سوریه: مذاکرات امروز ژنو مثبت بود

بشار جعفری، رئیس هیات دولت سوریه در مذاکرات ژنو پس از پایان نشست با هیات بین‌المللی به ریاست استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه گفت: ما امروز در مورد مسائل روبنایی به صورت عمیق گفت‌وگو کردیم. ما می‌خواهیم مخالفان حضور گسترده‌تری داشته باشند که این امر در راستای اجرای بیانیه وین و قطعنامه‌های …

بشار جعفری، رئیس هیات دولت سوریه در مذاکرات ژنو پس از پایان نشست با هیات بین‌المللی به ریاست استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه گفت: ما امروز در مورد مسائل روبنایی به صورت عمیق گفت‌وگو کردیم. ما می‌خواهیم مخالفان حضور گسترده‌تری داشته باشند که این امر در راستای اجرای بیانیه وین و قطعنامه‌های شورای امنیت است اما این مساله هنوز رخ نداده و برخی هیات‌ها هنوز به ژنو نیامده‌اند.

وی گفت: هیچ کس این اختیار را ندارد تا نام نمایندگی از مخالفان را به صورت انحصاری از آن خود کند. ما اندیشه‌ها و افکار خود را که پریروز به دی میستورا انتقال داده بودیم مورد بررسی قرار داده و توافق کردیم که به صورت عمیق این اندیشه‌ها مورد بررسی قرار بگیرد تا این اندیشه‌ها اساس و پایه مناقشات در جلسه آینده باشد و این امر به فرستاده سازمان ملل این امکان را می‌دهد تا از مرحله روبنایی به مرحله مضمون و محتوا انتقال یابد. جلسه امروز مفید و سازنده بود اگر تمامی نکاتی که ما ارائه دادیم مورد دقت قرار بگیرد.

الجعفری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد اینکه آیا ورود تروریست‌ها از ترکیه به سوریه نیز در مذاکرات مطرح شد، گفت: در مورد ادامه ورود تروریست‌ها از ترکیه به سوریه نیز باید گفت که بله این مساله نیز مورد بررسی قرار گرفت و ما بر لزوم اجرای کامل قطعنامه‌های مربوطه و نه اجرای گزینشی قطعنامه‌ها تاکید کردیم تا اگر جدیتی برای مقابله با تروریسم صورت بگیرد با این امر مقابله شود. ما فقط در مورد تروریست‌هایی که از ترکیه به سوریه می‌آیند صحبت نکرده بلکه در مورد تروریست‌هایی که اسرائیل آنها را می‌پروراند و تروریست‌هایی که از اردن به سوریه می‌آیند نیز صحبت کردیم و از دی میستورا خواستیم تا با طرف‌هایی که مدعی تلاش برای ریختن خون مردم هستند، مذاکرات داشته باشد و ما خواهان اجرای 16 قطعنامه‌ای هستیم که شورای امنیت در مورد این مسائل صادر کرده است.

بشار جعفری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه این مساله مطرح می‌شود که فشاری از سوی آمریکا بر مخالفان سوری و همچنین فشاری از سوی روسیه بر نظام سوریه به وجود آمده است، گفت: مقامات روسی و سوری و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تصمیم مشترکی را برای خروج نیروهای روسی از سوری اتخاذ کرده‌اند و این تصمیم یک جانبه نبود و با هماهنگی صورت گرفت. همپیمانان ما با تصمیمی مشترک به سوریه آمدند و بازگشت مجدد آنها نیز با هماهنگی میان روسیه و سوریه صورت می‌گیرد.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در پاسخ به سوالی پیرامون تلاش برخی طرف‌ها در سوریه برای ایجاد نظام فدرالی عنوان داشت: اصولی که در مذاکرات در ژنو در پیش گرفته شده است به سناریوهایی چون فدرالی کردن سوریه نمی‌پردازد و اصل را حفظ وحدت سوریه و استقلال و حاکمیت آن قرار داده است. به همین دلیل من به اظهارات یکجانبه برای جدا شدن از سوریه نظر نمی‌دهم. کردها بخشی اساسی از مردم سوریه هستند و هرگونه اقدامی برای تقسیم سوریه به شکست می‌انجامد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه یکی از اعضای هیات مخالفان مورد حمایت عربستان اظهاراتی را پیرامون آمادگی برای مذاکراه مستقیم مطرح ساخته است، گفت: پس از اینکه شروط عینی و واقعی از ناحیه روبنایی حاصل شود و توافق سوری‌- سوری میان هیات دولت سوریه با تمامی گروه‌های مخالف حاصل شود، ما از مرحله روبنایی به مضمون انتقال پیدا می‌کنیم. هیچ گروهی از میان گروه‌های مخالف این حق را ندارد که خود را منحصرا نماینده تمامی مخالفان بداند. زمانی که یک نفر از هیات عربستان مساله مذاکرات مستقیم را مطرح می‌کند باید گفت که این امر باید از طریق فرستاده سازمان ملل و میانجی مطرح شود نه از طریق رسانه‌ها. همچنین باید گفت که ما این افتخار را نمی‌دهیم تا با تروریست‌ها در مذاکرات مستقیم بر سر میز مذاکره بنشینیم. مسئول ارشد هیات مخالفان مورد حمایت عربستان وابسته به گروه تروریستی (جیش الاسلام) است و ما با این شخص در پشت یک میز مذاکره نمی‌نشینیم چراکه تروریست‌ها دانشگاه‌ها وسفارتخانه‌ها را هدف قرار داده و جان خیلی‌ها را گرفته‌اند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا