سلطان جهان را تصرف كرد !
موبنا – بعد از اینکه طی روزهای گذشته، روزنامه زمان را به مصادره خود در آوردند و چندین و چند نفر را که بهعنوان معترض در مقابل مأموران پلیس قد علم کرده بودند حسابی ناکار کردند، حالا نوبت خبرگزاری معروف «جهان» شده است که فرمان آن را دار و دسته اردوغان به دست بگیرند. این …
موبنا – بعد از اینکه طی روزهای گذشته، روزنامه زمان را به مصادره خود در آوردند و چندین و چند نفر را که بهعنوان معترض در مقابل مأموران پلیس قد علم کرده بودند حسابی ناکار کردند، حالا نوبت خبرگزاری معروف «جهان» شده است که فرمان آن را دار و دسته اردوغان به دست بگیرند. این دومین رسانه بزرگ و معروف ترکیه است که در کمتر از یک هفته توسط عوامل دولت عدالت و توسعه، تصرف می شود. همه این ها در حالی است که صدای اعتراض نهادهای حقوق بشری اروپایی و آمریکایی در آمده اما آنکارا خیال ندارد این صداها را بشنود و همچنان به کار خودش ادامه می دهد. طی چند روز گذشته، مقامات اتحادیه اروپا به اردوغان پیام دادند که اگر دست از این کارهای ضددموکراتیک بر ندارد باید بی خیال عضویت در اتحادیه شود اما رئیس جمهور نئوعثمانی عین خیالش نیست!
به عنوان نمونه، وزیر امور خارجه فرانسه گفت تصمیم برای مصادره روزنامه زمان که بالاترین تیراژ در ترکیه را دارد غیرقابلقبول و برخلاف ارزشهای اروپاست.
جالب اینجاست که همزمان با پرونده جنجالی تعرض به رسانه های مخالف دولت اردوغان، بحث معامله آنکارا با بروکسل بر سر مدیریت پناهجویان در جریان است. به شدت امیدواریم که اتحادیه اروپا تسلیم باج خواهیهای مدعیان امپراتوری (!) عثمانی نشود و به خاطر برگرداندن مهاجران سوری و خاورمیانه ای به خواسته ها و رفتارهای ضد دموکراتیک سلطان و دار و دستهاش، تن ندهند. اساساًً ترکیه که یکی از بزرگترین زندان های روزنامه نگاران در جهان محسوب می شود،با این رفتارها نشان داده که بیشتر حکومتی شبهدیکتاتوری دارد؛ مدلی از دیکتاتوری که بارها و بارها در سخنرانی های رهبران مخالف دولت به آن پرداخته شده است.
دیروز اما خبرگزاری رویترز گزارش داد که خبرگزاری جهان اواخر روز دوشنبه در وب سایت خود اعلام کرده، تنها چند روز پس از مصادره روزنامه زمان توسط مقامات ترکیه، یکی از دادگاههای استانبول به درخواست یکی از دادستانهای دولت، مدیری را برای اداره این خبرگزاری منصوب کرده است.
خبرگزاری جهان و روزنامه زمان هر دو عضوی از گروه رسانهای feza هستند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه فتحا… گولن، رهبر ساختار موازی و روحانی ترکیهای که در آمریکا در تبعید خود خوانده به سر میبرد را به توطئهچینی برای سرنگون کردن دولت آنکارا توسط ایجاد شبکهای از طرفداران در قوه قضاییه، اداره پلیس و رسانههای ترکیه متهم میکند؛ اتهاماتی که گولن تمامی آنها را رد کرده است.
تشکیلات گولن اما گسترده تر از این حرف هاست؛ او با تمکن مالی خود، اقدام به راهاندازی سرویسی برای «خدمتعمومی و آموزشی به همه مردم» از دهه ۷۰ میلادی کرده است که افراد بسیاری برای خدمت در این سرویس به تدریج جذب شدهاند و در طی سال ها با کمک مالی و پشتیبانی خود بنیادی بزرگ برای این تشکل فراهم کرده اند.در حال حاضر، این مجموعه بسیار بزرگ که به «جنبش گولن» معروف است، با همکاری افراد بسیار زیادی از مسلمانان دنیا ( عمدتاً ترکیهای) اداره میشود. گمانه زنی در مورد تعداد افراد حاضر در این بنیاد بزرگ متفاوت است، اما چند صد هزار تا ۴ میلیون نفر به عنوان همکاران این پروژه بزرگ بینالمللی ذکر شده اند. افراد همکار در این بنیاد عمدتاً دانش آموزان، معلمان، تجار، روزنامه نگاران و افراد تحصیلکرده در زمینههای مختلف هستند.بخش مهمی از این افراد در رسانههای تحت پوشش بنیاد اردوغان یعنی روزنامه هایی چون زمان قرار دارند. جالب اینجاست که «سلیمان باچ» سردبیر روزنامه «زمان» گفته که روزنامه زمان ترکیه از این به بعد به جای استانبول از برلین منتشر خواهد شد.این روزنامه در اولین شماره خود که در برلین منتشر شد، از تیتری با عنوان «لغو قانون اساسی» در صفحه اول و با رنگ سیاه استفاده کرد!
اما اگر شما هم طی روزهای گذشته تصاویر مربوط به درگیری های دولت ترکیه با معترضان را دیده باشید، حتماً عکس های مربوط به زنان و دختران جوانی را به یاد می آورید که چگونه مورد یورش باتوم های پلیس ترکیه قرار گرفته و با صورتی خونی، سوژه رسانه هایی چون خبرگزاری فرانسه و رویترز بودند. با این حال اما در سخنانی به شدت متناقض، رئیس جمهور اردوغان همزمان با روز جهانی زن اعلام کرد: «در طول عمرم از زنان حمایت کردهام و در کنارشان ماندهام. اسلام دینی است که برای زن جایگاه ویژه و والایی قائل است و بهشت زیرپای مادران است؛ هر کسی که با زنان مقابله کند و حق آنها را پایمال کند، روی موفقیت و توفیق را نخواهد دید!»