گوگل چه میزان اطلاعات درباره شما دارد؟
موبنا – این حقیقت که تقریبا هر کاری را به صورت آنلاین انجام می دهیم ردیابی و ثبت می شود، تقریبا انکارناپذیر است. گوگل به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های جهان احتمالا داده های بیشتری از ما نسبت به هر فرد دیگری در اختیار دارد که به این غول دنیای فناوری اجازه می دهد با …
موبنا – این حقیقت که تقریبا هر کاری را به صورت آنلاین انجام می دهیم ردیابی و ثبت می شود، تقریبا انکارناپذیر است. گوگل به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های جهان احتمالا داده های بیشتری از ما نسبت به هر فرد دیگری در اختیار دارد که به این غول دنیای فناوری اجازه می دهد با تبلیغ کنندگان درباره پروفایل دقیق کاربران تعامل داشته باشد. اما آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که گوگل دقیقا درباره ما چه می داند؟
به گزارش “گروه علم و فناوری” عصرایران، از نظر تئوری، سن شما، جنسیت شما، علایق شما، عادات جستجوی شما و تاریخچه موقعیت مکانی شما – به همراه اطلاعاتی که در پروفایل گوگل+ (Google+) خود وارد کرده اید – باید تصویری جامع را ارائه کنند. با این وجود، بسته به این که چه مجوزها و سطح دسترسی را به گوگل ارائه کرده اید، این تصویر می تواند به شدت تحریف شده باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا دریابید گوگل به واقع درباره شما چه فکری می کند.
بازدید از صفحه حساب کاربری
یک مرورگر وب باز کرده و با تایپ https://myaccount.google.com/ در نوار آدرس وارد صفحه حساب کاربری خود شوید. برای دسترسی به این صفحه باید وارد حساب کاربری گوگل خود شده باشید. اگر این گونه نیست در قسمت گوشه سمت راست بالای نمایشگر روی آیکون دایره کلیک کرده و نام کاربری و گذرواژه خود را وارد کنید.
اگر از هر یک از خدمات گوگل مانند جیمیل، هنگ اوتس یا تقویم استفاده می کنید، در حقیقت دارای حساب کاربری گوگل هستید.
کدام دستگاه ها به حساب کاربری شما دسترسی دارند؟
در گذر زمان، شما ممکن است از طریق دستگاه های مختلف وارد حساب کاربری گوگل خود شوید و بررسی این مساله که کدام دستگاه ها همچنان دسترسی دارند، ارزشمند است و می توانید دستگاه هایی که دیگر استفاده نمی کنید را از فهرست حذف کنید.
روی زبانه Sign-in & security کلیک کرده و به سمت پایین حرکت کنید تا Device activity & notifications را مشاهده کنید. در این بخش فهرستی از دستگاه هایی که به تازگی استفاده شده اند (Recently used devices) نمایش داده می شود که با اطلاعات زمانی که آخرین بار برای دسترسی به حساب کاربری شما مورد استفاده قرار گرفته اند، همراهی می شوند.
اگر دستگاه یا دستگاه هایی در فهرست قرار دارند که دیگر مورد استفاده قرار نمی دهید روی آنها کلیک کرده و سپس روی دکمه Remove کلیک کنید. با این اقدام، شما از حساب کاربری گوگل و هر اپلیکیشن متصل در آن دستگاه خارج می شوید.
کدام اپلیکیشن ها به حساب کاربری شما متصل شده اند؟
از بخش Sign-in & security می توانید برای ردیابی این که کدام اپلیکیشن ها و سایت ها برای اتصال به حساب کاربری گوگل شما تایید شده اند، استفاده کنید و آنهایی که دیگر استفاده نمی کنید یا مورد اعتماد نیستند را حذف کنید. در این بخش به سمت پایین حرکت کرده تا Connected apps & sites را مشاهده کنید و روی Manage apps کلیک کنید تا اپلیکیشن های متصل به حساب کاربری شما نمایش داده شوند. اپلیکیشن هایی که استفاده نمی کنید را انتخاب کرده و سپس روی دکمه Remove کلیک کنید.
از این بخش می توانید برای بررسی گذرواژه هایی که از کروم و اندروید با قفل هوشمند گوگل (Google Smart Lock) ذخیره شده اند نیز استفاده کنید و هر کدام که دیگر استفاده نمی کنید را حذف کنید.
گوگل چه داده های جستجویی را از من نگه می دارد؟
اگر دوست دارید بدانید گوگل چه داده های جستجویی از شما نگه می دارد به صفحه خانه حساب کاربری خود (https://myaccount.google.com/) بازگردید و روی زبانه Personal info & privacy کلیک کنید. به سمت پایین حرکت کنید تا Actitvity controls را مشاهده کنید و زیر Your searches and browsing activity روی Manage activity کلیک کنید.
