ماهوارههای ناسا به دنبال شناسایی پشه مالاریا
گروهی از محققان با استفاده از ماهوارههای سازمان فضایی ناسا موفق شدند مناطقی که پشه مالاریا در آنها پرواز میکند را شناسایی کنند.
موبنا – مالاریا همچنان یکی از بزرگترین تهدیدها برای مردم جهان محسوب میشود و در مناطق گرمسیری از جمله آمازون از آن به عنوان یک تهدید کاملا جدی یاد میکنند. این اتفاق در حالی صورت میگیرد که پیشبینی مناطع شیوع بیماری بسیار دشوار است و کارشناسان نمیتوانند این کار را با دقت انجام دهند.
اگرچه این مسئله مشخص شده است که پشه ناقل مالاریا هوای گرم را برای زندگی خود ترجیح میدهند و در هر نقطه که آب جمع شده باشد میتواند رشد کند، با این وجود هنوز به درستی نقاط زندگی آن به طور دقیق شناسایی نشده است. ولی محققان ادعا میکنند روش جدید برای شناسایی محل سکونت پشه مالاریا پیدا کردهاند.
گروهی از محققان با استفاده از ماهوارههای سازمان فضایی ناسا موفق شدند مناطقی که پشه مالاریا در آنها پرواز میکند را شناسایی کنند. پیشبینی ماهوارهای شیوع بیمای مالاریا با شناسایی مناطق که خاک رطوبتی دارند و لاروهای مالاریا در آنجا دیده شده است صورت میگیرد.
ماهوارههای ناسا به طور دقیق شناسایی میکنند که سیل و جنگلزدایی در کدام مناطق باعث تجمع آب شده است و استخرهای جنگلی موقت ایجاد کرده است. محققان دادههای ماهوارهها را برای دوره زمانی سه ماه گذشته مورد بررسی قرار میدهند و در پایان مشخص میشود که تا چه اندازه احتمال حضور پشه مالاریا در آن منطقه وجود دارد.
مدلسازیهای تعریف شده مبنی بر اطلاعات ماهوارهای به صورت لحظهای به روز می شوند و قرار است طی سالهای پیشرو در این زمینه فعال بمانند.
اگرچه این اتفاق نمیتواند جلوی شیوع بیماری مالاریا را بگیرد، ولی کارشناسان از این طریق میتوانند زیستگاههای پشه مالاریا را شناسایی و آن را قرنطینه کنند.