50تصویر برگزیده از فضا
موبنا- کرهی خاکی ما زمین، بسیار زیبا و دوستداشتنی است. وسعتی که قرنها است شاهد تغییر و تحولات گوناگون بوده و دورههای متعددی به خود دیده است. اما با وجود این که در آن ساکنیم، شاید آنگونه که باید و شاید از تمامی عجایب و دیدنیهای آن اطلاع نداشته باشیم. اما همه میدانیم که مأمن …
موبنا- کرهی خاکی ما زمین، بسیار زیبا و دوستداشتنی است. وسعتی که قرنها است شاهد تغییر و تحولات گوناگون بوده و دورههای متعددی به خود دیده است. اما با وجود این که در آن ساکنیم، شاید آنگونه که باید و شاید از تمامی عجایب و دیدنیهای آن اطلاع نداشته باشیم. اما همه میدانیم که مأمن و مأوای ما در این جهان، خود در مقابل بیکرانی از شگفتیهای دیگر هستی، نقطهای کوچک بیش نیست.
به منظومهی شمسی بنگرید؛ اطلاعات ما هنوز حتی در مورد همسایگانمان کامل و دقیق نیست و هر روز چشم انتظار یافتههای جدیدتری هستیم. اما در پس منظومهی ما، میلیاردها ستاره و سیاره و کهکشان نهفته است که با بضاعت کنونی بشر، شاید هرگز موفق به شناخت آنها نشویم.
اما با این وجود، به لطف تلاشهای ناسا و اخترشناسان مشتاق میتوان این دنیای پنهان شده در میان تاریکیها را در قالب تصاویری تماشایی مشاهده کرد. شاید آنها در واقعیت به شکلی دیگر بوده و با رنگهایی متفاوت بدرخشند؛ اما دانشمندان تصویر آنها را متناسب با توانایی مغزی انسان ترجمه کرده و قابل درک میکنند.
در ادامه این مطلب همراه شما به تماشای شماری از زیباترین تصاویر گرفته شده از فضا خواهیم نشست. تصاویری که بزرگی این جهان و کوچکی بشر در مقابل این همه شگفتی را به بهترین شکل ممکن به نمایش گذاردهاند.
سحابی عروس دریایی
ستارهی دنباله دار لاوجوی (Lovejoy)
کهکشان آندرومدا
مرکز کهکشان راه شیری (عکس ناسا- تلسکوپ فضایی چاندرا)
صورت فلکی قو (دجاجه- ماکیان)
برخورد و ادغام کهکشانهای آنتن (Antennae Galaxies)
هالهای در اطراف سحابی نشری “NGC 6188“
انفجار سیاه چاله در خوشهی کهکشانی
سحابی چشم گربه از دید تلسکوپ هابل
سحابی غار (Cave Nebula)
سحابی قلب (IC 1805)
سحابی سیارهای ساعت شنی
IC5067 در سحابی پلیکان
آندرومدا
شکلگیری ستاره در سحابی بچه قورباغه
گروه کهکشانی هیکسون 44 (Hickson)
سحابی اوریون و LL Ori
سحابی سر اسب
و باز هم دنباله دار لاوجوی
سحابی حباب و M52
کهکشان مارپیچی بوده (Bode s Galaxy) یا مسیه ۸۱
خوشهی ستارهای کروی M15
نمای نزدیک کهکشان مارپیچی M106
خوشهی پروین(M45)
و……………………………………………..
نمایی از سطح قمر مشتری، آیو (Io)
این دنیای دور از دسترس را چگونه دیدید؟ آسمان و اجرام سماوی آن تا چه حد شما را تحتتأثیر خود قرار میدهد؟
منبع:زومیت|نویسنده:مهدی زارع