به خاطر مغزتان مسواک بزنید!

محققان با مطالعه روی بیمارانی که به دلیل سکته حاد مغزی در بیمارستان بستری شده بودند، اطلاعات خود را در زمینه ارتباط برخی انواع سکته مغزی با نوعی باکتری دهانی به نام cnm-positive Streptococcus mutans افزایش دادند. محققان مرکز ملی مغز و قلب و عروق در اوزاکای ژاپن در این مطالعه که در یک بیمارستان …

محققان با مطالعه روی بیمارانی که به دلیل سکته حاد مغزی در بیمارستان بستری شده بودند، اطلاعات خود را در زمینه ارتباط برخی انواع سکته مغزی با نوعی باکتری دهانی به نام cnm-positive Streptococcus mutans افزایش دادند.

محققان مرکز ملی مغز و قلب و عروق در اوزاکای ژاپن در این مطالعه که در یک بیمارستان انجام شد، بیماران مبتلا به سکته مغزی را بررسی کردند تا درک بهتری از ارتباط میان سکته مغزی هموراژیک (خونریزی دهنده) و باکتری دهان بدست آورند.

سکته های مغزی هموراژیک (خونریزی دهنده) زمانی رخ می دهند که یک سرخرگ در داخل یا روی سطح مغز پاره می شود و بافت مغز را غرق خون می کند.

بر اساس نتایج این مطالعه، باکتری cnm-positive S. mutans در بزاق دهان 26 درصد بیمارانی که به خونریزی داخل مغزی (ICH) مبتلا شده بودند، مشاهده شد.

اما در میان بیمارانی که به سایر انواع سکته مغزی مبتلا شده بودند، نتیجه آزمایش تنها شش درصد از آنها در رابطه با این باکتری مثبت بود.

این مطالعه نشان می دهد که بهداشت دهان برای سلامت مغز مهم و لازم است که افراد مراقب بهداشت دندان های خود باشند، زیرا این موضوع نه تنها برای سلامت مغز بلکه برای سلامت قلب و خود دندان ها نیز مهم است.

این مطالعه و تحقیقات مشابه در محیط آزمایشگاه نشان داده است که این باکتری دهان در بروز چند نوع سکته مغزی از جمله سکته مغزی هموراژیک و سکته های مغزی که به زوال عقل منجر می شوند، دست دارد.

همچنین چند مطالعه دیگر نیز ارتباط تنگاتنگی را میان یک بیماری لثه و بیماری قلبی نشان داده اند و یک نشریه در سال 2013 ذکر کرد که باکتری مسئول ابتلا به بیماری لثه، آرتریت روماتوئید را وخیم تر می کند.

به گفته محققان، باکتری cnm-negative S. mutans در حدود 10 درصد از کل مردم یافت می شود و عامل بروز حفره های دندانی نیز محسوب می شود.
این مطالعه ماه جاری در مجله Nature Publishing Group منتشر شد.

محققان یاد شده همچنین در حال بررسی نقش این باکتری دهانی در ابتلا به سایر بیماری هایی هستند که بر مغز تاثیر می گذارند.

بررسی نقش باکتری های دهان و روده در آسیب شناسی در اختلالات عصبی آلزایمر و پارکینسون، از دیگر زمینه های فعالیت این محققین است.

176/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا