احیای توریسم درمانی در پسابرجام
اينكه ايراني ها براي درمان – درصورت مهيا نبودن شرايط درماني در داخل – به خارج كشور بروند و در مقابل، خارجي ها نيز از مزاياي درماني داخل ايران استفاده كنند، اتفاقي است كه در صورت گسترش مي تواند عوايدي را براي شهروندان همراه داشته باشد. يكي از كشورهايي كه در صورت نياز به درمان …
اينكه ايراني ها براي درمان – درصورت مهيا نبودن شرايط درماني در داخل – به خارج كشور بروند و در مقابل، خارجي ها نيز از مزاياي درماني داخل ايران استفاده كنند، اتفاقي است كه در صورت گسترش مي تواند عوايدي را براي شهروندان همراه داشته باشد. يكي از كشورهايي كه در صورت نياز به درمان در خارج، به عنوان مقصد بيماران مطرح است، انگلستان و مراكز درماني اين كشور است كه دكتر «كاظم اميني» از اتباع ايراني مقيم انگلستان كه سالها در زمينه انتقال بيماران براي درمان به خارج فعاليت ميكند از ضرورت توسعه روابط پزشكي ايران و انگلستان سخن مي گويد. اين پزشك ايراني در گفت وگو با «قانون» تاكيد كرده كه در فضاي پسابرجام اين امكان وجود دارد كه بيماران نياز به درمان در خارج عمدتا به انگلستان سفر كرده و با اطمينان بيشتري در خارج به درمان بپردازند.
انگلستان ، مي تواند مقصد اول درمان در خارج شود
دكتر اميني با اشاره به فعاليت چندين ساله كمپاني خود در انگلستان براي ارائه خدمات درماني به بيماران نيازمند درمان در خارج ميگويد: كمپاني ما در انگلستان جهت كمك به بيماراني كه براي درمان به این کشور ميروند و يا شهروندان انگليسي كه براي درمان به ايران سفر ميكنند خدمات زيادي را ارائه ميكند. وي با بيان اينكه بيماران ايراني عمدتا جهت درمان انواع سرطان ها به انگلستان ميروند اظهار ميدارد: كمپاني ما تمامي اقدامات براي خدماتدهي به بيماران از اخذ ويزا تا اقامت در انگلستان را با حداقل هزينه ممكن انجام ميدهد. از سويي عمده بيماراني كه از انگليس براي درمان به ايران ميآيند، جهت انجام عمل هاي زيبايي است چراكه عملهاي زيبايي در ايران نسبت به ساير كشورها از هزينه كمتري برخوردار است و از طرف مقابل خدمات خوبي هم در عملهاي زيبايي و جراحي هاي پلاستيك در ايران داده مي شود. اين پزشك ايراني با اشاره به اينكه در سال گذشته قريب به 300 ايراني جهت درمان به انگليس مراجعه كرده اند اظهار ميدارد: عمده اين افراد براي درمانهاي بيماريهاي صعبالعلاج و سرطانها به انگلستان ميآيند. وي با اشاره به خدماتي كه به بيماران ايراني براي درمان در انگلستان داده مي شود، ميافزايد: خدماتي كه ما ارائه ميدهيم در مورد افرادي است كه مي دانيم امكان سهل شدن مسير درمانشان در انگلستان وجود دارد و اگر بدانيم كه نمي توان خدمتي را به بيمار ارائه كرد، محال است كه صرفا براي كسب درآمد آنها را به انگلستان بكشانيم. اكنون انگلستان به لحاظ تاييدهاي درماني و رتبه خدمات پزشكي حرف نخست را در اروپا مي زند و سالانه بيماران زيادي از كشورهاي اروپايي نظير فرانسه، اسپانيا، ايتاليا و … به همراه بيماراني از قاره آمريكا جهت درمان به انگلستان ميآيند. وي تصريح مي كند: اكنون به دليل عدم اطلاع رساني صحيح و كافي، مقصد بسياري از افرادي كه جهت امور درماني به خارج از ايران مراجعه مي كنند، كشور تركيه است و اين در حالي است كه تركيه به لحاظ گريد درماني در اروپا، هرگز قابل رقابت با كشورهايي چون انگليس نيست. اما چون شرايط سفر به تركيه به دليل نزديكي آن به ايران فراهم است، بسياري از بيماران به تركيه مي روند.
وزارت بهداشت خدمات درماني خارجي را معرفي كند
دكتر اميني در ادامه با اشاره به اينكه بخش زيادي از هزينه اي كه بيماران براي درمان در خارج از كشور مي پردازند، مربوط به هزينه هاي غير درماني نظير اقامت، هزينه ترانسفر، ويزا و …. ميشود ادامه مي دهد: اما ما در شركت خودمان اين هزينهها را به حداقل كاهش داده ايم و حتي مكانهايي را براي اقامت بيماران اجاره كردهايم تا آنها در مدت حضور در انگليس براي درمان متحمل هزينه هاي زياد اقامت نشوند. كشور انگليس قانوني دارد كه املاك مسكوني را كمتر از 6 ماه اجاره نميدهند و اگر فردي از ايران بخواهد يك ماه در انگليس باشد ، براي اجاره واحد مسكوني دچار مشكل ميشود و توانستهايم اين مشكلات را حل كنيم. وي ميافزايد: اكنون با رفع تحريم ها و افزايش ارتباطات ايران با دنيا و به خصوص اروپا و انگلستان اين فرصت فراهم است تا با معرفي خدمات با كيفيت درماني در انگلستان ، بيماران متقاضي درمان در خارج از كشور با شرايط بهتري مواجه بشوند. در فضاي پسا تحريم، يكي از دستاوردهايي كه مي تواند براي مردم وجود داشته باشد، ارائه خدمات درماني در ساير كشورها به شرط تاييد كيفيت و استانداردهاي درماني است كه اكنون ما در انگلستان اين شرايط را داريم كه به مردم كشورمان در صورت نياز، خدمات درماني مناسب ارائه دهيم. وي تاكيد مي كند: امروز موضوع توريسم درماني يكي از موضوعات مهم و اثر گذار در ارائه خدمات درماني و پزشكي است كه اين شرايط در انگلستان با توجه به كيفيت خدمات درماني به طور مطلوبي ارائه ميشود. اين پزشك ايراني اظهارميدارد: لازم است بيماراني كه براي درمان به خارج از كشور مراجعه مي كنند، از كيفيت خدماتي درماني و اينكه شرايط تسهيل در درمانشان در كشور مقصد فراهم است يا نه، تحقيق كنند. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين ميان مي تواند نقش مهمي را ايفا كند و كشورهايي را براي خدمات درماني مختلف به بيماران معرفي كند كه واقعا داراي كيفيت درماني و گريد برتر بوده و در سلامت افراد نقش ايفا كند.
ضرورت نیاز به توریسم درمانی
امروزه با صنعتی شدن کشورها و بروز دردهای مختلف در روح و بدن انسانها و روی آوردن به عمل های جراحی زیبایی به صورت چشمگیر، بحث توریسم درمانی یکی از بخش های روبه رشد صنعت گردشگری در جهان و ایران به شمار میآید با این وجود در کشورمان این دغدغه وجود دارد که آیا این بخش از توریست به شکوفایی می رسد یا علیرغم تشکیلاتی که برای آن در نظر گرفته شده است فراموش می شود؟ در زمینه توریست درمانی و جذب گردشگران سلامت همواره باید به چهار آیتم اساسی دراین زمینه توجه داشت. توانمندیهای شاغلان حرفه پزشکی، تکنولوژیهای روز و استانداردهای جهانی، اقتصاد درمان و هزینههای درمانی و مقررات داخلی کشور ها از عوامل مهم گردشگر سلامت هستند.ایران در هر چهار مورد ذکر شده نسبت به کشورهای همسایه و خاور میانه از توانمندیهای بهتری برخوردار است که باید نهایت استفاده از پتانسیل موجود کرد. اما متاسفانه تبلیغات مناسبی برای شناسایی توانمندیهای پزشکی و گردشگری ایران در خارج صورت نگرفته است و رسانه های دولتی و سفارتخانه ها در این زمینه نقش موثری دارند.امروزه صنعت توریسم درمانی در جهان بالاتر از صنایع نفت و طلا قرار دارد. کم هزینه و پر درآمد است.در بخش توریسم درمانی فقط به جذب گردشگر توجه نمی شود بلکه فراتر ازآن می تواند موقعیت و جایگاه ایران را از نظر علمی، سیاسی، اجتماعی و منطقه ای تقویت کند.در حالیکه توریسم درمانی دربسیاری از کشورها نقش مهمی در ارز آوری دارد و هر ساله 40تا50 میلیارد دلار درآمد ارزی از طریق توریسم درمانی عاید کشورهای اروپایی و آمریکا می شود اما در ایران این صنعت جایگاه خود را باز نیافته و گامهای نخستین را طی میکند در حقیقت در سال 82 برای اولین بار توریسم درمانی در گردشگری ایران از سوی وزارت بهداشت مورد توجه قرار گرفت؛ دولت ایران بر اساس برنامه ریزی های خود باید تا پایان برنامه چهارم توسعه 30درصد از نیازهای درمانی و بهداشتی کشور را از طریق صدور کالا، خدمات پزشکی و توریسم درمانی فراهم کند.
179/