به ریزش مو در بارداری «نه» بگویید

شقایق جعفری:اما قسمت تلخ ماجرا همان جایی است که با اضافه وزن، تغییرات خلقی و روحی و ریزش مو روبه رو می شوند و برای برگشتن به روزهای اوج خود روزشماری می کنند. ریزش مو همان اتفاقی است که در دوران بارداری شایع می شود و دامن مادران جوان را می گیرد. به گفته متخصصان، …

شقایق جعفری:اما قسمت تلخ ماجرا همان جایی است که با اضافه وزن، تغییرات خلقی و روحی و ریزش مو روبه رو می شوند و برای برگشتن به روزهای اوج خود روزشماری می کنند.
ریزش مو همان اتفاقی است که در دوران بارداری شایع می شود و دامن مادران جوان را می گیرد. به گفته متخصصان، این ریزش ها چه در دوران بارداری و چه در دوران شیردهی طبیعی و قابل درمان است و با رعایت کردن چند نکته ساده به توصیه متخصصان برطرف می شود. در این مطلب با راهنمایی های دکتر محمدجواد نخعی، متخصص پوست و مو و زیبایی مشکل تان را ریشه یابی و حل کنید.
بنا به گزارش آکاایران : شروع بارداری
با تغییرات کوچک و بزرگ فراوانی که در جسم و ظاهر شما در این دوران به یادماندنی اتفاق می افتد، ریزش موها چندان مساله بزرگی نیست چراکه حتما خودتان را برای ماجراهایی بزرگ تر و سخت تر از این هم آماده کرده بودید. در دوران بارداری مساله فقط به ریزش موها ختم نمی شود چراکه این تغییرات در برخی خانم ها به شکل کلفت تر شدن تارهای مو، چرب یا خشک تر شدن جنس آن یا تغییر حالت آن از صاف به مجعد یا برعکس ظاهر می شود.
,به ریزش مو در بارداری «نه» بگویید بارداری,ریزش مو,مراقبت دوران بارداری

به ریزش مو در بارداری «نه» بگویید بارداری,ریزش مو

آکاایران: به ریزش مو در بارداری «نه» بگویید

اما حتما می پرسید چرا؟ پاسخ این است که تمام این اتفاقات علت بزرگی دارد آن هم دگرگونی هورمونی در زمان بارداری و اثرات آن بر حالت و اندازه موها. هورمون های ترشح شده زنانه در بارداری تاثیرات ویژه ای روی اجزای مختلف بدن می گذارد که تغییرات احتمالی حالت موها یکی از نتایج آن است. پس به احتمال زیاد ممکن است مدل موهای شما دیگر به زیبایی گذشته خود نباشد تاجایی که گاهی برای مراقبت و نگهداری بهتر از آن تصمیم به کوتاهی اش می گیرید. اما برای مراقبت بهتر از موها در این دوران حیاتی بخش مطلب  زیر را با دقت بخوانید.
به ریزش مو «نه» بگویید
هرقدر این تغییر حالت موها به شکل های مختلف گفته شده طبیعی باشد، به روش هایی برای برخورد با آنها نیاز دارید تا آسیب را به حداقل برسانید و به جای غصه خوردن کارهای مفیدتری انجام دهید.
رنگ نکنید: اکثر پزشکان در دوران بارداری به ویژه ماه های نخست استفاده از هر نوع رنگ و مواد شیمیایی برای فر و حالت دادن موها را ممنوع می کنند. بنابراین با رعایت این نکته به جز کمک به سلامت جنین، جلوی آسیب بیشتر به موهای خود را هم می گیرید. البته رنگ کردن در محیط هایی با تهویه مناسب در اواخر بارداری، با تایید پزشک مربوطه و استفاده از رنگ های مناسب منعی ندارد. با این حال اگر نگران سلامت موهای خود در این دوران هستید آنها را رنگ نکنید.
مدل موهایی زیبا برای خود انتخاب کنید: اگر تصمیم گرفته اید موهای تان را کوتاه کنید، فراموش نکنید که تغییرات و ریزش موهای شما در این دوران موقتی است و چند ماه بعد از زایمان به شکل طبیعی خود باز می گردد. پس مدلی را برای کوتاه کردن انتخاب کنید که بعد از این دوران هم زیبا به نظر برسد.
اگر موهای شما چرب یا خشک شده: اگر موهای خشک شما در دوران بارداری چرب یا موهای چرب شما خشک و شکننده شده، باید برخوردتان را با آن عوض کنید. برای مثال اگر موهای چرب خود را چند بار شامپو می کردید بعد از خشک شدن آن در بارداری باید دفعات شامپو زدن را به حداقل برسانید و استفاده از روغن های تقویتی را در برنامه مراقبتی قرار دهید. اگر موهای خشک شما چرب شده، استفاده از نرم کننده را کم کنید و در عوض یک بار به شامپو زدن تان اضافه کنید.
تغذیه موی تان را عوض کنید
امتیاز این مورد در کاهش ریزش و زیباتر به نظر رسیدن موهای شما در دوران خوش بارداری بیشتر از هر روش مراقبتی دیگر است. حتما می دانید که با تغذیه مناسب در دوران بارداری زیبایی و سلامت موهای شما تضمین خواهد شد و از طرفی کمبود مواد مغذی و ویتامین ها، موها را به سمت نازک شدن و ریزش سوق می دهد.
توصیه های پزشک را با دقت عمل کنید: بدن شما برای گذر از این دوران نیاز بیشتری به اسید فولیک، ید، آهن، روی و پروتئین پیدا می کند؛ بنابراین اگر برنامه غذایی تان به همان شکل سابق خود باشد در دوران بارداری با کمبود و آسیب های جدی مواجه خواهد شد. پس بهتر است با کمک پزشک از کمبود های احتمالی مواد مغذی مورد نیاز بدن تان پیشگیری کنید و رژیم مناسبی برای خود در نظر بگیرید.
روی و آهن را فراموش نکنید: برای جلوگیری از ریزش مو و ابروها باید مصرف آهن و روی را در این دوران بیشتر از قبل در برنامه غذایی خود بگنجانید. این مواد که بیشتر در گوشت قرمز تازه، تخم مرغ، میوه ها و سبزی هایی با برگ های سبز تیره مانند اسفناج، لوبیا، میگو و قارچ یافت می شوند، در بارداری نیاز شما را برطرف خواهند کرد.
کلسیم بنوشید: دریافت کلسیم مناسب هم از مواردی است که باعث می شود موهای شما چه در دوران بارداری و چه بعد از آن سالم و زیبا به نظر برسند. مصرف به اندازه شیر و لبنیات پاستوریزه دیگر به شما کمک می کند تا کلسیم لازم برای بدن تان را تامین کنید.
خودتان را تقویت کنید: اگر دنبال راه حلی برای نخوردن خوراکی های مفید می گردید، باید هشدار بدهیم که جنین تمام مواد لازم خود را از بدن شما تغذیه خواهد کرد و درنهایت شما با کمبود شدید آهن و ویتامین های لازم مواجه خواهید شد؛ کمبودهایی که به شکل های مختلف ازجمله ریزش شدید موها بروز خواهد کرد. پس باتوجه به شرایط بارداری خود مو به مو به راهنمایی های تغذیه ای پزشک خود عمل کنید.
,به ریزش مو در بارداری «نه» بگویید بارداری,ریزش مو,مراقبت دوران بارداری

قبل از شیر دهی باید بدانید
بعضی خانم ها بعد از وضع حمل، ریزش موی شدیدی تجربه می کنند تا جایی که با تصور کچل شدن و ریختن دسته ای موهای شان افسرده می شوند. در همین ابتدا باید بگوییم این ریزش گاهی تا 200 تار مو بعد از زایمان طبیعی است و بعد از چند ماه به حالت گذشته خود در می آید؛ پس صبور باشید. از طرفی برخی بدون اطلاع و با باور غلط، علت ریزش موی شما را شیر دادن به نوزادتان می دانند درحالی که این باور را تمام پزشکان رد کرده اند.
باید دقت کنید که موهای شما در طول سیکل بارداری در حالتی از تغییر و رشد خود است و این تغییر در بارداری با رسیدن به زایمان و شروع دوره استراحت بعد از بارداری وارد مرحله ریزش بعد از زایمان می شود. پس باید خودتان را برای این مرحله آماده کنید و بدون هیچ نگرانی به شیردهی خود ادامه دهید. این ریزش دوره کوتاهی دارد که تمام می شود اگرچه در برخی خانم ها هیچ اثری از این نوع ریزش دیده نمی شود.
البته ممکن  است این ریزش دوره ای در خانم ها بعد از بارداری آغاز شود که به گفته پزشکان بعد از مدت کوتاهی متوقف می شود .اما اگر احساس می کنید موهای شما بیش از اندازه طبیعی در حال ریزش است بهتر است با مراجعه به پزشک و استفاده از محلول های تقویتی از آن  جلوگیری کنید.با توجه به شرایط ویژه ای که در  آن هستید بهتر است هیچ نگرانی و استرسی از این بابت نداشته باشید.
چطور مراقبت کنید
مهم ترین علت ریزش های شایع مو در دوران نقاهت بعد از زایمان و با شروع شیردهی، برگشت  هورمون های بدن به حالت قبل از بارداری است .
برس کشیدن
بعد از زایمان سعی کنید موها را که مستعد ریزش هستند به آرامی با برس های نرم ساخته شده از کرک طبیعی شانه بزنید. بستن محکم موها و شانه کردن خشن آنها به این ریزش دامن می زند. از طرفی برای بهتر و راحت تر شانه شدن حتما از نرم کننده در حمام استفاده کنید.
شستن
موها را با ملایمت بیشتری شامپو بزنید. موها در شرایط عادی زمانی که نرم و خیس می شوند از ریشه به راحتی جدا می شوند پس حالا که بایدحواس تان بیشتر به آنها باشد شامپو را به آرامی ماساژ دهید و با آب نیمه گرم آبکشی کنید. ماسک های تقویتی تخم مرغ هم پیشنهاد می کنیم.
خشک کردن
بعد از حمام موها را نبندید و برای خشک کردن آنها از سشوار و لوازم دیگر استفاده نکنید. در این دوران بهتر است با بستن حوله ای خشک و تمیز منتظر خشک شدن آن باشید. خشک کردن موها با جریان هوای طبیعی در این دوران از هر روش دیگری مفید تر و
مطمئن تر است.
برای جلوگیری از ریزش مو در دوران شیر دهی چی بخوریم؟
تغذیه در شیردهی
در این دوره موها به زودی وارد مرحله رشد مجدد خود خواهند شد، بنابراین بدن باید آمادگی جایگزینی موهای تازه را داشته باشد. در این برهه هم تغذیه نقش کلیدی دارد پس به توصیه پزشکان مصرف  بعضی مواد  را فراموش نکنید.
,به ریزش مو در بارداری «نه» بگویید بارداری,ریزش مو,مراقبت دوران بارداری

برنامه غذایی مناسب
به دلیل منع مصرف برخی مکمل های غذایی در دوران شیردهی، می توانید با دنبال کردن برنامه غذایی مناسب و تقویتی- تحت نظر پزشک متخصص- ریزش موهای خود را به حداقل برسانید.
پروتئین درمانی
نیاز اساسی بافت موهای ما با مصرف پروتئین برطرف می شود؛ پروتئینی که مقدار فراوانی از آن در انواع گوشت قرمز، ماهی و مرغ، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات وجود دارد. پس با شروع دوران شیردهی برای مراقبت از موها از خوردن هیچ کدام از اینها نباید بگذرید البته مقداری پروتئین هم در برنج، ماکارونی و نان هست که با مصرف روزانه آن نیاز پروتئین موها تامین خواهد شد.
خانواده B:
از راه های مهم دیگر جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان، مصرف کافی مواد حاوی گروه ویتامین های B، B6 و بیوتین است؛ همان موادی که کمبود آن ریزش مو می آورد. اما اگر دنبال مراقبت دوران بارداری – غنی این ویتامین هستید باید ماهی، مرغ، موز، دانه آفتابگردان، جوانه گندم، غلات سبوس دار و آلوی خشک مصرف کنید.
ویتامین گیری:
تمام آنتی اکسیدان هایی که به رشد و تقویت موهای شما بعد از دوران بارداری کمک می کنند عبارتند از ویتامین های E و C و بتاکاروتن که زمینه ساز ویتامین A  است و شما می توانید با تغذیه از اسفناج پخته، هویج، زرد آلو، کلم بروکلی، کدو حلوایی، طالبی و گریپ فروت قرمزآنهارا  تامین کنید.
مصرف مواد مغذی  ضروری:
موادی مانند روی، کلسیم و منیزیم که با مصرف شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات مختلف و میوه های تازه در دوران بارداری وارد بدن می شد برای گذر از دوران شیردهی و ریزش موی دوره ای بعد از زایمان بسیار مفید است. پس با مصرف غذای کافی و مکمل های مورد نیاز تحت نظر پزشک این مواد را برای بدن تان تامین کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا