هر ساعت 5 مهاجر در دریا غرق می شوند
موبنا – این مرکز حقوق بشری در بیانیه خود افزود: از ابتدای سال جاری میلادی بیش از ۴۶ هزار نفر که در دریا غرق شده بودند توسط گاردساحلی ایتالیا نجات داده شده به سواحل ایتالیا رسانده شدند . این گزارش حاکی است حدود ۷۰ قایق بادی و 10 کشتی در هفته گذشته از سواحل لیبی …
موبنا – این مرکز حقوق بشری در بیانیه خود افزود: از ابتدای سال جاری میلادی بیش از ۴۶ هزار نفر که در دریا غرق شده بودند توسط گاردساحلی ایتالیا نجات داده شده به سواحل ایتالیا رسانده شدند .
این گزارش حاکی است حدود ۷۰ قایق بادی و 10 کشتی در هفته گذشته از سواحل لیبی به سمت سواحل ایتالیا رصد شدند که این رقم ۶۰ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش نشان می دهد.
از ابتدای سال جاری بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر در دریا غرق شدند که تنها در حدود یک ماه پیش ۵۰۰ سرنشین یک قایق با هم غرق شده و همگی درگذشتند.
دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه همچنین از واژگون شدن سه قایق حامل مهاجران در هفته گذشته خبر داده است که اطلاعات رسیده تا کنون حاکی از غرق شدن ۸۰۰ نفر یعنی هرساعت پنج نفر است.
چهارشنبه هفته پیش نیز یکصد سرنشین یک قایق مهاجران که حامل ۶۵۰ نفر اغلب زن و کودک بود درسواحل لیبی غرق شدند.
۲۵ نفر از سرنشینان قایق مذکور موفق شدند خود را به قایق دوم برسانند و جسد ۸۵ نفردیگر نیز بعدا از آب گرفته شد.
جسد ۴۵ مهاجر دیگر نیز از یک قایق دیگر در جمعه گذشته غرق شدند.
گزارش دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه حاکی است:هفته گذشته شاهد بیشترین میزان تلاش برای گذشتن از دریای مدیترانه از سواحل لیبی (اغلب از شهر مصراته ) به سواحل ایتالیا بودیم و حدود ۱۴هزار نفر از دوشنبه گذشته تاکنون نجات داده شدند.
قاچاقچیان اقدام به ضرب وجرح مهاجران می کنند و برخی زنان مهاجر مورد تجاوز قرار می گیرند و همه مهاجران سوار بر قایق های بادی یا صیادی می شوند که در هر لحظه احتمال غرق شدن دارد.
براساس گزارش های بین المللی به طور متوسط ماهانه یکهزار کودک به سواحل ایتالیا می رسند و پیش بینی می شود این رقم در ماه های آینده افزایش یابد. ولی بیشتر این کودکان بدون همراهی خانواده از مرزها می گذرند و اغلب مورد سوء استفاده واقع می شوند و درطول سفر هر لحضه امکان دارد با مرگ مواجه شوند.
دیده بان حقوق بشر اروپا مدیترانه همچنین اضافه کرد: اولویت اتحادیه اروپا مقابله با قاچاق است نه نجات دادن مهاجران و عملا در اروپا هم اقدام مشخصی با هدف نجات مهاجران مشاهده نمی شود.
این نهاد نسبت به افزایش مهاجران در سایه ناتوانی کشورهای دنیا بویژه شورای امنیت از حل بحران های جاری در خاورمیانه و فضای مهاجر ستیزی کشورهای عربی و فقر و نقض حقوق بشر در کشورهای غرب آفریقا هشدار داده است.
این گزارش می افزاید: نابسامانی اوضاع امنیتی در لیبی فضای مناسبی برای سوء استفاده قاچاقچیان از نیاز مهاجران و بسته شدن راه های قانونی مهاجرت توسط کشورهای اروپایی فراهم آورده راه دیگری برای مهاجران نیز غیراز روی آوردن به این شبکه های قاچاق وجود ندارد.
منبع: فرارو