکن کردن و خواندن اثر انگشت استفاده میکند. نخستین تجربیات برای استفاده از این گوشی هوشمند نشان داد که حسگر مذکور به خوبی عمل میکند و برای شناسایی اثر انگشت کاربر هیچ مشکلی ندارد.
این فناوری که در اصل در شرکت «سیناپتیک» ساخته شده است، دنیای گوشیهای هوشمند را وارد مرحله جدیدی کرده است تا استفاده از حسگرهای سختافزاری در بدنه دستگاه به حداقل برسد.
بهترین اتفاق در جریان تلفیق نمایشگر لمسی و حسگر تشخیص اثر انگشت این است که حسگر مذکور به هیچ وجه دیده نمیشود و کار به صورت یکپارچه از نمایشگر دستگاه استفاده میکند. تراشه کار گذاشته شده زیر نمایشگر بسیار کوچک است و شرکت Vivo گوشی جدید خود را به گونهای طراحی کرده است که کاربران برای باز کردن قفل آن با حسگر مذکور میبایست انگشت خود را روی نقطه مورد نظر اندکی فشار دهند تا حسگر فعال شود.
زمانی که کاربر انگشت خود را روی محل مورد نظر میگذارد، چند ثانیه صبر میکند و سپس قفل گوشی هوشمند باز میشود تا با یک انیمیشن زیبا به کاربر خوشامد گفته شود. البته باید گفت که این تراشه نسبت به حسگرهای کنونی تشخیص اثر انگشت که در دیگر گوشیها مورد استفاده قرار میگیرند اندکی کندتر عمل میکند. ولی این سرعت چندان قابل ملاحظه نیست تا برای کاربر مشکلی را به وجود آورد.
در بخش فنی برای نخستین تراشه تشخیص اثر انگشت زیر نمایشگر لمسی، شرکت «سیناپتیک» تراشه خود را با نام Clear ID FS9500 معرفی کرده است و میگوید اندازه واقعی این بخش سختافزاری معادل ناخن دست است که با نمایشگرهای لمسی منطبق با استاندارد ۱۸:۹ و ۲۰:۹ سازگاری دارد.
این تراشه هوشمند تنها ۰.۶۹ میلیمتر ضخامت دارد و بنابراین باعث افزایش ضخامت بدنه دستگاه نمیشود. نمونه اولیه این تراشه با نمایشگرهای AMOLED سازگار شده است و زمانی که انگشت دست روی نمایشگر گذاشته میشود، محل مورد نظر اندکی روشن میشود تا نشان دهد که اثر انگشت شناسایی شده است.
فرآیند مذکور برای شناسایی اثر انگشت و باز کردن قفل دستگاه در مجموع ۰.۷ ثانیه به طول میانجامد و بر این اساس باید گفت نسبت به تراشههای سختافزاری که در گوشیهای معمول مورد استفاده قرار می گیرند و سرعت آنها ۰.۲ ثانیه گزارش شده، اندکی کندتر است. البته با توجه به اینکه تراشه اپل برای تشخیص چهره کاربران به ۱.۴ ثانیه نیاز دارد، باید گفت که این محصول سریعتر عمل میکند.