استودیو مفهومی ها
موبنا – این روزها واژه ” مفهومی” در صنعت خودرو یکی از موارد بسیار پرکاربرد است؛ واژه ای که در واقع خط فکری و قدرت ماجراجویی ذهنی تولیدکنندگان خودرو را به نمایش می گذارد. از این رو علاوه بر محصولاتی که در خیابان ها حضور دارند بخش مفهومی ها نیز برای برندهای برتر اهمیت و …
موبنا – این روزها واژه ” مفهومی” در صنعت خودرو یکی از موارد بسیار پرکاربرد است؛ واژه ای که در واقع خط فکری و قدرت ماجراجویی ذهنی تولیدکنندگان خودرو را به نمایش می گذارد. از این رو علاوه بر محصولاتی که در خیابان ها حضور دارند بخش مفهومی ها نیز برای برندهای برتر اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد.
کانسپت در لغت به معنای مفهوم ، فکر و تصور به کار می رود. با این تفاسیر کانسپت را می توان هدف طراحی یک پروژه دانست که زبان و نحوه گفتار پدیدآوردنده خود را برای تبادل اندیشه با مخاطب نمایان می کند. از سال ها قبل خودروسازان تراز اول جهان با سرمایه گذاری ها مناسب به تقویت بخش “تحقیق و توسعه” در تشکیلات خود پرداخته و در نهایت با پی بردن به اهمیت رویکردهای آینده نگر اقدام به راه اندازی واحدهای مخصوص طراحی کردند. آنچه که امروز در رویدادهای بین المللی خودرو برای دقایقی عاشقان این صنعت را میخکوب می کند نتیجه همین سرمایه گذاری ها و اعتماد به طراحی فرداست.
سابقه اولین خودروی مفهومی جهان بر اساس سوابق ثبت شده به سال 1940 میلادی و بیوک Y-Job باز می گردد که مجهز به موتور 8 سیلندر 5.2 لیتری بود. بدین ترتیب باید صنعت خودروی آمریکا را در این حوزه پیشرو بدانیم.
با این توضیحات مشخص شد که برای امروز با دنیای مفهومی را سرو کار داریم؛ از این رو سری به استودیو طرح های مفهومی می زنیم اما فراموش نمی کنیم که اینجا مرز و محدودیتی وجود ندارد و اساسا ممکن است بخشی از این ها از مرحله طرح جلوتر نرفته و حتی به تولید نسخه اولیه هم نرسند اما خودروهای جذابی که هم اکنون در خیابان ها حکمرانی می کنند زمانی در همین مرحله بوده اند…
با یک رولزرویس خاص وارد استودیو طراحی می شویم:
رولزرویس 103 ایی ایکس
مینی ویژن
اسپید وان سیت(خودروی شهری تک سرنشین)
سیتروئن سی 3 کاستوم
کامیون آئودی
نیسان اکسپرو
یانرلی دیزاین وان
ب ام و ویژن نکست هاندرد
پروژه خاص استون مارتین و ردبول 2018 AM-RB 001
او ویل 2
منبع: پول نیوز| نویسنده: مازیاردانیالی