ابراز تاسف سازمان ملل از حکم اعدام

موبنا – «استفان دوگاریک» سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن ابراز تاسف از صدور حکم اعدام برای 6 نفر از جمله 2 خبرنگار شبکه الجزیره در مصر، گفت که این سازمان با دقت این تحولات را دنبال می کند. وی ضمن تاکید مجدد بر موضع سازمان ملل مبنی بر مخالفت با مجازات اعدام، از …

موبنا – «استفان دوگاریک» سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن ابراز تاسف از صدور حکم اعدام برای 6 نفر از جمله 2 خبرنگار شبکه الجزیره در مصر، گفت که این سازمان با دقت این تحولات را دنبال می کند.

وی ضمن تاکید مجدد بر موضع سازمان ملل مبنی بر مخالفت با مجازات اعدام، از مسئولان مصر خواست تا معیارهای محاکمه عادلانه را رعایت کنند.

همچنین وزارت خارجه آمریکا از وضعیت نابسامان آزادی بیان در مصر به دنبال صدور حکم اعدام برای دو خبرنگار شبکه الجزیره به شدت ابراز نگرانی کرد.

«الیزابت ترودو» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره اظهار داشت که واشنگتن به اجرای گفت وگوهای صریح با دولت مصر در مسائل مربوط به احترام به آزادی ها ادامه می دهد.

دادگاه مصر روز شنبه برای 6 متهم پرونده جاسوسی برای قطر حکم اعدام صادر و پرونده آنها را برای کسب نظر شرعی در این باره به مفتی مصر ارجاع داد.

همچنین روز 18 ژوئن (29 خرداد) نیز برای صدور حکم علیه محمد مرسی و چهار متهم دیگر در این پرونده تعیین شده است.
در میان متهمانی که پرونده آنها به مفتی مصر ارجاع داده شد، نام دو خبرنگار الجزیره به نام های ابراهیم هلال، علاء سبلان و نیز یک خبرنگار دیگر در شبکه خبری «رصد» به نام «اسماء محمد الخطیب» به چشم می خورد.

بر اساس این گزارش، تحقیقات دیوان عالی امنیت دولت در این پرونده نشان می دهد که محمد مرسی و تعدادی از متهمان گزارشات صادره از دستگاه های اطلاعات عمومی و جنگی، نیروهای مسلح، نیروهای امنیت ملی در وزارت کشور و سازمان نظارت اداری را به سرقت برده اند که در میان آنها اسناد کاملا محرمانه نیز دیده می شود که مربوط به ارتش، مکان های استقرار نیروهای ارتش و سیاست های کلی دولت است.

این متهمان قصد داشتند این گزارشات و اسناد را به دستگاه اطلاعات قطر و شبکه ماهواره ای الجزیره متعلق به این کشور تحویل داده و به مصر و امنیت ملی آن لطمه بزنند.

این متهمان عبارتند از: محمد مرسى عیسى العیاط ( رئیس جمهور اسبق- زندانی) – أحمد محمد محمد عبد العاطى (زندانی – مدیر دفتر رئیس جمهور اسبق – داروساز) – أمین عبد الحمید أمین الصیرفى (زندانی – منشی سابق نهاد ریاست جمهوری) – أحمد على عبده عفیفى (زندانی- تهیه کننده فیلم های مستند) – خالد حمدى عبد الوهاب أحمد رضوان (زندانی- مدیر تولید شبکه مصر 25) – محمد عادل حامد کیلانى (زندانی – مهماندار هواپیما در شرکت هواپیمایی مصر) – أحمد إسماعیل ثابت إسماعیل (زندانی – آموزشیار دانشگاه علوم و فنآوری مصر) – کریمه أمین عبد الحمید أمین الصیرفى (دانشجو) – أسماء محمد الخطیب (فراری – گزارشگر شبکه خبری رصد) – علاء عمر محمد سبلان (فراری – تبعه اردنی – تهیه کننده برنامه های شبکه الجزیره قطر) – إبراهیم محمد هلال (فراری – رئیس بخش اخبار شبکه الجزیره قطر.

این در حالی است که دادگاه جنایی قاهره سال گذشته میلادی «محمد مرسی» را در پرونده معروف به «فرار از زندان» به اعدام و در پرونده «جاسوسی» به حبس ابد محکوم کرد.

این دادگاه همچنین محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین و تعداد دیگری از رهبران اخوان المسلمین از جمله رشاد البیومی، سعد الکتاتنی محی‌السید احمد و عصام العریان را در جریان پرونده فرار از زندان به اعدام با چوبه دار محکوم نمود.

بر اساس این گزارش دادگاه جنایی قاهره در پرونده جاسوسی نیز علی البلتاجی، خیرت الشاطر جانشین اول رهبر اخوان المسلمین و احمد عبدالعاطی را به اعدام با چوبه دار محکوم کرد.

در همین رابطه محمد مرسی، محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین و سعد الکتاتنی و عصام العریان و تعدادی دیگر از رهبران اخوان المسلمین در پرونده جاسوسی به حبس ابد محکوم شدند.

بر اساس این گزارش، مرسی هم اکنون در رابطه با پنج پرونده تحت محاکمه است که عبارتند از: وادی نطرون (مرسی در این پرونده طی حکم اولیه به اعدام محکوم شده است)، جاسوسی برای حماس و بیگانگان (در این پرونده مرسی طی حکم اولیه به 25 سال حبس محکوم شده است)، حوادث کاخ الاتحادیه (حکم اولیه مبنی بر حبس 20 ساله برای مرسی صادر شده است) و علاوه بر آن وی در پرونده های اهانت به دستگاه قضایی و جاسوسی برای قطر تحت محاکمه است.

 منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا