مراقب يارگيري متقابل اصولگرايان باشيم
داوود حشمتی / روزنامه نگار: اين دستاورد را میتوان در جذب اندیشههای میانه و وادار کردن آنها به مرزبندی با طیف تندرو اصولگرایان بسیار موفق ارزیابی کرد. این لیست از ناطقنوری در ۸۸ آغاز و در ادامه علی مطهری را در بر گرفت. در این انتخابات نیز افرادی چون علی لاریجانی، کاظم جلالی و تقریبا …
داوود حشمتی / روزنامه نگار: اين دستاورد را میتوان در جذب اندیشههای میانه و وادار کردن آنها به مرزبندی با طیف تندرو اصولگرایان بسیار موفق ارزیابی کرد. این لیست از ناطقنوری در ۸۸ آغاز و در ادامه علی مطهری را در بر گرفت. در این انتخابات نیز افرادی چون علی لاریجانی، کاظم جلالی و تقریبا وفاداران به لاریجانی در رهروان ولایت را میتوان جذب شده در اردوگاه «اعتدالی – اصلاحی» تصور کرد. وجه نزدیکی آنها به اعتدالیون از لحاظ اقتصادی و وجه نزدیکی به اصلاحات از جنبه مخالفت با تندروهاست. پرونده یارگیری اصلاحات از راست (به ویژه آنچه ما راست سنتی میشناسیم) را نمیتوان بسته تلقی کرد و این موج میتواند دامنه دار باشد چراكه جذب شدگان از افراد سرشناس و تاثیرگذار طرف مقابل هستند. اما این پایان ماجرا نیست.
در طرف مقابل هم ما شاهد این یارگیری خواهیم بود، اما نه حالا و نه امروز. باتوجه به ناشناس بودن بخش عمدهای از لیست اصلاحطلبان امکان بروز و ظهور پدیدهای که در شورای شهر تهران در سال ۹۲ با آن روبهرو بودیم، افزایش پیدا کرده است. توجه کنیم الههراستگو در شرایطی مورد یارگیری قرار گرفت که سالها عضو یک تشکیلات اصلاح طلب بود و کار تشکیلاتی انجام داده بود. اگر به مبنای جذب شدن راستگو به سمت محافظهكاران توجه کنیم خواهيم ديد دو مسئله در اين ماجرا تاثيرگذار است.
اول، مسائلاقتصادي و دوم فشار برخي نهادهای امنیتی که در مخالفت با اصلاحطلبان از هیچ امری فروگذار نخواهند بود.
به حسب وظیفه روزنامهنگاری بايد نه فقط امروز بلکه با دیدی بلندمدتتر مسائل را رصد کرد و نسبت به آنها هشدار داد. از همین رو معتقدم بزرگان اصلاحات باید نسبت به این دو نقطه فشار که امکان خروج این افراد از دایره اصلاحطلبی و جذب شدن به اصولگرایایی را ایجاد میکند، از حالا حساسیت بیشتری داشته باشند. میثاقنامهها در این موارد کارایی چندانی ندارد. در فقره مسائل مالی به راحتی میتوان با یک بررسی درون گروهی به نقاط آسیبپذیری که امکان ورود و فشار را ایجاد میکند، آگاهی پیدا کرد و سدهای لازم در مقابل آن را ایجاد کرد. اما به اعتقاد من باید نگران نقطه دوم (فشارهای امنیتی) بود. در این رابطه هم سلامت فردی و اخلاقمداری در تمام شئون زندگی میتواند راههای فشار را کم کند و افراد را از حالت یک طعمه برای ضربه زدن به اصلاحات خارج کند. اگر نسبت به این موارد بیتوجه باشیم به طور حتم باید منتظر پدیده شورايشهر اخير در مجلس هم باشیم.