بررسی گوشی هواوی P9

  موبنا – هواوی پی 9 / Huawei P9 جدیدترین پرچمدار هواوی است که مهم‌ترین مشخصه‌ی آن استفاده از دو دوربین در پشت دستگاه است که با همکاری لایکا توسعه داده شده اما حسگر آن ساخت شرکتی دیگر است و در واقع همکاری با لایکا برای هماهنگی بیشتر سخت‌افزار با نرم‌افزار بوده است. اما آیا این دوربین …

  موبنا – هواوی پی 9 / Huawei P9 جدیدترین پرچمدار هواوی است که مهم‌ترین مشخصه‌ی آن استفاده از دو دوربین در پشت دستگاه است که با همکاری لایکا توسعه داده شده اما حسگر آن ساخت شرکتی دیگر است و در واقع همکاری با لایکا برای هماهنگی بیشتر سخت‌افزار با نرم‌افزار بوده است. اما آیا این دوربین دوگانه کافی است تا هواوی پی ۹ خود را از رقبا جدا کند.

هواوی پی ۸ گوشی بسیار خوبی بود و پی ۹ نیز با داشتن زبان طراحی مشابه اما برخی ویژگی‌های متمایزکننده سعی دارد تا در مسیر موفق نسل قبلی خود قدم بردارد.

طراحی

هواوی پی ۹ زبان طراحی مشابه هواوی پی ۸ دارد اما تغییرات جزئی در این طراحی مشاهده می‌شوند که توانسته به بلوغ پی ۹ از این لحاظ کمک کند. استفاده از محافظ شیشه 2.5D و انحنای لبه‌های جلوی دستگاه باعث شده تا پی ۹  جلوه‌ی زیباتری بگیرد. از طرفی وجود دو حسگر دوربین در پشت گوشی موجب شده تا پی 9 ظاهر متفاوتی داشته باشد و البته ذکر این نکته الزامی است که دوربین دوگانه برخلاف تصاویر قبلی ظاهر بدی نداشته و به نوعی باعث شده تا گوشی متمایز شود.

هواوی پی 9 / Huawei P9

نوشته های مشابه

مشخصات فنی:

  • پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای ۶۴ بیتی کرین ۹۵۵ با فرکانس پردازنده ۲.۵ و ۱.۸ گیگاهرتز
  • نمایشگر ۵.۲ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل همراه با پنل IPS LCD و تراکم پیکسلی ۴۲۳
  • پردازنده‌ی گرافیکی Mali-T880 MP4
  • دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی در پشت با فلش Dual Tone LED و فوکوس لیزری و دوربین جلوی ۸ مگاپیکسلی
  • اندروید نسخه‌ی ۶
  • ابعاد ۱۴۵ در ۷۰.۹ در ۷ میلی‌متر با وزن ۱۴۴ گرم
  • باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی لیتیوم یونی
  • پشتیبانی از شبکه 3G و 4G و بلوتوث نسخه‌ی 4.2
  • پشتیبانی از دو سیم کارت همزمان
  • مجهز به حسگر اثر انگشت و رابط نرم‌افزاری Emotion UI

لبه‌های تراش خورده‌ی قاب فلزی گوشی باعث شده‌اند تا در زمان استفاده از پی ۹ حس بسیار خوبی به شما منتقل شود و حس راحتی کاربر را بیشتر بکند. حاشیه‌های باریک در طرفین نمایشگر، موجب شده‌اند تا گوشی ابعاد بسیار خوبی داشته و اکثر کاربران بتوانند به راحتی و با یک دست از آن استفاده کنند. البته بدنه‌ی فلزی و لبه‌های تراش خورده باعث شده‌اند تا گوشی اندکی لیز باشد ولی این مشکل پس از گذشت مدتی به دلیل عادت کاربر، برطرف می‌شود.

در فریم سمت راست گوشی شاهد حضور دکمه‌ی پاور و دکمه‌های تنظیم حجم صدا هستیم. دکمه‌ی پاور دارای طراحی خاص و سطحی زبر است تا بتوانید به راحتی این دکمه را تنها با لمس از دکمه‌های تنظیم صدا تشخیص دهید. کیفیت این دکمه‌ها بسیار خوب است و عملکرد آن‌ها نیز فوق‌العاده است.

هواوی پی 9 / Huawei P9
هواوی پی 9 / Huawei P9
هواوی پی 9 / Huawei P9

با توجه به روند کنونی بازار گوشی‌های پرچمدار، هواوی پی ۹ نیز مجهز به پورت یو‌اس‌بی نوع C شده است تا علاوه بر ظاهر زیباتری که دارد افزایش سرعت انتقال داده و راحتی کار با کابل‌ها را نیز با خود به همراه آورد.

در قاب پشتی گوشی شاهد حسگر اثر انگشت هستیم. در مورد محل‌ قرارگیری حسگر باید گفت که این مورد کاملا سلیقه‌ای بوده و برخی پشت دستگاه را مناسب دانسته و برخی پنل جلو را ترجیح می‌دهند. با این حال حسگر اثر انگشت هواوی پی ۹ اندکی بالاتر از محل ایده‌آل پشت گوشی قرار گرفته و باید اندکی دست خود را بالاتر ببرید تا به آن دسترسی داشته باشید.

از طرفی ضخامت دستگاه نیز بسیار کم بوده و تنها ۷ میلی‌متر است که باعث زیباتر شدن گوشی شده و البته هواوی با وجود ضخامت کم توانسته باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی را در پی ۹ تعبیه کند.

به طور کلی هواوی پی ۹ طراحی دگرگون شده‌ای در قیاس با پی ۸ ندارد اما این موضوع نکته منفی به شمار نمی‌رود، چرا که پی ۸ طراحی زیبایی داشت و پی ۹ در واقع تلاش داشته تا بهبودهایی در این بخش ایجاد کند که به نظر می‌رسد موفق نیز بوده است چرا که پی ۹ گوشی زیبایی است، بسیار خوب در دست جای می‌گیرد و ابعاد مناسبی دارد و از همه‌ی این‌ها مهم‌تر استفاده از بدنه‌ی فلزی با تراش‌های دقیق و زیبا در لبه‌ها باعث شده است تا حس یک کالای با کیفیت به کاربر منتقل شود. در طراحی بخش‌های مختلف پی ۹ تلاش شده است تا طراحی یکپارچه و ظرافت‌های لازم رعایت شود و حتی دوربین دوگانه نیز به خوبی در بدنه‌ی دستگاه جای گرفته است تا حد ممکن موجب بهم‌ریختگی طراحی گوشی نشود. پس اندکی استفاده از هواوی پی ۹ متوجه می‌شوید که با یکی از خوش‌دست‌ترین گوشی‌های حال حاضر بازار روبرو هستیم.

هواوی پی ۹، درگاه کارت حافظه دارد و کاربر به میل خود می‌تواند حافظه‌ی ذخیره سازی را افزایش دهد.

حسگر اثر انگشت

اسکنر اثر انگشت در پی ۹ همچون نکسوس ۶ پی در قسمت پشت دستگاه قرار گرفته است. این سنسور بی‌نهایت سریع و دقیق عمل می‌کند. برای باز کردن قفل گوشی با این سنسور نیازی نیست که انگشت را بر روی دکمه‌ای فشار دهید یا ابتدا دستگاه را با فشار دادن دکمه‌ی پاور از حالت استندبای خارج کنید، تنها کافی است که انگشت سنسور را لمس کند تا در کسری از ثانیه قفل باز شود. محل قرار گیری سنسور در پشت دستگاه است و از این بابت زمانی که گوشی در دست کاربر قرار دارد به راحتی می‌تواند به آن دسترسی داشته باشد اما در عوض اگر گوشی روی میز باشد، برای باز کردن قفل گوشی باید رمز خود را وارد کنید.

هواوی پی 9 / Huawei P9

گوگل پشتیبانی از حسگر اثرانگشت را به اندروید ۶ اضافه کرده است و از این رو احتمالا درآینده استفاده‌ی بیشتری از این سنسور خواهد شد. شناسایی انگشت به سیستم نیز با سرعت قابل قبولی انجام می‌شود تنها با ۴ تا ۶ بار قرار دادن انگشت خود بر روی حسگر می‌توانید اثر انگشت خود را در حافظه‌ی حسگر ثبت کنید.

البته از حسگر اثر انگشت برای پایین آوردن نوار اعلانیه‌ها، اسکرول در مرورگر، حرکت بین تصاویر گالری و حتی پاسخ به تماس نیز می‌توانید استفاده کنید که می‌توانند بسیار کاربردی باشند.

اسپیکر

صدای خروجی از این اسپیکر بسیار واضح و باکیفیت بوده و حجم حداکثری صدا نیز مناسب است. نکته‌ی قابل توجه دیگر این است که با بالابردن حجم صدا، کیفیت صدای خروجی افت محسوسی نکرده و همچنان کیفیت خوب خود را حفظ می‌کند.

هواوی پی 9 / Huawei P9

هدفون‌های تعبیه شده درون جعبه‌ی این گوشی نیز به راحتی درون گوش جا گرفته و کیفیت بسیار خوبی دارند و می‌توانند تجربه‌ی بسیار خوبی را به خصوص در هنگام گوش دادن به موسیقی در اختیار کاربر قرار دهند.

هدفون‌های موجود در جعبه‌ی این گوشی نیز همانند سایر پرچمداران سال حاضر کیفیت متوسط و البته قابل قبولی دارد اما برای داشتن تجربه‌ی صوتی بهتر قطعا نیاز به هدفون حرفه‌ای‌تری خواهید داشت.

صفحه نمایش

هواوی در پی ۹ از یک نمایشگر ۵.۲ اینچی IPS استفاده کرده است. رزولوشن این تلفن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل است که باعث می‌شود وضوح تصاویر در آن بسیار خوب باشد. دقت نمایش رنگ‌ها در این نمایشگر بسیار خوب  بوده و تصاویر در آن زنده و زیبا دیده می‌شوند. به لطف بهره‌گیری از فناوری IPS، زاویه دید نمایشگر پی ۹ وسیع و کنتراست آن هم عالی است. رنگ سفید با دقت بسیار خوبی نمایش داده می‌شود و عمق رنگ مشکی نیز با توجه به این که با یک نمایشگر IPS روبرو هستیم، مناسب است.

هواوی پی 9

تصاویر و ویدیوها روی نمایشگر این تلفن بسیار زیبا و چشم‌نواز نمایش داده می‌شوند. البته هواوی این قابلیت را قرار داده تا کاربر بتواند دما و غلظت رنگ‌های نمایشگر را بر اساس سلیقه خود تغییر دهد. از هر نظر با یک نمایشگر باکیفیت روبرو هستیم و روشنایی آن نیز برخلاف نسل قبل بسیار مناسب است و کار با آن زیر نور مستقیم خورشید نیز راحت است.

نرم‌افزار

پی ۹ هواوی به سیستم عامل اندروید ۶ مجهز شده تا به جمع معدود گوشی‌های هوشمند بازار بپیوندد که دارای این نسخه از سیستم عامل گوگل هستند. با این حال با توجه به رابط کاربری EMUI 4.0 هواوی تقریبا اثری از اندروید خام در پی ۹ نمی‌بینیم.

رابط کاربری هواوی در نگاه اول تشابه زیادی به سیستم عامل اپل دارد. این رابط کاربری اپ دراور (لیست نمایش اپلیکیشن‌ها) نداشته و حتی ویژگی‌هایی مانند جستجوی گوشی با چیزی شبیه به اسپات لایت iOS جایگزین شده است. با این حال هواوی از انعطاف اندروید نیز بهره برده و ویژگی‌های اختصاصی را به P9 اضافه کرده است.

اسکرسن شات هواوی پی 9

نوار اعلانات به دو بخش اعلانات و میان‌برها تقسیم شده است. در بخش اعلانات، نوتیفیکیشن‌های گوشی خود را دریافت می‌کنید و در بخش میان‌برها آیکون‌های دسترسی سریع به بخش‌های مختلف تنظیمات وجود دارد. هر چند این نوار نمای جالبی دارد اما شاید بهتر بود هر دو بخش اعلانات و میان‌برها در یک بخش جمع‌آوری می‌شدند تا دسترسی به آنها ساده‌تر شود.

رابط کاربری هواوی امکانات بسیاری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و تقریبا می‌توان هر بخشی از آن را به دلخواه تغییر داد. برای مثال می‌توانید قالب گرافیکی و شکل آیکون‌ها در رابط کاربری یا حتی فونت‌ها را نیز تغییر دهید و به تنظیمات دلخواه خود در آورید.

قابلیت‌های متنوع نرم‌افزاری که احتمالا برای بسیاری چندان کاربردی نیستند

امکانات این رابط کاربری به اینجا ختم نمی‌شوند. با یک بار ضربه زدن با انگشتان می‌توان از صفحه نمایش اسکرین شات گرفت و با ضربه زدن توسط دو انگشت، ویدیویی از صفحه نمایش گوشی ثبت کرد. همچنین در بخش ضبط صدا نیز می‌توان از سه میکروفون گوشی استفاده‌ی بهینه برد. این اپلیکیشن سه حالت نرمال، مصاحبه و کنفرانس دارد. در حالت نرمال صداها از تمامی جهت‌ها ثبت شده، در حالت مصاحبه صدا در دو جهت ضبط می‌شود و در حالت کنفرانس نیز گوشی به صورت خودکار منبع صدای اصلی را تشخیص داده و بر روی آن تمرکز می‌کند تا به طور کامل سخنان فرد سخنران را ضبط کند.

با کشیدن دست خود بر روی نوار پایین صفحه نمایش که کلیدهای ناوبری روی آن قرار دارند، صفحه نمایش کوچک شده به حالت استفاده با یک دست می‌روید. در این فضایی که رابط کاربری بر روی صفحه نمایش اشغال می‌کند، کوچک‌تر شده و در نتیجه کار با یک دست حتی راحت‌تر نیز می‌شود. ویژگی دیگر در بخش مدیریت باتری است که با پروفایل‌های مختلف کمک می‌کند تا مصرف باتری کاهش یابد. یکی از کارهای جالبی که این بخش انجام می‌دهد، کاهش رزولوشن صفحه نمایش به ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل است که باعث کاهش مصرف انرژی نیز خواهد شد.

اسکرین شات هواوی پی 9

همچنین EMUI 4.0 با توجه به اینکه مبتنی بر اندروید ۶ است از ویژگی‌های جدید این سیستم عامل نیز بهره‌مند شده است. برای مثال در این رابط کاربری شاهد ویژگی App Permission هستیم که باعث می‌شود هر اپلیکیشنی برای دسترسی به هر بخش از گوشی از کاربر اجازه‌ دریافت کند. البته این ویژگی کمی با امکانات رابط کاربری هواوی تداخل پیدا کرده است. به عنوان مثال زمانی که برای اولین بار وارد اپلیکیشن دوربین می‌شوید از شما اجازه‌ی دسترسی به مکان سوال شده و پس از آن که این مرحله را رد کردید بار دیگر رابط کاربری هواوی از شما این اجازه را درخواست می‌کند که کمی عجیب بوده و در عملکرد صحیح دستگاه، تداخل ایجاد می‌کند. البته سایر ویژگی‌های مفید و کاربردی اندروید ۶ مانند Doze در پی ۹ نیز حاضر بوده و به خوبی عمل می‌کنند.

در حالت کلی رابط کاربری پی ۹ را می‌توان مملو از امکانات متعدد دانست که در واقع اجازه می‌دهد تا تمامی بخش‌های سیستم عامل را به دلخواه خود تغییر دهید، اما باید به این نکته نیز اشاره کرد که امکانات متعدد و بی‌شمار همواره خوب نبوده و باعث می‌شود تا رابط کاربری هواوی باب میل همگان نباشد. این مورد کاملا سلیقه‌ای است و ممکن است بسیاری EMUI را بپسندند اما افراد دیگری آن را مناسب کارکرد و علاقه‌ی خود ندانند. این افراد می‌توانند رابط‌ کاربری مورد نظر خود را روی گوشی نصب کنند.

دوربین

هواوی پی ۹ به دو حسگر ۱۲ مگاپیکسلی در بخش دوربین مجهز شده که با همکاری لایکا توسعه داده شده است. البته حسگر این دوربین ساخت لایکا نیست و لایکا نقش نظارتی در این باره داشته است. همچنین لایکا به هواوی کمک کرده است تا هماهنگی خوبی بین نرم‌افزار و سخت‌افزار دوربین ایجاد کند.

هواوی پی 9 / Huawei P9

ترکیب دو دوربین، یک تصویر باکیفیت را خروجی می‌دهند

البته هواوی این دوربین را دوربین دوگانه نمی‌داند چرا که ترکیب دو لنز مورد استفاده یک عکس باکیفیت را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. به طور دقیق یکی از این حسگرها تنها عکس سیاه و سفید ثبت کرده و دیگری تصاویر رنگی می‌گیرد. حسگر مونوکروم یا همان سیاه و سفید مورد استفاده، فیلتری معروف به فیلتر بایر که در دوربین‌های رنگی استفاده می‌شود را ندارد. این موضوع باعث می‌شود تا حسگر بتواند تا سه برابر نور بیشتری را جذب کند. جذب نور بیشتر باعث خواهد شد تا هواوی پی ۹ در محیط‌های کم نور نیز تصاویر مناسبی ثبت کند.

همچنین لایکا در توسعه‌ی نرم‌افزار دوربین پی ۹ نیز نقش زیادی داشته است و این بخش در پرچمدار جدید هواوی تغییرات زیادی را به خود دیده است. برای مثال می‌توان به سه نوع حالت جدید عکس‌برداری اشاره کرد. حالت استاندارد برای ثبت تصاویر استاندارد معمول، حالت Vivid برای ثبت تصاویر با رنگ‌های زنده و حالت Smooth که تصاویری بین دو حالت استاندارد و Vivid ثبت می‌کند.

به علاوه با دوربین پی ۹ می‌توانید تصاویر سیاه و سفید نیز ثبت کنید. این تصاویر به صورت نرم‌افزاری سیاه و سفید نشده و توسط حسگر مونوکروم به ثبت می‌رسند. این عامل باعث می‌شود تصاویر ثبت شده‌ی سیاه و سفید جزئیات فوق‌العاده داشته و کیفیت بالایی را از خود به نمایش بگذارند.

با استفاده از دوربین هواوی پی ۹ می‌توانید تصاویر مورد نظر خود را ثبت کرده و سپس انتخاب کنید که فوکوس بر روی کدام سوژه بوده است. به علاوه می‌توانید با تغییر دیافراگم دوربین زاویه تحت پوشش را کمتر یا بیشتر کرده و به محیط اطراف افکت بوکه بدهید.

دوربین پی 9 در شرایط مختلف، عکس‌های عالی می‌گیرد

اما همکاری لایکا با هواوی چه تاثیری در کیفیت عکس برداری داشته است؟ تصاویر ثبت شده با استفاده از دوربین هواوی پی ۹ فوق‌العاده هستند و کیفیت عالی دارند. این تصاویر جزئیات زیاد داشته و داینامیک رنج عالی دارند. رنگ‌ها در آن کمی اشباع شده به نظر می‌رسد که به زیباتر شدن عکس‌ها کمک می‌کند و البته از طبیعی بودن آن‌ها می‌کاهد.

اما تمامی پرچمداران در سال‌های اخیر در شرایط نوری مناسب تصاویر خوبی ثبت می‌کنند و چالش‌ اصلی در عکاسی در محیط‌های کم نور است. دوربین هواوی پی ۹ در محیط‌های تاریک یکی از بهترین‌ها است، نویز تصاویر کم است و جزئیات در آن از بین نمی‌روند و فوکوس نیز به راحتی در این شرایط صورت می‌گیرد.

اما نکته‌ی منفی این دوربین در بخش فیلم‌برداری است که تنها می‌تواند تصاویر 1080P ثبت کند و البته کیفیت این تصاویر نیز خیلی بالا نیست و جزئیات در آن‌ها کمتر از حد مطلوب است.

به طور کلی دوربین هواوی پی ۹ در زمینه‌ عکاسی فوق‌العاده است و علاوه بر کیفیت عالی تصاویر ثبت شده، حالت‌های مختلفی برای عکاسی دارد که باعث می‌شوند با دوربینی کامل و پرامکانات طرف باشیم. البته در زمینه فیلم‌برداری دوربین هواوی پی ۹ همچنان با پرچمداران کنونی بازار فاصله دارد و بخشی است که هواوی باید در آینده بیشتر بر روی آن تمرکز کند.

بازده و عملکرد

هواوی از ابتدای کار پردازنده‌های ساخت خود را در گوشی‌های هوشمندش بکار گرفت و همین عامل باعث شد تا به مرور در این زمینه نیز مدام پیشرفت کند. پی ۹ به سیستم روی یک چیپِ Kirin 955 مجهز شده است. این پردازنده براساس الگوهای ارائه شده توسط آرم طراحی و تولید شده است. Kirin 955 دارای ۴ هسته‌ی قدرتمند مبتنی بر معماری Cortex A72 و ۴ هسته‌ی کم توان و کم مصرف Cortex A53 است. این جفت ۴ هسته‌ای براساس روش big.LITTLE آرم در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

هواوی پی 9 / Huawei P9

هسته‌های A72 با حداکثر فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز و هسته‌های A53 با حداکثر فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز کار می‌کنند. استفاده از این معماری باعث می‌شود تا زمانی که در حال انجام امور ساده مانند حرکت در رابط کاربری یا اجرای اپلیکیشن‌های سبک هستید تنها هسته‌های مبتنی بر A53 فعال شوند تا مصرف انرژی به حداقل برسد و زمانی که نیاز به پردازش سنگین دارید هسته‌های A72 فعال می‌شوند. هسته‌های A72 پردازنده کرین ۹۵۵ در مقایسه با کرین ۹۵۰ دارای فرکانس عملکردی بیشتری هستند. این فرکانس در پردازنده کرین ۹۵۰، ۲.۳ گیگاهرتز بود که در پردازنده کرین ۹۵۵، ۰.۲ گیگاهرتز افزایش داشته است.

هواوی برای پردازش گرافیکی از پردازنده‌ی Mali-T880 بهره برده است که با ۸ هسته‌ی CPU مجتمع شده‌اند و در قالب یک تراشه تولید شده است. این پردازنده از نظر قدرت و بازده در مقایسه با Mali-T760 نزدیک به ۴۰ درصد در مصرف انرژی بهینه‌تر عمل می‌کند و از نظر قدرت پردازش نیز قوی‌تر شده است. این پردازنده دارای ۴ هسته‌ با فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز است. مالی تی ۸۸۰ از OpenGL 3.1 و OpenCL 1.2 نیز پشتیبانی می‌کند.

کنترلر حافظه در سیستم‌-روی-یک-چیپِ Kirin 950 از حافظه‌ی LPDDR4 با پهنای باند بیشتر و مصرف انرژی کمتر در مقایسه با LPDDR3 بهره می‌برد. برای آنکه دید بهتری نسبت به قدرت و بازده‌ی این پردازنده داشته باشید نگاهی بنچمارک‌های مختلف را بر روی پی ۹ اجرا کردیم:

تلفن / تبلت AnTutu 6 LinpackSingle / Multi Quadrant 2.1 3DMarkIceStorm VellamoBrowser / Metal CF Bench v1.3 BaseMarkOS II / Sunspider
Huawei P9 95369 360.35491.23 31589 19026 54012956 48963 1901
Galaxy S7 131058 409.56643.65 35698 26013 49683105 66423 1801
Galaxy S7 edge 127589 406.49624.25 34859 24046 47893058 65489 1798
Huawei Mate 8 90547 350.66480.24 310256  18837 55012835   43598 19581045.36
LG V10 55014 128.589283.524 25695 18423 34892189 44598 11521021.4
Huawei Nexus 6P 78123 85.37254.783 29823 26644 46532421  41882 19231061.3
Xperia Z5 Premium  59954 245.127480.532 22187 22420  29511286  46757 1540
Nexus 5X 53605 80.687241.228 19207 14438 35611140 31987 12301230.2ms
Xperia Z5 61206 240.900431.373 22477 22589 38341386  58865 1508665.3ms
+Galaxy S6 Edge 82147 499.008727.011 34064 24361 17541009 61538 1771769.0ms
Galaxy Note 5 82958 610.448778.421 36014 21404 54692545 54810 1820569.0ms
LG G4 57846 349.306537.155 26333 19494 38842180 64188 1722768.7ms

همانطور که در بنچمارک‌ها نیز مشاهده می‌کنید بخش CPU از پی ۹ از گوشی‌های مجهز به پردازنده‌ی Snapdragon 810 نیز قوی‌تر عمل می‌کند اما از پردازنده اسنپدراگون ۸۲۰ ضعیف‌تر بوده و از طرفی بخش پردازنده‌ی گرافیکی نیز ضعیف‌تر است. با این حال در تجربه‌ی کار با پی ۹ هرگز متوجه‌ی لگ و تاخیر نخواهید شد و اجرای نرم و روان اپلیکیشن‌ها و حتی بازی‌های سنگین را تجربه خواهید کرد.

باتری

هواوی پی ۹ مجهز به باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی شده است که حجم خوبی برای یک صفحه نمایش ۵.۲ اینچی فول اچ‌دی به شمار می‌رود. هواوی همواره تلاش داشته است تا باتری گوشی‌های هوشمند تولیدی‌اش از نکات مثبت دستگاه به شمار برود. در میت ۸ نیز دیدیم که شارژدهی باتری گوش فوق‌العاده بود و در پی ۹ نیز چنین انتظاری را داریم. ابتدا تست‌های باتری را مانند روال گذشته روی پی ۹ نیز انجام دادیم.

هواوی پی 9 / Huawei P9

طبق روال همیشه روشنایی صفحه نمایش این گوشی را بر روی ۵۰ درصد قرار داده، ارتباطات بی‌سیم را قطع کرده و ویدئویی با رزولوشن HD را تا رسیدن شارژ باتری از ۱۰۰ به صفر پخش کردیم. باتری هواوی پی ۹ توانست در این تست قبل از اتمام کامل شارژ ۱۰ ساعت و ۵ دقیقه دوام بیاورد که این مدت زمانی متوسط است. به علاوه هواوی پی ۹می‌تواند تا ۱۰ ساعت و ۲۰ دقیقه وبگردی را نیز برای کاربران تضمین کند.

اعداد بالا هرچند به نظر متوسط می‌رسند اما در عمل باتری پی ۹ راضی کننده است. با این حال نباید باتری این گوشی را با میت ۸ مقایسه کرد چرا که فبلت هواوی از لحاظ شارژدهی باتری فوق‌العاده است. با این حال اگر کاربری سنگینی از گوشی نداشته باشید پی ۹ به راحتی می‌تواند یک روز شارژدهی را تضمین کند و از طرفی پی ۹ از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی می‌کند تا با ۳۰ دقیقه اتصال گوشی به شارژر ۵۰ درصد باتری شارژ شود.

جمع‌بندی

هواوی که با ورود به بازار گوشی‌های هوشمند پرچمدار توانسته وضعیت خود را روز به روز بهبود ببخشید، حالا یکی از بهترین پرچمداران حال حاضر بازار را در قالب پی ۹ به نام خود دارد. هواوی پی ۹ کیفیت ساخت عالی دارد، دوربین دو گانه آن امکانات زیادی داشته و عملکرد آن فوق‌العاده است.

هواوی پی 9 / Huawei P9

البته در پی ۹ انتظار باتری بهتری را داشتیم اما این باتری عملکرد بدی هم ندارد و می‌تواند تا یک روز کامل را برای اکثر کاربران شارژدهی کند. به علاوه رابط کاربری هواوی همچنان پر از امکانات و ویژگی‌های فراوان است که گاهی سردرگم کننده نیز هست و به طور قطع برای برخی از کاربران این رابط کاربری جذاب نخواهد بود. امیدواریم هواوی در آینده گزینه‌ای برای نزدیک‌تر کردن این رابط کاربری به اندروید خام در اختیار کاربران قرار دهد.

با این همه به طور کلی هواوی پی ۹ یک گوشی کم نقص و زیبا است که برای علاقمندان به عکس‌برداری می‌تواند گوشی ایده‌آلی باشد. البته باید تا مشخص شدن قیمت هواوی پی ۹ در ایران منتظر ماند اما به طور قطع پرچمدار جدید شرکت چینی می‌تواند رقیبی سرسخت برای بزرگانی مانند گلکسی اس ۷ و ال‌جی جی ۵ در دنیای اندروید باشد.

نکات مثبت

  • دوربین باکیفیت و عملکرد عالی
  • طراحی زیبا و کیفیت ساخت عالی
  •  ابعاد بسیار کوچک نسبت سایز صفحه نمایش
  • حاشیه کم طرفین صفحه نمایش

نکات منفی

  • عملکرد ضعیف دوربین در بخش فیلم‌برداری
  • رابط کاربری EMUI موردپسند همه نخواهد بود
 منبع: زومیت| نویسنده: میعاد بافراست

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا