ده کار که هرگز نباید قبل از ۱۰ صبح انجام دهید

موبنا – ده کار که هرگز نباید قبل از ۱۰ صبح انجام دهید صبح ها، هنگامی که بیدار می‌شویم، باید ‌به انجام یک سری کارهای خاص عادت کنیم؛ مثلا مراقبه کنیم، حرکات کششی انجام دهیم، هنگامی که برای بیرون رفتن آماده می‌شویم به آهنگ‌های آرامش‌بخش گوش دهیم، و هر کار دیگر که از انجامشان لذت …

موبنا – ده کار که هرگز نباید قبل از ۱۰ صبح انجام دهید صبح ها، هنگامی که بیدار می‌شویم، باید ‌به انجام یک سری کارهای خاص عادت کنیم؛ مثلا مراقبه کنیم، حرکات کششی انجام دهیم، هنگامی که برای بیرون رفتن آماده می‌شویم به آهنگ‌های آرامش‌بخش گوش دهیم، و هر کار دیگر که از انجامشان لذت می‌بریم؛ این کارها برای این است که در کلِ روز قوه‌ی ذهنی و روحیه‌ا‌ی عالی داشته باشیم.

با این حال، معمولا صبح‌ها کارهایی انجام می‌دهیم که جلوی بهره‌وری را می‌گیرند و احوالات‌مان را به هم می‌ریزند، و واقعا باعث می‌شوند کل روز خسته‌ و بی‌حوصله باشیم.

در ادامه به ۱۰ کار اشاره می‌کنیم که هرگز قبل از ۱۰ صبح نباید انجام دهید؛

۱. دیدنِ رایانامه‌ها (ایمیل ها)

با این‌که رایانامه‌ها ممکن است حاویِ اطلاعات بسیار مهم در مورد زندگی و کارتان باشند، نباید به سرعت پس از بیدار شدن آنها را ببینید. دیدنِ گوشی‌ِ همراه‌تان هم درست پس از بیدار شدن، ممکن است باعث شود احساس عجله و دست‌پاچگی کنید، و آرامش صبح‌تان را به هم بریزد. طبق گزارش پژوهش شرکت بین‌المللیِ داده‌ها (IDC)، ۸۰ درصد صاحبان گوشی‌های هوشمند درست هنگامی که صبح‌ها چشم‌های‌شان را باز می‌کنند، گوشی‌های‌شان را نگاه می‌کنند.

به ویژه این‌که، با دیدنِ رایانامه‌ها (ایمیل‌ها) مجبور می‌شوید واکنش مناسبی در موردشان انجام دهید، و دیگر هیچ چیز مهم‌تر از پاسخ سریع به رایانامه‌ها وجود نخواهد داشت؛ حتی خوردن صبحانه، ورزش، یا به‌دست آوردنِ آمادگی ذهنی برای کل روز.

۲. اتخاذ تصمیم‌های بزرگ

وقتی صبح از خواب بیدار می‌شویم، معمولا تا وقتی مقداری قهوه یا صبحانه‌ی کامل و سالم نخورید، قدری احساس گیجی و ناراحتی می‌کنید. با این حال، حتی بعد از آن‌که آثار خواب را از صورت‌مان شستیم و کمی کالری وارد بدن‌مان کردیم، باز هم اتخاذ تصمیم‌های بزرگ و مهم در صبح می‌تواند به یک فاجعه ختم شود.

باید قبل از اتخاذ یک تصمیم مهم، آن‌قدر صبر کنید تا کاملا خواب از سرتان بپرد، به این ترتیب دیگر چیزی را انتخاب نمی‌کنید که موجبِ پشیمانی‌تان شود.

۳. مرور رسانه‌های اجتماعی

امروزه رسانه‌های اجتماعی بخش عظیمی از وقت آدم‌ها را به خود اختصاص می‌دهند، ولی مرورشان در صبحِ اولِ وقت حتی می‌تواند باعث جلوگیری از قدرت تولید و بهره‌وری‌تان شود. اغلبِ‌ آدم‌ها درست هنگام بیدار شدن گوشی‌های‌شان را نگاه می‌کنند، و اکثریت‌شان نیز برای مرور صفحه‌های اجتماعی‌شان این کار را انجام می‌دهند. دیدن پیام‌ها و خواندن مطالب جدید در مورد زندگیِ دوستان‌تان واقعا وسوسه‌برانگیز است، ولی پیش از غرق شدن در رسانه‌های اجتماعی باید کارهای مهم‌تری را در صبح انجام دهید.

رسانه‌های اجتماعی به راحتی وقت ارزشمندمان را می‌گیرند و هنگام انجامِ کارهای بسیار مهم، ذهن‌مان را مدام منحرف می‌کنند.

۴. بررسی حساب‌های بانکی

چه کسی دمِ صبح، هنگامی که در حال آماده شدن برای رفتن سر کار است، فرزندان را برای مدرسه آماده می‌کند، و مشغول هر کاری دیگر است که معمولا صبح‌ها انجام می‌دهد، تمایل دارد دچار استرس و نگرانیِ اضافه شود؟ طبق گزارش‌های انجمن روان‌شناسی امریکا، مسائل مالی استرس‌زاترین عامل برای آدم‌های دنیا است. بنابراین، صبح اصلا وقتی مناسب برای بررسی صورت‌حساب‌های بانکی‌تان نیست، زیرا ممکن است روزتان را خیلی بد آغاز کنید.

اگر باید حتما حساب‌های‌تان را بررسی کنید، سعی کنید این کار را وقتی انجام دهید که کاملا از خواب برخاسته باشید و واقعا با حوصله هزینه‌های‌تان را تحلیل کنید.

۵. مشاهده‌ی اخبار

همه می‌دانیم اخبار تلویزیون به ندرت تصویری مثبت و زیبا را از دنیای‌مان نشان می‌دهد، پس چرا باید روزتان را با چنین مسائل منفی و نگران‌کننده شروع کنید؟ نه تنها اخبار تلویزیون، بلکه بررسی تیترهای روزنامه و مطالعه‌ی آن می‌تواند وقت زیادی از صبح‌تان را به خود مشغول کند؛ در حالی‌که می‌توانید این وقت را صرف آماده شدن برای کار یا خانواده‌تان کنید. اگر از دنبال کردن اخبار واقعا لذت می‌برید، پس سعی کنید کمی از تیترها یا بخش اولیه‌ی اخبار را مطالعه کنید و بقیه را برای بعد نگه دارید.

۶. انجام یک خرید بزرگ

معمولا صبح‌ها اصلا زمانی مناسب برای خرید نیستند، به ویژه اگر بخواهید خودرو، خانه یا چیزی نظیر این‌ها بخرید. حتما باید وقت زیاد داشته باشید تا بتوانید پیش از انجام یک خرید بزرگ همه‌ی احتمال‌ها را در نظر بگیرید، و وقتی که هم‌چنان بی‌حال و گیج هستید، پول هنگفت به کسی پرداخت نکنید. پیش از آن‌که بخواهید خریدی بزرگ انجام دهید، دست نگه دارید تا کاملا سرحال و پرانرژی شوید.

۷. بازی کردن با گوشی‌

بازی کردن با گوشی، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین هدردهنده‌های وقت، قطعا می‌تواند وقت مفیدتان را در صبح نابود کنند. مطمئنا کلش‌آو‌کلن خیلی خوب و سرگرم‌کننده است، ولی انجام این بازی را به زمانی موکول کنید که میلیون‌ها کار سرتان نریخته باشد. همیشه بعد از این‌که کارها و ماموریت‌های‌تان را انجام دادید، وقت کافی برای بازی دارید؛ یا حتی در وقت‌هایی کوتاه بین کارهای مختلف مثل انتظار برای ملاقات با پزشک یا منتظر نشستن جلوی در مدرسه برای فرزندان.

۸. بحث و مذاکره با دیگران

بحث با دیگران، آن‌ هم وقتی که هم‌چنان احساسِ بی‌حالی و بی‌حوصلگی می‌کنید تنها یک نتیجه دارد، و اصلا هم خوب نیست. وقتی در یک بحث و گفت‌وگو می‌خواهید تمام نقطه‌نظرهای‌تان را به صوت شفاف بیان کنید، باید کلی منطق و انرژی صرف کنید. اگر پیش از آن‌که کاملا سرحال شوید و به خودتان بیایید، با شخصی وارد بحث و گفت‌وگو شوید، احتمالا مجبور هستید چیزهایی بگویید که خودتان هم معنی‌اش را نمی‌دانید، و به جای حقایق و منطق بر اساس هیجان‌های‌تان حرف بزنید.

۹. خوابیدن بعد از شنیدنِ زنگ ساعت

معمولا ساعت را به یک دلیل تنظیم می‌کنیم – این‌که سرِ وقت بیدار شویم و بتوانیم به همه‌ی کارهای‌مان در طول روز برسیم و سرِ وقت در کار و مدرسه حاضر شویم. حتی اگر یک بار هم دکمه‌ی قطع موقت زنگ ساعت را بزنید، باز هم روزتان را با کاری اشتباه شروع کرده‌اید، زیرا مجبور هستید بعد از همین یک چُرتِ کوتاه با شتاب و عجله آماده‌ی رفتن شوید. هیچ کس دوست ندارد صبحش با عجله و عصبانیت همراه شود، بنابراین حتما همان بار اول که صدای زنگ را می‌شنوید از خواب بلند شوید، به این ترتیب روزی خوب را آغاز ‌کنید.

۱۰. خوردن غذای ناسالم یا حذف صبحانه

این‌که صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی است، مطلبی جدید نیست؛ با این حال بسیاری از افراد آن را نادیده می‌گیرند. بعضی‌ها یک خوراکی مختصر و بی‌خاصیت را برای صبحانه انتخاب می‌کنند و بعضی دیگر حتی به طور کلی آن را حذف می‌کنند. طبق گزارش وب‌‌گاه WebMD، حذف صبحانه در حقیقت منجر به چاقی می‌شود، زیرا معمولا افراد برای جبران این وعده، برای ناهار بیش‌تر غذا می‌خورند. حتما با حوصله و به اندازه‌ی کافی صبحانه‌ی سالم و مغذی بخورید تا انرژی لازم را برای کل روز کسب کنید.

 منبع:ايلنا 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا