۱۱ حقیقت جالب توجه درباره سیاره مریخ (+عکس)

این روزها بحث درباره سیاره مریخ و حضور انسان روی آن شاید بیش از هر زمان دیگر داغ باشد. تصاویر زیبایی از این سیاره در اینترنت منتشر می شوند، فیلم های سینمایی بر اساس حضور انسان در آن ساخته می شوند و ایلان ماسک، مالک شرکت های تسلا و اسپیس اکس، در حال برنامه ریزی سفر انسان به سیاره سرخ در آینده ای نه چندان دور است.

موبنا – این روزها بحث درباره سیاره مریخ و حضور انسان روی آن شاید بیش از هر زمان دیگر داغ باشد. تصاویر زیبایی از این سیاره در اینترنت منتشر می شوند، فیلم های سینمایی بر اساس حضور انسان در آن ساخته می شوند و ایلان ماسک، مالک شرکت های تسلا و اسپیس اکس، در حال برنامه ریزی سفر انسان به سیاره سرخ در آینده ای نه چندان دور است. اما به واقع درباره همسایه کناری سیاره زمین چه میزان اطلاعات دارید؟ در ادامه قصد داریم برخی حقایق جالب توجه درباره مریخ را ارائه کنیم.


همانند سیاره زمین، مریخ نیز دارای پوشش یخی در قطب های خود است. پوشش یخی شمالی تا دو مایل (۳.۲ کیلومتر) عمق دارد و ناحیه ای به وسعت اندکی بزرگتر از تگزاس را پوشش می دهد.


نوشته های مشابه

کوه المپوس در مریخ تقریبا دو برابر بلندتر از کوه مائونا لوا در هاوایی است.


دره والس مارینریس در مریخ چهار برابر عمیق‌تر و شش برابر طولانی‌تر از دره گرند کنیون است.


سطح خشکی های مریخ تقریبا برابر با سیاره زمین است اما این مقایسه ۷۱ درصد از سطح سیاره زمین که با آب پوشیده شده است را شامل نمی شود.


مریخ در گذشته دارای اقیانوس بوده است اما با اضافه کردن آنها نیز تنها ۱.۵ درصد از کل آبی که روی سیاره زمین وجود دارد را در اختیار خواهید داشت.


اقیانوس های مریخی نیز همانند نمونه های سیاره زمین دارای سونامی بوده اند. بلندترین ارتفاعی که سونامی های مریخ به آن دست یافته اند ممکن است ۴۰۰ فوت (۱۲۲ متر) باشد که اندکی کوتاه‌تر از ارتفاع چرخ و فلک چشم لندن است.


میانگین دمای سطحی در مریخ منفی ۸۱ درجه فارنهایت (۲۷.۲ درجه سانتیگراد) است که ۱۳۸ درجه سردتر از سیاره زمین محسوب می شود.


اتمسفر مریخ ۶۱ برابر نازک‌تر از اتمسفر سیاره زمین است و تقریبا به طور کامل از دی اکسید کربن تشکیل شده که این ماده تنها ۰.۰۴ درصد از اتمسفر سیاره زمین را تشکیل می دهد.


دسترسی به مریخ دشوار است. تاکنون حدود یک سوم از ماموریت هایی که با هدف سفر به این سیاره انجام شده با شکست مواجه شده اند.


تعداد ماموریت ها به مریخ کاهش چشمگیری داشته اند. پس از ۲۳ پرتاب در سال های دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، طی هزاره جدید تنها ۱۰ پرتاب به سوی مریخ صورت گرفته است.


سال نو مریخی برابر با پنجم ماه مه ۲۰۱۷ خواهد بود.


 نویسنده: محمدمهدی حیدرپور

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا