داروهایی که ممکن است باعث افزایش وزن شوند

موبنا – این داروها شامل قرص هایی هستند که برای اختلالات جسمی و روانی تجویز می شوند. داروهایی با عوارض چاقی و اضافه وزن داروهای نسخه ای ممکن است باعث افزایش وزن شوند. در صورتیکه تلاش می کنید با خوردن منطقی و ورزش، وزن تان را کنترل کنید ازشنیدن این خبر بسیار ناامید خواهید شد. …

موبنا
این داروها شامل قرص هایی هستند که برای اختلالات جسمی و روانی تجویز می شوند.
داروهایی با عوارض چاقی و اضافه وزن

داروهای نسخه ای ممکن است باعث افزایش وزن شوند. در صورتیکه تلاش می کنید با خوردن منطقی و ورزش، وزن تان را کنترل کنید ازشنیدن این خبر بسیار ناامید خواهید شد.

بنا به گزارش آکاایران : در اینجا سه نوع دارو معرفی می کنیم که باید مراقب شان باشید، چون ممکن است باعث افزایش وزن شوند. شناخت انواع داروهای نسخه ای که باعث افزایش وزن می شوند، قدم بسیار مهمی است. شما می توانید به نوبه خود از پزشک تان، سؤالات لازم را بپرسید تا از مشکلات سلامتی بیشتر در آینده ،جلوگیری شود.

۱. استروئیدها

نوشته های مشابه

استروئیدها مانند پردنیزولون، ممکن است باعث افزایش وزن شوند زیرا استروئیدها بر سوخت و ساز بدن تأثیر می گذارند. شما بیشتر از زمان های معمول، احساس گرسنگی می کنید و در نتیجه غذای بیشتری می خورید. این افزایش وزن به شدت استرس زاست زیرا ممکن استدر جاهای ناخواسته ای مانند شکم، صورت و پشت گردن شما ظاهر شود. افزایش وزن از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است و ممکن است چند کیلوگرم یا بیشتر، وزن اضافه شود.

,افزایش وزن, داروهای افسردگی داروهای استروئیدی, داروهای بدون نسخه,تغذیه سالم زندگی سالم

۲. داروهای سلامت روانی

داروهای ضد افسردگی و ضد جنون، منجر به افزایش وزن می شوند. کارشناسان دارو می گویند این مشکلی است که اغلب در داروهای نسل قدیمی تر دیده می شود. توفرانیل و الاوین، دو مورد از داروهای نسل قدیمی تر هستند که ممکن است باعث افزایش وزن شوند. پزشکان در مورد اینکه چرا این داروها باعث افزایش وزن می شوند و اینکه چه مقدار افزایش وزن محتمل است، نظرات مختلفی دارند. ارتباط بین آن ها هنوز مشخص نیست.

از آنجا که برخی بیماران گزارش می دهند که بیش از مقدار معمول غذا نمی خورند اما همچنان وزن شان بالا می رود، پزشکان گمان می کنند که سوخت و ساز بدن آن ها، تحت تأثیر داروهایی که مصرف می کنند قرار می گیرد. کالری ها آهسته تر سوزانده می شوند و چربی بیشتری ذخیره می گردد. اما سایر بیماران می گویند که اشتهای بیشتری دارند. به نظر می رسد کنش و واکنش (فعل و انفعالات) هر فرد در مورد افزایش وزن ناشی از داروهای تجویزی، متفاوت است.

به طور کلی حدود یک چهارم افرادی که داروهای ضدافسردگی مصرف می کنند، در نتیجه ی آن دچار افزایش وزن می شوند. پاکسیل و زولوفت، دو مورد از داروهایی هستند که معمولا در این زمینه، نام برده می شوند. افزایش وزن ممکن است ناگهانی نباشد، بلکه به تدریج و در طول هفته ها و حتی ماه ها اتفاق بیفتد.

,افزایش وزن, داروهای افسردگی داروهای استروئیدی, داروهای بدون نسخه,تغذیه سالم زندگی سالم

۳. مسدودکننده های بتا

مسدود کننده های بتا که برای فشار خون بالا تجویز می گردند ممکن است باعث خستگی شوند. در نتیجه ممکن است کمتر مشتاق باشید که فعالیت کنید. یکی دیگر از اثرات جانبی آن، احتباس آب است. با مصرف برخی از مسدودکننده های بتا، افزایش وزن به میزان متوسط مشاهده شده است. مسدود کننده های بتای جدیدتر ممکن است به همان اندازه مشکل ساز نباشند و پزشکان هنوز مطمئن نیستند که چرا برخی از مسدودکننده های بتا باعث افزایش وزن می شوند، اما گمان می کنند که آن ها متابولیسم شما را کند می سازند.

مهم نیست که چه نوع داروی نسخه ای مصرف می کنید، همیشه حواستان به هرگونه تغییرات وزن باشد و آن را به پزشک تان اطلاع دهید. بپرسید که آیا توصیه می کند دارویتان را عوض کنید یا دوز کمتری از آن را مصرف کنید. مهم تر از همه، مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک تان قطع نکنید.

منبع:

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا