تبدیل موصل به پایگاهی علیه ایران
شبکه المیادین گزارش داد: هدف ترکیه از اعزام نیروی نظامی به عراق، تبدیل کردن شهر موصل به پایگاهی علیه ایران است. ترکیه در باتلاق دوگانه ای گرفتار شده است. آنکارا از یک سو با روسیه روبروست و از سوی دیگر باید برای ترمیم وجهه خود در جهان که به عنوان حامی تروریسم خدشه دار شده …
شبکه المیادین گزارش داد: هدف ترکیه از اعزام نیروی نظامی به عراق، تبدیل کردن شهر موصل به پایگاهی علیه ایران است.
ترکیه در باتلاق دوگانه ای گرفتار شده است. آنکارا از یک سو با روسیه روبروست و از سوی دیگر باید برای ترمیم وجهه خود در جهان که به عنوان حامی تروریسم خدشه دار شده است، تلاش کند. ترکیه علیه مسکو تاکنون به جنگ لفظی اکتفا کرده است. پس از آنکه روسیه تصاویر ماهواره ای را از تردد تانکرهای نفتی داعش از مرزهای سوریه و ترکیه منتشر کرد، تنش بین مسکو و آنکارا تشدید شد. دولت ترکیه به شیوه غیرقانونی نفت را از اقلیم کردستان عراق بدون هماهنگی با بغداد هم وارد می کند.
گزارش های متعدد ثابت می کند نفت داعش به ترکیه منتقل می شود. برخی مقامات آمریکایی هم این مسئله را تایید کرده اند. مثلث اقلیم کردستان، داعش و ترکیه همکاری سه جانبه ای با یکدیگر دارند. بعضی از تحلیلگران درباره جنگیدن پیشمرگه ها با داعش ابراز تردید می کنند. جنگیدن پیشمرگه ها با داعش شاید محدود به سنجار باشد. اقلیم کردستان از ترکیه در برابر اتهامات روسیه در مورد خرید نفت قاچاق از داعش حمایت کرد و اتهامات مسکو را بی اساس خواند. مقامات اقلیم کردستان با تامین منافع ترکیه در واقع به تحقق منافع داعش کمک می کنند.
ترکیه نبرد آزادسازی موصل را فرصتی می داند تا با انگیزه های مذهبی وارد عمل شود. دولت ترکیه معتقد است کمک به آزادسازی منطقه سنی نشین، ضربه ای به نیروهای شیعه بسیج مردمی عراق خواهد بود. فرماندهان بسیج ملی در استان نینوا از ترکیه خواستند تا نظامیانش را به این استان اعزام کند. طرح آمریکا در اعزام کارشناسان نظامی و نیروهای ویژه به عراق، گامی برای حمایت از رویکرد ترکیه است که می خواهد موصل را به پایگاهی علیه ایران تبدیل کند.
دولت عراق بر مخالفت با هر نوع دخالت نظامی خارجی بدون هماهنگی با بغداد تاکید دارد. ترکیه که احساس می کند پس از دخالت روسیه در سوریه، درهای این کشور بر روی آنکارا بسته شد، این بار به دنبال آن است که با دخالت در عراق وجهه خود را ترمیم کند.
176/