“10” نکته برای داشتن پسوردی بهتر و ایمن‌تر

موبنا -در حال حاضر کابران زیادی در جهان وجود دارند که از وب‌سایت‌های مختلف استفاده می‌کنند. طبق گزارش‌ها، ۱۳۰ میلیون نفر از سیستم‌های مالی و پرداختی استفاده می‌کنند. کاربران وب‌سایت‌های مربوط به بازی‌های آنلاین به ۷۷ میلیون و سایت‌های اجتماعی به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد. وب‌سایت‌های نظامی، کاریابی و اطلاعاتی نیز به ترتیب ۲۶، ۶. …

موبنا -در حال حاضر کابران زیادی در جهان وجود دارند که از وب‌سایت‌های مختلف استفاده می‌کنند. طبق گزارش‌ها، ۱۳۰ میلیون نفر از سیستم‌های مالی و پرداختی استفاده می‌کنند. کاربران وب‌سایت‌های مربوط به بازی‌های آنلاین به ۷۷ میلیون و سایت‌های اجتماعی به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد. وب‌سایت‌های نظامی، کاریابی و اطلاعاتی نیز به ترتیب ۲۶، ۶. ۴ و ۱. ۵ میلیون کاربر دارند.
اکنون این پرسش به وجود می‌آید که هکر‌ها چگونه پسورد‌ها را هک می‌کنند؟ آنان اطلاعات اصلی داده شده را مبنای نام کاربری و پسورد قرار می‌دهند و یا از ترکیب آدرس ایمیل و پسورد دلخواه شما، عبارت تعیین شده را حدس می‌زنند. همچنین از لغت نامه‌ها و جملات متداول استفاده می‌کنند و یا فهرستی را علیه سایت هدف به کار می‌گیرند.

۱۰ نکته کلیدی برای داشتن اکانتی ایمن‌تر:

1- منحصر به فرد باشید:
از انتخاب کلمات و جملاتی که به آسانی حدس زده می‌شوند، خودداری کنید. برای هر اکانت و سایتی، پسوردی جداگانه در نظر بگیرید. برخی از افراد چند پسورد پیچیده و یک پسورد اصلی برای اکانت‌های که فکر می‌کنند مهم نیستند، دارند. به یاد داشته باشید که تمامی شناسه‌ها مهمند. همچنین پسوردی را انتخاب نکنید که دیگران از آن استفاده می‌کنند.
2- از کلمات لغت نامه‌ای استفاده نکنید:
از انتحاب کلمه‌ای کامل که ممکن است در لغت نامه موجود باشند، پرهیز کنید. کلمات حقیقی می‌توانند با تغییراتی به پسوردی مناسب تبدیل شوند. اما هکر‌ها معمولا سعی می‌کنند این حقه‌ها را بیابند.
3- از اسامی حیوانات خانگی و مدرسه استفاده نکنید:
حتی اگر به مدرسه‌ای با اسم خاص و عجیب می‌روید، از انتخاب آن اجتناب کنید و اطلاعات عمومی خود را منتشر نکنید. کودکان معمولا نام حیوانات خانگی خود را برمی گزینند؛ اما دوستان آنان و هکر‌ها با استفاده از این نام‌ها، اکانت آنان را هک می‌کنند. پرسش‌های امنیتی و پاسخ‌های داده شده، به ندرت حدس زده می‌شوند. به عنوان مثال، می‌توانید پاسخی اشتباه به پرسشی مانند :اسم مادرتان قبل از ازدواج چه بوده است” بدهید اما باید جواب داده شده را همیشه به خاطر داشته باشید. سایت‌های که به شما اجازه می‌دهند، پرسشی خاص خود را مطرح کنید، بهتر هستند.
4- به اکانت‌های مهم توجهی خاص داشته باشید:
ایمیل‌ها بسیار مهم هستند؛ پسوردی‌های خود را در ایمیل‌ها ذخیره نکنید، زیرا هکر‌ها با نفوذ به ایمیل می‌توانند به تمامی اکانت‌های شما دسترسی پیدا کنند. شبکه‌های اجتماعی نیز تا حدی مهم هستند؛ هکر‌ها می‌توانند علیه دوستان و همکاران شما، دست به کلاهبرداری بزنند. به یاد داشته باشید که سایت‌های تجاری و خرید آنلاین که شماره کارت اعتباری در آنان ذخیره می‌شود، نیز بسیار مهم هستند.
5- از جملات برای پسورد خود استفاده کنید:
می‌توانید جمله‌ای با چند کلمه مختلف (هشت واژه یا بیشتر) و البته با معنی انتخاب کنید و بعد جمله‌ای خود را به واژگان، شماره‌ها و کارکتر‌ها به یاد ماندنی تبدیل کنید. اکنون شما پسوردی پیچیده دارید. به عنوان مثال، I want to go to Africq in 2013 می‌تواند جمله اولیه دلخواه شما باشد، سپس این جمله را به Iw2g2Ai2013 تبدیل و کوچک کنید.
6- برای هر اکانت، پسوردی منحصر به فرد انتحاب کنید:
پسوردی مانند Iw2g2Ai2013 پیچیده اما منحصر به فرد نیست. ایجاد تنوع در پسورد نیز کارآمد است اما نباید آن را فراموش کنید. به عنوان مثال می‌توانید، حرف اول هر سایت را به پسورد خود اضافه کنید:
مانند: The “N” in Norton.com + Iw2g2Ai2013 = NIw2g2Ai2013
همچنین می‌توانید به جای استفاده از حرف نخست سایت مورد نظر، از حرفی استفاده کنید که در حروف الفبا پس از آن قرار می‌گیرد.
مانند: N = M (or B) • M+ Iw2g2Ai2013 = MIw2g2Ai2013
7- از نرم افزار‌های مدیریت پسورد برای تسهیل کار استفاده کنید:
حتی پسوردهای منحصر به فرد و پیچیده، حدس زده می‌شوند. نرم افزار‌های مرتبط با مدیریت پسورد، با استفاده از یک پسورد اصلی، از تمامی فایل‌های رمزگذاری شده‌ای شما، حفاظت می‌کنند. زندگی خود را با مدیریت پسورد پیچیده و خاص، آسان‌تر کنید. اجازه دهید پسوردهای قابل انتقال به کار گرفته شوند.
8- هرگز پسورد خود را به نمایش و اشتراک نگذارید:

پسوردهای خود را ننویسید. هیچ‌گاه آنان را برای فردی ایمیل یا ارسال نکنید. اگر زمانی پسورد خود را در اختیار فرد دیگری قرار دادید، در نخستین فرصت آن را تغییر دهید. شرکت‌های قانونی هرگز از شما پسورد نمی‌خواهند.
9- اگه متوجه نقض در اطلاعات شدید، دست به اقدام بزنید:
به اکانت‌های آنلاین خود سر بزنید و پسورد آنان را تغییر دهید. اگر حسابی مالی دارید، فعالیت‌های غیرمعمول در معاملات خود را کنترل کنید. اگر عضو شبکه‌های اجتماعی هستید، مطمئن شوید که آدرس ایمیل و اطلاعات شما، ذخیره شده است؛ می‌توانید بخش امنیتی و قسمت‌های شخصی سایت را کنترل کنید. همچنین آخرین فعالیت‌های خود را برای یافتن مسئله‌ای نامتعارف بررسی و فهرست دوستانتان را برای شناسایی افراد غریبه کنترل کنید. برنامه‌هایی را که انتخاب کردید و اطلاعات قابل دسترس را نیز چک کنید.
10- نرم افزارهای امنیتی نصب کنید:
برای تمامی دستگاه‌های خود، رایانه‌ها، گوشی‌های تلفن همراه و تبلت‌ها، محصولات امنیتی درنظر بگیرید. اجازه ندهید با حمله ویروس‌ها، پسورد شما به سرقت برود. همچنین اجازه دهید که وب‌سایت‌ها و لینک‌های خطرناک به شما معرفی شوند.
گوشی‌های تلفن همراه خود را با تعیین پسورد، ایمن کنید. برنامه‌های مخصوص گوشی‌های همراه ممکن است شما را به طور اتوماتیک وارد اکانت کنند. با تعیین پسورد، از اطلاعات گوشی همراه و تبلت خود حفاظت کنید. برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید را حذف کنید، زیرا ممکن است شماره کارت اعتباری یا حساب مالی شما در سایت‌های خرید و مسافرتی و یا شرکت‌های بانکی و سرمایه گذاری، در آنان ذخیره شده باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا