ایجاد ظرفیت ۱۲۰ ترابیتی برای شبکه ملی اطلاعات به مدیر جوان سپرده شد

موبنا – روز گذشته خبر انتصاب محمد جواد آذری جهرمی به عنوان معاون وزیر ارتباطات، رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت هم‌زمان با بازنشستگی محمود خسروی –مدیر عامل سابق این شرکت دولتی- رسانه‌ای و سکان هدایت این شرکت دولتی به وی که جوان‌ترین مدیر ارشد حوزه ICT است، واگذار شد. محمود خسروی …

موبنا – روز گذشته خبر انتصاب محمد جواد آذری جهرمی به عنوان معاون وزیر ارتباطات، رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت هم‌زمان با بازنشستگی محمود خسروی –مدیر عامل سابق این شرکت دولتی- رسانه‌ای و سکان هدایت این شرکت دولتی به وی که جوان‌ترین مدیر ارشد حوزه ICT است، واگذار شد.
محمود خسروی در بخشی از متن تقاضای بازنشستگی خود نوشته که بعد از 35 سال خدمات بی‌وقفه در جای جای ایران و در شرایط جنگ و صلح، سازندگی و تحریم وقت آن است که سکان کلیدی‌ترین شرکت ارتباطی ایران به دست جوان‌ترها سپرده شود.
وی قریب سه دهه از عمر خود را در صنعت ICT کشور سپری کرد و در سال 1389 به شرکت ارتباطات زیرساخت رفت.
با این حال طبق اسناد بالادستی و همچنین برنامه‌های کلان وزارت ارتباطات، افزایش ظرفیت پهنای باند زیرساخت شبکه ملی اطلاعات از مهم‌ترین وظایف این شرکت دولتی به حساب می‌آید که دولت در نظر دارد تا پایان سال 1399 ظرفیت مذکور را به 120 ترابیت بر ثانیه برساند.
در حالیکه ظرفیت این بخش تا پایان سال 1393 حدود 1.5 ترابیت بر ثانیه بوده اما قرار است با شش راهبرد اصلی به 80 برابر افزایش یابد.
شورای برنامه‌ریزی ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش راهبردهای رسیدن به این هدف در طرحی که به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ارسال کرده، گفته است که افزایش سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی دولت با رویکرد غیرانتفاعی به جهت کاهش هزینه‌های ملی یکی از راهکارهای در نظر گرفته شده برای رسیدن به این هدف است.
استفاده حداکثری از ظرفیت بخش‌های خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی و جذب سرمایه‌گذاری مشترک خارجی در توسعه شبکه‌های دسترسی بخش دیگری از راهبردهای تشریح شده برای رسیدن به این میزان ظرفیت زیرساختی است.
استفاده اقتصادی از منابع حیاتی بخش ICT نظیر فرکانس و دامنه اینترنتی، مقرون به صرفه نمودن دسترسی به شبکه پهن باند متناسب با درآمد سرانه و ارتقاء نظام‌ها و زیرساخت‌های تنظیم مقرراتی و نظارتی بخش ICT بخش دیگری از روندهای دستیابی به این هدف مطرح شده است.
طبق برنامه‌ریزی این شورا 80 درصد خانوارها در پایان سال 1399 باید به شبکه باند پهن متصل شوند و سرعت دسترسی هر مشترک حداقل 20 مگابیت بر ثانیه باشد.
طبق آمار ارائه شده تنها 44.73 درصد از خانوارها توانسته‌اند تا پایان سال 93 به شبکه باند پهن متصل شوند که سرعت دسترسی هر مشترک نیز 0.256 مگابیت بر ثانیه بوده است.
برنامه‌ریزی‌های انجام شده می‌گوید که طی پنج سال (از سال 95 تا 99) باید به ترتیب 55، 60، 65، 70 و 80 درصد از خانوارها به باند پهن متصل شوند و سرعت دسترسی مشترکان به شبکه نیز طی این سال‌ها 4، 8، 16، 18 و 20 مگابیت بر ثانیه باشد.
با توجه به اینکه خسروی در این دولت توانست ظرفیت پهنای باند کشور را از 620 گیگابیت بر ثانیه به چهار ترابیت برساند، باقی مأموریت در راستای ایجاد ظرفیت 120 ترابیتی برای زیرساخت شبکه ملی اطلاعات بر عهده آذری جهرمی گذاشته شد.

 منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا