گوجه سبزهایی که نباید مصرف شوند
موبنا – سید ضیاءالدین مظهری در گفتوگویی در رابطه با مصرف میوههای نوبرانه بهاری گفت: در این روزها مصرف چغالهبادام و گوجه سبز زیاد شده که باید در مصرف این میوهها نکات بهداشتی رعایت شود. آبی که برای حفظ طراوت آنها استفاده میشود یا دستمالی که روی این میوهها گذاشته میشود احتمال انتقال آلودگی زیادی …
موبنا – سید ضیاءالدین مظهری در گفتوگویی در رابطه با مصرف میوههای نوبرانه بهاری گفت: در این روزها مصرف چغالهبادام و گوجه سبز زیاد شده که باید در مصرف این میوهها نکات بهداشتی رعایت شود. آبی که برای حفظ طراوت آنها استفاده میشود یا دستمالی که روی این میوهها گذاشته میشود احتمال انتقال آلودگی زیادی دارد.
وی ادامه داد: هنگامی که فروشنده برای حفظ طراوت این میوهها را آبپاشی میکند باید احتیاطهای لازم را از نظر بهداشتی رعایت کند و مردم نیز در منزل به خوبی آنها را شستشو داده و ضد عفونی کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: در زمان سمپاشی این میوهها گاهی از سمومی استفاده میشود که با توجه به زمان شکوفه کردن و زمانی که میوه رسیده میشود عمر سم به پایان میرسد بنابراین چیدن زودهنگام این میوهها باعث میشود که سم روی آنها باقی مانده و هنگام مصرف به بدن منتقل شود.
وی همچنین گفت: چغاله بادام و گوجهسبز با نمک زیادی مصرف میشود این در حالی است که در کشور ما مصرف نمک 3 تا 4 برابر بیش از حد مجاز و توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است.
مظهری افزود: خانوادههای ایرانی به مصرف غذاهای شور عادت کرده و غذاهایی میخورند مانند نان که 2 درصد نمک اضافه شده دارد یا فستفود و غذاهای فرآوری شده مصرف میکنند که نیترات و نیتریت زیادی دارند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: بنابراین مصرف این میوهها به دلیل نمک فراوان برای بیماران قلبی عروقی، مبتلا به فشار خون و زنان باردار مناسب نیست.
وی گفت: همچنین گوجهسبز دارای هستههای نرمی است که معمولاً به هنگام مصرف از سوی کودکان و جوانان خورده میشود که باعث سوء هاضمه شده یا در ترکیبات آن طعم تلخ اسید سیانیتریت وجود دارد که مصرف بالای آن باعث مسمومیت میشود.
این متخصص تغذیه در مورد خواص تغذیهای این میوهها گفت: مصرف آنها به دلیل ذائقه مردم است وگرنه خواص تغذیهای قابل توجهی ندارند البته برخی ویتامینها و ترکیبات فیبری دارند که در صورت عدم رعایت بهداشت در نحوه تهیه، نگهداری و توزیع اثر عکس خواهد داشت.
منبع: فارس