خريد ايرباس فرانسه با بيمه ايتاليا
مهدي دل روشن: کار ظریف و همکارانش آنقدر خوب بوده که عربستان و رژیم صهیونیستی را به تعطیلات فرستاده است! کاری که هر چه از خوبی اش بگوییم کم است. دیروز خبر رسید که ایتالیا، برای ایران چک سفید امضا کشیده و آنقدر روی ایران بعد از تحریم ها حساب باز کرده که خرید هواپیماهای …
مهدي دل روشن: کار ظریف و همکارانش آنقدر خوب بوده که عربستان و رژیم صهیونیستی را به تعطیلات فرستاده است! کاری که هر چه از خوبی اش بگوییم کم است.
دیروز خبر رسید که ایتالیا، برای ایران چک سفید امضا کشیده و آنقدر روی ایران بعد از تحریم ها حساب باز کرده که خرید هواپیماهای ایرباس را بهصورت داوطلبانه برای ایران، تضمین کرده است این برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است که بزرگترین شریک تجاری ما در اتحادیه اروپا، خریدهای اعتباری ما را تضمین می کند. همهچیز به پول نیست همین که کشوری صنعتی مثل ایتالیا، سفت و محکم پشت ایران ایستاده است و به جامعه جهانی اعلام می کند که ایرانکارش درست است، برای ما کافی است. دورانی را به یاد بیاورید که حتی حاضر نبودند نام ایران به میان آید اما آن دوران و مدیرانش رفتند تا ملت ایران بعد از سختی های ناگوار حالا به ایرانی بودن خودشان افتخار کنند.
دیروز در حالی که دکتر روحانی شال و کلاه می کرد که در فرانسه با تضمین شرکت بیمه ایتالیایی،قرار داد خرید هواپیماهای ایرباس را منعقد کند، از آن سوی اقیانوس آتلانتیک، شرکت آمریکایی بوئینگ سراسیمه شده بود که از قافله عقب نماند و خیلی سریع به مدیران ایرانی پیغام داده بود که لطفا در سبد خریدهای هواپیمایی تان جایی هم برای بوئینگ لحاظ کنید! این در حالی است که اروپایی ها و آمریکایی ها در طول 10 سال گذشته حتی حاضر نبودند به ایران پیچ و مهره دست دوم هواپیماها را بفروشند!
اما آنچه در فضای پس از برجام اهمیت بالایی دارد استفاده حداکثری شرکتهای هواپیمایی ایران از فضای به وجود آمده و تصمیمگیریهای اقتصادی متناسب با نیازهای روز کشور است که این موضوع در جریان مذاکرات با تمام گزینههای موجود برای فروش هواپیما به دقت رصد شده و بر مبنای آنها تصمیمگیریهای آتی اتخاذ خواهد شد.
حتی خبر رسیده که شرکت بمباردیه کانادا نیز شانس خود را در کنار دیگر شرکتهای مطرح امتحان خواهد کرد. این یعنی پرواز ایران از خاورمیانه تا آن سوی اقیانوس آتلانتیک.
خبرهای اقتصادی روز گذشته تا آنجا پیش رفت که نشان داد ایران در عرض همین یکی، دوسال در عرصه اقتصاد بین الملل موفق ظاهر شده و توانسته از چوب خط بدهی های گذشته کم کند. درواقع، مانده بدهی خارجی اقتصاد ایران از 20 میلیارد دلار در سال 1390 به پنج میلیارد دلار در سال 1393 و کمتر از آن در شرایط حاضر رسیده است.
اگر صرفا به بدهی های کوتاه مدت خارجی توجه کنیم، این رقم از 10 میلیارد دلار در سال 1390 به حدود نیم میلیارد دلار در نیمه اول سال جاری رسیده که نشان می دهد ظرفیت خالی برای تامین مالی خارجی در کشور به خوبی فراهم است. اقتصاد ایران ظرفیت دریافت سالانه 32 تا 42 میلیارد دلار فاینانس و ریفاینانس و بازپرداخت سالانه دست کم
8 تا 10 میلیارد دلار در شرایط حاضر را دارد.
اما برگردیم به اصل ماجرا؛ در خلال سفر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، به فرانسه ۱۱۴ فروند هواپیمای مسافربری از نوع ایرباس خریداری خواهد شد.همان طور که می دانید شرکتهای هواپیمایی ایران سالهاست که بر اثر تحریمهای ظالمانه از معامله مستقیم با شرکت های عمده هواپیماسازی که آمریکا سهامدار اصلی آنهاست، محروم بودهاند. تحریم فروش هواپیمای مسافربری به ایران مربوط به تحریمهایی است که آمریکا به دلیل گروگانگیری دیپلماتهایش در سفارت این کشور در تهران در سال ۱۳۵۸ علیه ایران اعمال کرد و ارتباطی با پرونده اتمی ایران نداشت، اما در جریان مذاکرات دو ساله اتمی، مقامهای ایرانی موفق به متقاعد کردن آمریکا به لغو این تحریم شدند.
امیدواریم برجام هر روز که می گذرد، ایران و ایرانی را مفتخرتر از همیشه کند و هرگز روزهای سیاه گذشته برنگردد و دوران پسابرجام، باعث رشد و شکوفایی بیشتر میهن شود.
179/