راه اندازی اینترنت پرسرعت در ۲۵ هزار روستا تا پایان سال
به گزارش موبنا، حسن رضوانی در مورد آخرین وضعیت تامین اینترنت پرسرعت ۲۵ هزار روستا به عنوان یکی از طرح های خدمات مخابراتی اجباری (USO)، گفت: در فاز نخست این طرح، تا پایان آذرماه، اینترنت پرسرعت ۳ هزار روستا نصب و راه اندازی می شود. مسئول راهبری و پیگیری امور USO، تکمیل این طرح را …
به گزارش موبنا، حسن رضوانی در مورد آخرین وضعیت تامین اینترنت پرسرعت ۲۵ هزار روستا به عنوان یکی از طرح های خدمات مخابراتی اجباری (USO)، گفت: در فاز نخست این طرح، تا پایان آذرماه، اینترنت پرسرعت ۳ هزار روستا نصب و راه اندازی می شود.
مسئول راهبری و پیگیری امور USO، تکمیل این طرح را منوط به ورود و ترخیص تجهیزات دانست و افزود: به محض ورود و ترخیص تجهیزات، تا پایان بهمن ماه حدود ۱۷ هزار روستا و تا پایان سال مالی، پوشش ۲۵ هزار روستا انجام می شود.
وی با اشاره به انجام مناقصه تامین اینترنت پرسرعت (حداقل ۵۱۲ کیلوبیت برثانیه) برای ۲۵ هزار روستا، گفت: در اسفند سال ۹۳، کنسرسیوم شرکت داده گستر عصر نوین ( های وب) و آواسل به عنوان پیمانکار انتخاب و قراردادی به منظور تامین اینترنت پرسرعت (حداقل ۵۱۲ کیلو بیت بر ثانیه) برای ۲۵ هزار روستا و یک میلیون پورت برای ۴۰ مشترک در روستاهای بالای ۳۰ خانوار منعقد شد.
رضوانی از انجام طراحی اجرای طرح ارتباط رسانی ۲۵ هزار روستا خبر داد و گفت: اولویت نخست جهت ارایه اینترنت پرسرعت به روستاها، نقاط بالای ۳۰ خانوار است، اما اگر ظرفیتی باقی ماند، روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اولویت هایی که از قبل تعیین شده، اضافه می شود.
مشاور رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ادامه داد: این طرح شامل روستاهایی که پیش از این به آنها ADSL واگذار شده بود نمی شود و قرار نیست از این شبکه سرویس بگیرند چرا که دارای ارتباط اینترنتی هستند.
رضوانی با بیان اینکه، بخش عمده تجهیزات ترخیص و آماده نصب است گفت: تنها یک سری از تجهیزات جانبی در گمرک مانده است که به محض ترخیص، عملیات نصب آغاز می شود.
مسئول راهبری و پیگیری امور USO اظهار داشت: خرید، نصب و راه اندازی تجهیزات اصلی شبکه مرکزی شامل روتر و سوئیچ در تهران و تمام مراکز استانها انجام شده و تنها نصب و راه اندازی تجهیزات پوشش روستاها باقی مانده است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون توسط کنسرسیوم در طراحی ایستگاه های پیش بینی شده، بیش از ۷۰ درصد آنتن ها به داخل کشور منتقل شده است. همپنین پیش بینی شده است در نقاطی که پوشش ندارد و یا ظرفیت کم است پس از راه اندازی شبکه، همزمان با پذیرش مشترکان و با استفاده از چند ۱۰۰ آنتن هوشمند و میکرو، پوشش کامل شود.
رضوانی از انجام پایلوت این طرح در تهران خبر داد و گفت: پس از بررسی دقیق نتایج پایلوت و رفع مشکلات احتمالی، از سه هفته آینده با شروع عملیات نصب، امکان اعلام آمار پوشش روستاها به مرور فراهم می شود.
وی با تاکید بر اینکه فراهم کردن زیرساخت به عهده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است و با قدرت در حال پیگیری و اجرای آن است، خاطرنشان کرد: با فراهم شدن این بستر، می توان برای ارائه خدمات به مردم و ایجاد اشتغال بهره برد. اگرچه استفاده از بستر ایجاد شده برای ارائه خدمات قابل ارائه در روستاها، مشارکت همه دستگاههای دولتی را می طلبد.