در قسمت بالا گوشه راست بخش Insights روی پیکانی که در کنار last week قرار دارد کلیک کرده و all time را انتخاب کنید. با این کار فهرستی زمانی از هر چیزی که جستجو کرده اید و این که چه زمانی وارد حساب کاربری گوگل خود شده اید ارائه می شود.
شما می توانید جستجوهایی مشخص را حذف کنید. اگر قصد دارید گوگل دیگر جستجوهای شما را ردیابی نکند به بخش Personal info & privacy بازگشته و زیر Activity controls گزینه Your searches and browsing activity را غیر فعال کنید.
گوگل درباره این که انجام این کار از استفاده محصولاتی مانند گوگل ناو (Google Now) و گوگل+ (Google+) از وب شما و فعالیت اپلیکیشن ها برای ارتقا پیشنهادات و به روزرسانی ها و ارائه محتوای شخصی سازی شده جلوگیری می کند، هشدار می دهد.
گوگل درباره این که در چه مکان هایی بوده ام چه می داند؟
در حال حاضر، بسیاری از اپلیکیشن های گوگل اطلاعات موقعیت مکانی کاربر را به منظور شخصی سازی تجربه وی استفاده می کنند. در نتیجه گوگل احتمالا اطلاعات نسبتا خوبی درباره این که کجا بوده اید، دارد. اگر دوست دارید بدانید گوگل چه اطلاعاتی را در این زمینه نگهداری می کند به زبانه Personal info & privacy مراجعه کرده و زیر Places you go روی Manage activity کلیک کنید. با انجام این کار نقشه ای پدیدار می شود که در آن مکان هایی که در آنها با دستگاه هایی که وارد حساب کاربری گوگل خود شده اید، نمایش داده می شوند. اگر اطلاعات آدرس خانه و محل کار خود را وارد کرده باشید این مکان ها نیز نمایش داده می شوند.
با کلیک روی نقطه های قرمز رنگ روی نقشه اطلاعات بیشتری درباره این که چه زمانی از آن محل بازدید کرده اید، مسیرهایی که طی کرده اید و مکان هایی که در آنها اقامت داشته اید به همراه هر عکسی که گرفته اید نمایش داده می شوند. برای حذف هر یک از این سوابق تنها روی آیکون سطل آشغال در گوشه پنل Timeline کلیک کنید.
می توانید گوگل را از ردیابی و ثبت این اطلاعات باز دارید. برای این کار به بخش Personal info & privacy بازگشته و Places you go را غیرفعال کنید. بار دیگر گوگل نسبت به محدودیت برخی عملکردها در برخی محصولات این شرکت مانند گوگل مپس و گوگل ناو هشدار می دهد.
گوگل فکر می کند من چه کسی هستم؟
یکی از روش های خوب برای این که دریابید گوگل درباره این که چه کسی هستید، چه فکری می کند بررسی اطلاعاتی است که از آنها برای ارائه تبلیغات به شما استفاده می کند. به صفحه Personal info & privacy مراجعه کرده و به سمت پایین حرکت کنید تا Ad settings را مشاهده کنید و سپس روی Manage ad settings کلیک کنید.
اکنون می توانید ببینید گوگل جنسیت و سن شما را چه چیزی شناسایی کرده و فهرستی از علایق که با پروفایل شما مرتبط هستند، نمایش داده می شود. اگر تبلیغات مرتبط را مشاهده می کنید شما می توانید این علایق را ویرایش کنید و یا همگی آنها حذف کنید.
داده های خود را دانلود کنید
در نهایت می توانید یک کپی از محتوایی که در حساب کاربری شما وجود دارد را دریافت کنید و از آن برای سرویسی دیگر یا فقط برای ثبت در سوابق شخصی استفاده کنید. در بخش Personal info & privacy به سمت پایین حرکت کرده تا به Control your content رسیده و زیر Download your data روی Create Archive کلیک کنید. انجام این کار شما را به صفحه ای منتقل می کند که امکان انتخاب داده ها را فراهم کرده و سپس یک کپی از آنها در قالب یک فایل زیپ (Zip) به شما ایمیل می شود.
گوگل نسبت به زمانبر بودن این فرآیند (چند ساعت یا شاید روزها) هشدار می دهد اما پس از آماده شدن این فایل به شما ایمیل می شود.
منبع: عصرایران | نویسنده: محمد مهدی حیدرپور