معرفی برترین کتاب های سینمایی ایران

مراسم اهدای جوایز پنجمین دوره جایزه کتاب سال سینما چهارشنبه پنجم اسفند با معرفی آثار برگزیده در حوزه ترجمه و تألیف در محل موزه سینما برگزار شد. در این مراسم که با حضور مولفان، مترجمان و اهالی سینما برگزار شد اکبر نبوی دبیر این جشن در سخنانی با بیان اینکه آثار رسیده به این دوره …

مراسم اهدای جوایز پنجمین دوره جایزه کتاب سال سینما چهارشنبه پنجم اسفند با معرفی آثار برگزیده در حوزه ترجمه و تألیف در محل موزه سینما برگزار شد.

در این مراسم که با حضور مولفان، مترجمان و اهالی سینما برگزار شد اکبر نبوی دبیر این جشن در سخنانی با بیان اینکه آثار رسیده به این دوره از جایزه کتاب سال سینما ثابت کرد که برگزاری این جشن حرکت درستی بوده، چرا که از دور سوم به بعد شاهد سیر صعودی آثار ارائه شده بودیم. در دور اول و دوم حدود 30 اثر ارائه شد و در دور سوم به بعد آثار به 70 عنوان افزایش پیدا کرد که در دور پنجم از 72 اثر ارائه شده 66 اثر مورد داوری قرار گرفت و این داوری از 7 مهر در فرصت زمانی فشرده انجام شد و نامزدها پنجم بهمن معرفی شدند.

وی در خصوص تندیس در نظر گرفته شده برای برگزیدگان این جشن نیز توضیح داد: با توجه به اینکه چندین جایزه به نام قلم زرین در جشنواره‌های مختلف اهدا می‌شود و ما با مشورتی که با آقای میرکریمی انجام دادیم تصمیم گرفتیم از این دوره تندیس جدیدی طراحی کنیم بنابراین تندیس هد هد را برای برگزیدگان کتاب سال سینما در نظر گرفتیم چرا که هد هد در ادبیات کشور ما نماد دانایی است. طراحی این تندیس را محمد توکلی انجام داده است.

نبوی در خصوص معیارهای داوری آثار در این دوره نیز با بیان اینکه کتاب‌ها سطح بالا بودند و داوری کار سختی بود گفت: برای داوری‌ آثار به دو ویژگی ارتباط آن‌ها با مبانی نظری و همچنین انتقال تجربیات به خوانندگان توجه داشتیم.

در ادامه این مراسم از لطف الله ساغروانی مدیرعامل انتشارات هرمس برای زحماتی که در عرصه چاپ و نشر کتاب‌های سینمایی کشیده است با اهدای تندیس و دیپلم افتخار قدردانی شد. همچنین محمد شهبا نیز به پاس فعالیت‌هایش در زمینه ترجمه متون سینمایی تندیس و لوح تقدیر پنجمین جشن کتاب سال سینما را دریافت کرد.

در ادامه مراسم پس از قرائت بیانیه هیات داوران که شامل محمود اربابی، بهروز افخمی، حجت الله ایوبی، حمید دهقان‌پور، مهران کاشانی، محمدجواد فریدزاده و فرزاد موتمن بودند جوایز بخش ترجمه اهدا شد.

در این بخش از محمد همتی مترجم و احمد الستی مولف کتاب هنر دقت (کلام و تصویر در مردم‌نگاری) و اهدای دیپلم افتخار تقدیر شد و تندیس بخش ترجمه به محمد شهبا برای ترجمه کتاب تاریخ اجتماعی سینمای ایران نوشته حمید لطیفی اهدا شد.

در بخش تالیف نیز با اهدای دیپلم افتخار به احمد ضابطی جهرمی برای نگارش کتاب شکل‌شناسی و گونه‌شناسی فیلم مستند تندیس این جشن به محمد گذرآبادی برای تالیف فرهنگ فیلمنامه اهدا شد.

محمد گذرآبادی پس از دریافت جایزه خود در سخنانی گفت: این سومین جایزه‌ای است که از این جشن می‌گیرم. توجهی که در این سال‌ها به من شد تاثیر زیادی روی کار من داشت و افتخار می کنم که این اتفاق از طرف خانه سینما برایم افتاده است. کتاب‌های من بیشتر جنبه آموزشی دارند و هدف من فیلمسازان بودند که ظاهرا به هدف زده‌ام. در این سال‌ها 80 هزار نسخه از کتاب‌هایی که من ترجمه یا تالیف کرده‌ام به فروش رفته که خود یک رکود محسوب می‌شود آن هم در شرایطی که کتاب‌های سینمایی بازاری نداشتند و فعالیت‌های من، محمد شهبا و یکی دو نفر دیگر این بازار را به وجود آورده است.

در پایان این مراسم نیز حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در سخنانی کوتاه گفت: نویسندگان همیشه کم حاشیه و پر تلاش هستند. سال‌ها تلاش می‌کنند و چه جایزه بگیرند چه نگیرند صدایشان در نمی‌آید. کاش آن‌ها یک سازمان درست می کردند که من رییس سازمان آن‌ها می‌شدم نه سازمان سینمایی.

در این مراسم محمد متوسلانی، ابراهیم مختاری، فرشته طائرپور، حبیب ایل‌بیگی، محمد سریر، مرتضی رزاق کریمی، محمد حیدری و جمعی از اهالی سینما حضور داشتند.

176/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا