16 خودروساز خارجی در راه ایران
روزهای بدون تحریم ایران درحالی از حدود ٤٠روز پیش آغاز شده که صنعت خودرو روزهای متفاوتی را سپری میکند. حالا دیگر صنعت و بازار خودرو کشور به نوعی از تنگنا بیرون آمده و میتوانند میزبان بزرگان خودروسازی جهان باشند. بهطوری که ساسان قربانی دبیرکل سومین همایش بینالمللی صنعت خودرو از حضور ١٦ شرکت خودروسازی خارجی …
روزهای بدون تحریم ایران درحالی از حدود ٤٠روز پیش آغاز شده که صنعت خودرو روزهای متفاوتی را سپری میکند. حالا دیگر صنعت و بازار خودرو کشور به نوعی از تنگنا بیرون آمده و میتوانند میزبان بزرگان خودروسازی جهان باشند.
بهطوری که ساسان قربانی دبیرکل سومین همایش بینالمللی صنعت خودرو از حضور ١٦ شرکت خودروسازی خارجی ازجمله ولوو، اسکانیا، پژو، فیات و کیا و ٥ شرکت چینی در نخستین نمایشگاه بینالمللی خودرو در روزهای ١٠ و ١١ اسفند جاری خبر میدهد. حال آنکه سال گذشته در این رویداد تنها ١٤ شرکت خودروساز حضور داشتند که عمده آن را شرکتهای چینی تشکیل میداد.
اما حالا با شکستهشدن قفل تحریمهای بینالمللی، حصر بازار خودرو ایران نیز شکسته شده و خودروسازان بزرگ دنیا با آسودگی خاطر میتوانند راه «جاده مخصوص» را درپیش گرفته و میهمان یکی از بزرگترین بازارهای خودرو خاورمیانه شوند. آنگونه که دبیرکل سومین همایش بینالمللی صنعت خودرو میگوید: درطول برگزاری این دو رویداد، چهار تفاهمنامه همکاری بین انجمن قطعهسازی ایران با انجمنهای قطعهسازی ترکیه، فرانسه، انگلستان و هندوستان امضا خواهد شد. همچنین دراین همایش شرکت رنو جلسهای با قطعهسازان ایرانی برای برنامهریزی توسعهای تولیدات خود برگزار خواهد کرد.
این مقام مسئول همچنین درمورد امضای تفاهمنامه با شرکتهای خارجی نیز گفت: تعدادی از شرکتهای خارجی برای امضای تفاهمنامه ابراز تمایل کردند که پیشبینی میشود درطول کنفرانس و نمایشگاه مذاکراتی صورت گیرد و این مذاکرات به تفاهمنامه منجر شود. قربانی گفت: با توجه به برگزاری یک نمایشگاه و کنفرانس خودرو در ژنو که یکی از سه نمایشگاه بزرگ دنیا به حساب میآیند، حضور شرکتهای مختلف درحوزه صنعت خودرو یک موفقیت به حساب میآید.
مذاکره فولکس واگن با ۵ شرکت ایرانی
امیرحسین قناتی دبیر کمیته علمی سومین همایش بینالمللی صنعت خودروی ایران و عضو هیأتمدیره گروه خودروسازی سایپا نیز دراین نشست خبری با بیان اینکه فولکس واگن با ۵ خودروساز ایرانی مذاکراتی را انجام داده است، گفت: مذاکرات رنو و سایپا برای ایجاد شرکت مشترک هنوز نهایی نشده است. او با اشاره به این نکته که تاکنون هیچ شرکت خودروساز خارجی، پیشنهادی برای سرمایهگذاری مستقیم در ایران نداشته است، بلکه پیشنهادات مطرحشده ازسوی خودروسازان خارجی در قالب جوینت ونچر (سرمایهگذاری مشترک) بوده است، افزود: براین اساس، شرکتهای بنز، فیات، فولکس واگن، ایسوزو، مزدا، نیسان و تویوتا مذاکراتی را با خودروسازان ایرانی داشتهاند؛ این درحالی است که شرکت فولکس واگن نیز، تاکنون با ۵ شرکت ایرانی مذاکره کرده است. او همچنین درخصوص ایجاد شرکت مشترک بین سایپا و رنو نیز با بیان اینکه، این موضوع هنوز درحال بررسی بوده و نهایی نشده است، تصریح کرد: موضوع جوینت ونچر میان رنو و سایپا هنوز نهایی نشده و به همین دلیل، قرارداد جدید این دو شرکت درحاشیه همایش خودرو امضا نخواهد شد؛ البته پیگیری این موضوع جزو برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت است که دنبال میشود.
تفاهمنامه ایران و آلمان برای ساخت قطعات خودرو
دراین میان محمدرضا نجفیمنش عضو هیأتمدیره انجمن قطعهسازان خودرو نیز از انعقاد تفاهمنامه صنایع انجمن صنایع باواریایی آلمان و انجمن قطعهسازان ایران در مونیخ خبر داد. به گفته او، بنا بر تفاهم انجامشده این انجمن، فعالان اقتصادی مرتبط و علاقهمند به همکاری با ایران را معرفی میکند تا مشارکتهای اقتصادی فراهم شود. رئیس کمسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: فعلان اقتصادی بخش قطعهسازی کشور برای همکاری با آلمان به انجمن قطعهسازی ایران و علاقهمندان آلمانی برای همکاری با ایران به انجمن صنایع باواریا مراجعه کرده تا امکان ارتباط فعالان اقتصادی دوکشور با یکدیگر برقرار شود.
176/