پايان پروندهسازي؛ آغاز اعتمادسازي
علی بیگدلی/ تحليلگرمسائل بينالملل این پرونده مربوط به سال های اول دهه میلادی گذشته است و شاید ضرورت هم نداشت که این موضوعات در رسيدگي به مسائل هستهاي مطرح شود و ایران هم بعد از آن سالها در زمینه مطالعاتی، هسته ای و نظامی قدمی برنداشته است. بنابراین آقای یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی …
علی بیگدلی/ تحليلگرمسائل بينالملل
این پرونده مربوط به سال های اول دهه میلادی گذشته است و شاید ضرورت هم نداشت که این موضوعات در رسيدگي به مسائل هستهاي مطرح شود و ایران هم بعد از آن سالها در زمینه مطالعاتی، هسته ای و نظامی قدمی برنداشته است.
بنابراین آقای یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به این دلیل که شاید دلش میخواهد یک دوره دیگر دبیرکل اين سازمان شود در اقدامی با اعلام این موضوع که ما گذشته پرونده هستهای ایران را هم بررسی کردیم، کار خود را قرص و محکم و اعلام کرده است که از آن سال به بعد اثری از این پرونده باقی نمانده است. حتی ادعاي وجود چاشنی های انفجاری نيز در سايتپارچين اثري از آن نيست و به نظر می رسد با گزارش آمانو، پرونده پی ام دی در شورای حکام بسته شود و قرار است تا 10 روز آینده شورای حکام پاسخ ایشان را به صورت رسمي بدهد و این پاسخ به 1+5 ارجاع شود و احتمال دارد اين تاريخ،یک ماه بعد از تعطیلات ژانویه باشد كه مقدمات برچیده شدن تحریمها را فراهم كند.اما نکته ای دیگر نیز وجود دارد و اینکه باید دید وضعیت ایران در نظام بین المللی بعد از این گزارش تغییر خواهد کرد ياخير؟در پاسخ باید گفت ایران به عنوان کشوری که صحت عملکردش تایید شده،وضعيت بهتريخواهد داشت. اما باتوجه به شرایط منطقه و اختلافات داخلی شاید آن انتظاری که ما به ويژه در بخش سرمایه گذاریهاي خارجي داشته باشیم از سوی غرب با احتیاط دنبال شود. بنابراین باید بحران های درونی كه زاييده اختلافنظرهاي سياسي است را کاهش دهیم.بايد اشاره شود اگرچه دنيا ایران را به عنوان یک قدرت منطقه ای حساب می کند، ولی بايد به گونه اي رفتار کنیم که امنیت سرمایه گذاری در ایران براي آنهايي كه چشم به دنياي بعد از تحريم دارند،تضمین شده باشد و جای نگرانی برای سرمایه گذاری نگذاریم.
179/