حضور ظريف ايران درپارلمان اروپا
مهدي دل روشن: ظریف با مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا هم دیدار کرد تا همه دنیا متوجه شود که در دوران پسابرجام، دست دوستی اروپایی ها به سمت ایرانیان دراز شده و خواهان گسترش روابط در تمام زمینه ها هستند. پارلمان قاره سبز یکی از بزرگترین پارلمان های دنیاست چرا که در این مجموعه آبی …
مهدي دل روشن: ظریف با مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا هم دیدار کرد تا همه دنیا متوجه شود که در دوران پسابرجام، دست دوستی اروپایی ها به سمت ایرانیان دراز شده و خواهان گسترش روابط در تمام زمینه ها هستند. پارلمان قاره سبز یکی از بزرگترین پارلمان های دنیاست چرا که در این مجموعه آبی رنگ، نمایندگانی از حدود 28 کشور اروپایی حضور دارند و این به معنای آن است که ظریف با قانونگذاران بیشتر کشورهای اروپایی رایزنی کرده است. پارلمان اروپایی، بازوی قانونگذاری اتحادیه اروپاست و سهم بسزایی در گسترش مناسبات با تهران دارد.
ظریف که برای سفری دو روزه شال و کلاه کرده بود و خود را به بروکسل رسانده بود، در طول سفر خود با مقامات اروپایی دیدار کرد که از آن جمله می توان به فدریکا موگرینی ، رئیس دستگاه سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا، دیدیر ریندرز، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه بلژیک، یانوش لواندوفسکی رئیس هیأت روابط با ایران در پارلمان اروپا ، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپایی، «شارل میشل» نخست وزیر بلژیک، المار بروک رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا و چند تن دیگر از مقامات اروپایی اشاره کرد. دکتر ظریف در گپ و گفتی که با موگرینی داشت،آخرین تحولات برجامی را مرور کرد و همچنین آمادگی کشورمان برای سفر سیاستمدار جوان ایتالیایی ها به ایران را اعلام کرد. سپس آنها به میان خبرنگاران آمدند تا در نشستی خبری، حرف های مطرح شده را به رسانه ها منتقل کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ، در ابتدای حرف هایش به اشتیاقش برای سفر مجدد به ایران اشاره کرد و این طور گفت: «وقتی برای سفر آینده خود به تهران اعلام نمیکنم ولی فکر کنم بهار، تاریخ منطقیای برای این سفر باشد؛ همراه با کمیسیونرها و معاونان کمیسیونرهای اتحادیه برای بررسی حوزههای مختلف همکاری ایران و اروپا به ایران میآییم».
ظریف هم که بعد از موگرینی ، صحبتهایش را به گوش خبرنگاران رساند، اول کار به سراغ موضوع داغ برجام رفت و اشاره کرد که روابط بسیار خوبی که نتیجه اجرای برجام خواهد بود، استارت خورده و هم در بعد اقتصادی و هم در بعد سرمایهگذاری و گفتوگوهای سیاسی که از هفته گذشته در تهران با حضور معاون خانم موگرینی آغاز شد.، کارها خوب پیش می رود.
وزیر خارجه کشورمان، با دست گذاشتن روی مسئله این روزهای تهران – بروکسل، این طور صحبت هایش را ادامه داد: «همکاریهای ایران و اتحادیه اروپا ظرفیت بالایی دارد از جمله در موضوعات منطقهای، سیاسی، مواد مخدر و حقوقبشر. مرد محبوب ایرانی ها همچنین سری هم به موسسه اگمونت (مؤسسه مطالعات سیاسی وزارت خارجه بلژیک) زد و در آنجا ، گپی با فعالان دیپلماسی زد. سخنرانی جذاب او در پارلمان اروپا و بهصورت ویژه در کمیسیون روابط خارجی این پارلمان، شنوندگان زیادی را به آنجا کشانده بود. ظریف در این سخنرانی مهم و کم نظیر که پیشتر و در طول سی و چند سال گذشته، نظیرش را نداشته ایم، برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران و در قامت وزیر خارجه، حرف هایی شنیدنی را به گوش رسانهها و نمايندگان پارلمان اروپایی رساند. رئیسدستگاه دیپلماسی سرزمین پارس در بخشی از صحبت هایش، با اشاره به روابط خوب مجلس شورای اسلامی و پارلمان اروپا گفت که ما بر تداوم گفتوگوها بین ایران و اتحادیه اروپا تاکید داریم. ظریف در این دیدار به موضوع مهاجرت به عنوان موضوعات مشترک بین ایران و اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت: ایران میزبان حدود 3 میلیون افغان است و ایران و اروپا میتوانند همکاری خوبی در این زمینه داشته باشند. ارشدترین دیپلمات ایران 1394، همچنین با ابراز نگرانی نسبت به بحران انسانی در یمن، خواستار توجه به موضوع یمن شد و گفت: «در مواقعی آمار تلفات در یمن بالاتر از تلفات در سوریه است».
اما برسیم به دیدار ظریف با نخست وزیر بلژیک؛ وزیر خارجه کشورمان دیدار با رئیسدولتبلژیک به سراغ تحولات منطقه آشفته خاورمیانه رفت و این طور با شارل میشل، درد دل کرد: « مواضع برخی کشورها به تشدید بحران در سوریه کمک میکند».
نخست وزیر بلژیک نیز در این دیدار به سراغ پتانسیلهای گسترش همکاریهای تهران– بروکسل رفت و ابراز امیدواری کرد در دوره پسابرجام زمینه بالفعل شدن ظرفیت های بالقوه فراهم شود. شارل میشل همچنین با اشاره به سفر قبلی وزیر امور خارجه بلژیک به تهران با بیان اینکه روابط دو کشور به سمت شکوفایی میرود، ابراز خرسندی کرد با سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به بلژیک مناسبات دو کشور تحرک بیشتری یابد. نخستوزیر بلژیک در ادامه این دیدار با اشاره به اینکه بلژیک برای روابط دوجانبه خود با ایران اهمیت قائل است، خواستار رایزنی و مذاکره دو کشور در خصوص مسائل منطقهای از جمله موضوع بحران سوریه و بحران آوارگان و تاثیر آن بر اروپا شد.
179/