ضرر های گرم کردن موتور خودرو در زمستان
یک باور عمومی وجود دارد که گرم کردن موتور خودرو در زمستان و روزهای سرد برای سلامت آن مفید است و موجب بهبود عملکرد موتور میشود. اما در واقع این طور نیست و روشن بودن موتور در حالت توقف خودرو یا به اصطلاح درجا کار کردن تاثیر مثبتی بر عملکرد آن ندارد. با این مطلب …
یک باور عمومی وجود دارد که گرم کردن موتور خودرو در زمستان و روزهای سرد برای سلامت آن مفید است و موجب بهبود عملکرد موتور میشود. اما در واقع این طور نیست و روشن بودن موتور در حالت توقف خودرو یا به اصطلاح درجا کار کردن تاثیر مثبتی بر عملکرد آن ندارد. با این مطلب از بخش آموزش آیتیرسان همراه باشید تا معایب این روش را بررسی کنیم.
روشن بودن موتور در حالت ساکن، باعث میشود که روغن از روی سیلندر و پیستونهای آن به اطراف پاشیده شود و اثر مخربی بر عمر موتور خودرو دارد.
عملکرد موتور به طور ساده اینگونه بیان میشود که سوخت وارد محفظه سیلندر میشود و سپس به همراه هوا و بخار خودش فشرده میشود و در زمان مشخص با جرقه مشتعل شده و پیستونها را به حرکت در میآورد. در روزهای سرد، بخار سوخت به اندازه کافی تولید نمیشود و اشتعال به خوبی صورت نمیگیرد. اما موتور خودروهای جدید (خودروهای انژکتوری) به گونهای طراحی شده که در صورت سرد بودن موتور، مقدار بیشتری سوخت وارد محفظه میکند تا بخار بیشتری تولید شود. حال اگر در این حالت شما خودرو را ساکن نگهدارید، این سوخت اضافی روغن موجود در پیستونها را با خود میشوید و باعث کاهش عمر موتور میشود. اگر پس از روشن کردن خودرو شروع به حرکت کنید، گرمای رادیاتور و خود موتور به چرخش در میآید و محفظه را گرم میکند و سنسور مورد نظر، به طور تدریجی تزریق سوخت را کاهش میدهد. البته بهتر است پس از روشن کردن خودرو در روزهای سرد در ابتدای حرکت فشار زیادی به خودرو وارد نکنیم و با سرعت و دور موتور پایین حرکت نماییم تا عمل گرم شدن به آرامی صورت گیرد.
اما ایده گرم کردن خودرو در حالت ساکن از کجا آمده است؟ در خودروهای قدیمی با سیستم کاربراتوری، سنسور هوشمند تزریق سوخت وجود نداشت و برای گرمتر شدن محفظه و اشتعال بهتر سوخت، نیاز بود که برای مدتی خودرو در حالت ساکن روشن باشد.