استخدام نیرو در سازمان هواشناسی بعد از وقفه 10 ساله

موبنا – علی عابدینی با بیان اینکه سازمان هواشناسی در حال جذب تعدادی نیرو برای بهبود زیرساخت نیروی انسانی است، اظهار کرد: بیش از 10 سال است که در ستاد مرکزی سازمان هواشناسی کشور جذب نیرو نداشتیم و تنها در مقاطعی تعدادی نیرو به صورت قراردادی جذب شدند. وی ضمن اشاره به جذب 120 نیروی …

موبنا – علی عابدینی با بیان اینکه سازمان هواشناسی در حال جذب تعدادی نیرو برای بهبود زیرساخت نیروی انسانی است، اظهار کرد: بیش از 10 سال است که در ستاد مرکزی سازمان هواشناسی کشور جذب نیرو نداشتیم و تنها در مقاطعی تعدادی نیرو به صورت قراردادی جذب شدند.

وی ضمن اشاره به جذب 120 نیروی انسانی در سراسر کشور، بیان کرد: غالب آنها در ستاد مرکزی هواشناسی در بخش‌های پیش بینی، فناوری اطلاعات، فنی، بخش تحقیقات و پژوهشکده‌های هواشناسی و اقلیم شناسی مشغول به کار می‌شوند که امیدواریم این نیروها تحولی در سازمان ایجاد کنند. در حال حاضر آزمون پذیرش نیرو از طریق سازمان سنجش انجام شده و مصاحبه‌ها صورت گرفته است، قبول شدگان نهایی نیز به سازمان هواشناسی اعلام شده‌اند که بزودی وارد بدنه سازمان می‌شوند.

معاون سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر اینکه برنامه تکمیل نیرو در ستاد و استان ها در سال‌های آینده نیز داریم افزود: سازمان هواشناسی در سال های گذشته از طریق دو لایه اصلی خدمات خود را به کاربران عمومی و تخصصی ارائه داده است. لایه اول ستاد مرکزی سازمان است، لایه دوم ادارات کل هواشناسی مستقر در مراکز استان‌ها است، علاوه بر اینها بنا داریم دو لایه دیگر هم اضافه کنیم. لایه سوم ارائه خدمات به کاربران نهایی از طریق کارشناسان هواشناسی مستقر در شهرستان ها و لایه چهارم ارائه خدمات به کاربران روستایی از طریق دهیاری ها و کارشناسان مرتبط و آموزش دیده خواهد بود.

عابدینی با بیان اینکه سازمان در اکثر شهرستان‌های کشورایستگاه و کارشناس هواشناسی مقیم دارد که لایه سوم را تشکیل می دهند، گفت: در حال حاضر این نیروها در شهرستان‌ها وظیفه دیده‌بانی و پایش جو را به نحو مطلوب و مطابق استاندارد سازمان هوشناسی جهانی برعهده دارند و قرار است با تکمیل خودکارسازی این ایستگاه ها کارشناسان فوق فرصت کافی برای توسعه هواشناسی کاربردی و مشاوره در سطح شهرستان را داشته باشد. وی تاکید کرد: در نتیجه ایجاد لایه سوم این نیروها می‌توانند در حوزه‌های کشاورزی، حمل و نقل، گردشگری، کاهش آثار مخاطرات جوی، محیط زیست، هواشناسی دریایی و سایر موارد مرتبط به کاربران نهایی ارائه خدمات و مشاوره علمی بدهند. در برخی از استان ها تا حدودی پیشرفت حاصل شده است که موفقیت آمیز بوده است.

خدمات سازمان هواشناسی به کشاورزان
وی در ادامه با بیان اینکه لایه چهارم مربوط به روستاهاست و باید از طریق دهیاری‌ها، کارشناسان ترویج و سایر کارشناسان خدمات هواشناسی کاربردی به کاربران نهایی در روستاها منتقل شود افزود: لازمه آن، این است که دهیارها و کارشناسان ترویج از طریق لایه سوم آموزش لازم را ببینند و خدمات هواشناسی را در حوزه های مختلف از جمله زمان مناسب شخم زدن، کاشت محصول، آبیاری، کود دهی، توصیه برای انجام اقدامات قبل از رخداد پدیده های مخرب جوی مانند سرمازدگی و جمع آوری محصول در اختیار روستاییان و کشاورزان قرار دهند که این موضوع در راستای دستیابی به اقتصاد مقاومتی و عملی شدن خواست مقام معظم رهبری کمک رسان خواهد بود.

 منبع: ايسنا 

دکمه بازگشت به بالا