سپاه باکدام شناور آمریکا راتحقیر کرد؟+عکس
اولین دقایق روز سه شنبه 23 دی ماه، خبر اختصاصی خبرگزاری فارس به سرعت در همه رسانههای داخلی و خارجی بازتاب پیدا کرد و در کسری از ساعت تمام دنیا متوجه شدند که سپاه پاسداران 10 نظامی آمریکایی که به همراه 2 فروند شناور در حوالی یکی از دورترین جزایر ایرانی در خلیج فارس (جزیره …
اولین دقایق روز سه شنبه 23 دی ماه، خبر اختصاصی خبرگزاری فارس به سرعت در همه رسانههای داخلی و خارجی بازتاب پیدا کرد و در کسری از ساعت تمام دنیا متوجه شدند که سپاه پاسداران 10 نظامی آمریکایی که به همراه 2 فروند شناور در حوالی یکی از دورترین جزایر ایرانی در خلیج فارس (جزیره فارس) وارد آبهای ایران شده اند را بازداشت کرده است.
خط تماس میان قرارگاه خاتم، ستاد فرماندهی سپاه و وزارت امور خارجه برقرار شده و اخبار و اطلاعات در لحظه به اشتراک گذاشته میشود.
نظامیان به منطقه نامعلومی در جزیره فارسی منتقل شده و پرواز تهدیدآمیز 18 جنگنده آمریکایی بر فراز منطقه و آرایش نظامی رزمناوهای آمریکایی و فرانسوی حاضر در منطقه هم که تعداد آنها به 25 فروند می رسید، هیچ تاثیری در روند کار نداشت.
ایرانیها طرف مقابل را به آرامش دعوت کرده و هشدار می دهند که در صورت اقدام خارج از عرف، جهنم نامعلومی برای آنها تدارک دیده شده است؛ تهدیدی که به سرعت اثر میکند و آنها مجبور میشوند از آبهای ایران دورتر شده و منتظر اراده جمهوری اسلامی بمانند.
با گذشت کمتر از 24 ساعت از وقوع ماجرا و پس از بازجویی و بررسیهای دقیق از نظامیان متجاوز و رسیدن به این یقین که آنها (آمریکاییها) ناخواسته و بر اثر اشتباه وارد آبهای ایران شده و قصد دیگری نداشتند، سپاه آنها را رها کرده و نظامیان رها شده به ناوگروه ترومن که چند روزیست برای انجام ماموریت به خلیج فارس آمده، منتقل میشوند.
چند روز بعد، فرمانده معظم کل قوا در سخنرانی عمومی از اقدام سپاه تقدیر کرده و آن را الگویی برای سیاستمداران جمهوری اسلامی معرفی میکنند.
از آنجا که معلوم است، «رهبر» به شدت از عملکرد پاسداران راضی است، بلافاصله فرصتی برای دیدار حضوری و تشکر چهره به چهره از آنها فراهم میشود.
(برای مطالعه بیشتر اینجا را کلیک کنید)
این نزدیکی از آنجا جالبتر مینمایاند که بدانیم شناورهای آمریکایی در آبهای بینالمللی برای خود حریم قائل هستند و گزارشی هم وجود ندارد که بگوید کشوری اراده کرده و این حریم را نقض کرده باشد جز در ایران و در خلیج فارس.
البته این موضوع چندان هم عجیب و غریب نیست چرا که بارها همه شاهد پرواز و تصویربرداری بالگردها، هواپیماهای گشت دریایی و پهپادهای سپاه و ارتش بر فراز ناوهای هواپیمابر آمریکا به عنوان نمادهای نیروی دریایی ارتش این کشور بودهاند و آمریکایی ها هم به نظر می رسد این موضوع را -علی رغم همه تلخیاش- قبول کردند و در هنگام عبور از تنگه هرمز برای ورود و خروج خلیج فارس، کاملا پاسخگوی نیروی دریایی سپاه پاسداران هستند.
نکته دوم در این دیدار آنجاست که فرمانده جوان یکی از شناورها به «رهبر» میگوید ما آمریکاییها را مجبور کردیم به مدت 20 دقیقه به زبان فارسی با ما صحبت کنند.
این موضوع نیز جالب به نظر میرسد که افسران ناوگروه ایالات متحده مجبورند علی رغم امکان گفتگو به زبان بینالمللی، به زبان فارسی با پاسداران صحبت کنند و درخواستهایی داشته باشند که البته وقعی به آنها نهاده نشده و شنیدن حرف آنها موکول به تمکین از اراده سپاه میشود.
اما نکته سوم: در خلال صحبتهای همین فرمانده جوان، معلوم میشود که سپاه پاسداران با کدام شناور خود به سراغ نیروهای متجاوز رفته ست: «شناور تندرو و موشکانداز تندر»
ناوچه قدر از رده تندر
در میان انواع شناورها، «تندر» یکی از بزرگترینهاست که در رده بینالمللی، یک قایق موشک انداز (Missle Boat) و در ایران «ناوچه» نامیده میشود.
این شناورهای مستقر در خلیج فارس که برای اولین بار در اردیبهشت سال 76، ده فروند از آنها تحویل نیروی دریایی سپاه شد، با در اختیار داشتن یکی از دوربردترین موشکهای کروز دریایی ایران (نور و قادر) نقش مهمی در حفظ و حراست از امنیت آبهای جنوبی کشور بازی میکند.
ناوچه تندر با 38.6 متر طول، 6.8 متر عرض و آبخور 2.7 متری، توانایی جابجایی 205 تُن بار را داشته و بیشینه سرعت آن نیز به حدود 65 کیلومتر بر ساعت میرسد و می تواند چند روز در دریا به گشتزنی بپردازد.
اما تجهیزات نصب شده بر روی شناور تندر چیست؟
– این شناور از رادار سطحی برای کشف و ردگیری اهداف سطحی و شناورهای دشمن با قابلیت شناسایی دهها هدف، رادار ناوبری برای کمک به مسیریابی و نیز رادار کنترل آتش برای هدایت تسلیحات به همراه سامانه های هشدار راداری، جنگ الکترونیک و سامانه های مخابراتی بهره میبرد.
– علاوه بر این، یک توپ دو لول 23 میلیمتری نیز در میانه ناو و درست پشت دکل قرار گرفته است که در محدود بُرد 2000 تا 2500 متری خود، سلاح بسیار خوبی برای انهدام پهپادها و بالگردها بوده و فضای ناامنی برای موشک و هواپیماهای دشمن به وجود میآورد.
گلولههای دوشکا که حاوی مواد منفجره نیز هستند، با سرعت 800 متر بر ثانیه شلیک میشوند.
– به احتمال زیاد در شناور تندر از تعدادی موشکهای دوش پرتاب «میثاق» نیز بهره برده شود تا در مواقع لزوم به اجرای آتش مؤثر علیه تهدیدات هوایی دشمن در ارتفاعات پائین و متوسط بپردازد.
این موشکها میتوانند اهدافی در بُرد 5 کیلومتر و ارتفاع پروازی 30 تا 4هزار متر را با سرعت قابل توجه 600 متر بر ثانیه نابود کنند.
– اما مهمترین سلاح نصیب شده بر روی ناوچه تندر، 4 پرتابگر موشکهای کروز دریایی از نوع «نور» و «قادر» است.
موشکهای نور نصب شده بر روی شناورهای تندر
شلیک موشک قادر از سامانه پرتابگر ساحلی
تحویل انبوه موشکهای قدیر به نیروی دریایی سپاه