همه مشکلات اقتصادی به گردن دولت نیست
به گزارش جماران، حجتالاسلام سید حسن خمینی در دیدار با روسا و دبیران استانی خانههای صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور با بیان اینکه دین پس از ورود به عرصه حاکمیت باید کارکرد خود را با این جایگاه جدید تطبیق دهد، اظهار داشت: در برخی جوامع دین مدیریت ندارد که در آن صورت، وظیفه آرامشبخشی …
به گزارش جماران، حجتالاسلام سید حسن خمینی در دیدار با روسا و دبیران استانی خانههای صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور با بیان اینکه دین پس از ورود به عرصه حاکمیت باید کارکرد خود را با این جایگاه جدید تطبیق دهد، اظهار داشت: در برخی جوامع دین مدیریت ندارد که در آن صورت، وظیفه آرامشبخشی به مردم و نهادینه کردن اخلاق را برعهده دارد؛ تا نظم معنوی بر جامعه حاکم شود.
وی با اشاره به وضع جوامع مختلف افزود: اگر یک نهاد دینی در جامعه وجود نداشته باشد، باید هزینههای بسیار سنگینی برای حل معضلات و آسیبهای اجتماعی بپردازیم.
سیدحسن خمینی گفت: وقتی نهاد دین یا دینداران تصدی جامعه را پیدا کردند، علاوه بر کارکرد معنوی باید بتوانند جامعه را به خوبی هم اداره کرده تا مشکلات معیشتی و مادی جامعه را نیز حل کنند.
وی گفت: جامعه امروز ما به علل مختلفی چون تحریمها، سوءمدیریتها، دشمنی دشمنان، نادانی دوستان و… با مشکلات زیادی ازجمله تبعیض، فقر و رکود مواجه است و همگان به وجود این مشکلات و ضرورت حل آن باور دارند.
یادگار امام تصریح کرد: متخصصان همواره گفتهاند که رفع بیکاری و رکود نیازمند سرمایهگذاری است و سرمایهگذاری نیز نیازمند امنیت است؛ اما حتی اگر ظرفیت صنعت موجود در کشور به سطح اسمی خود برسد، میتوانیم از بحران کارگری و بیکاری عبور کنیم.
وی با اشاره به مثلث پیشرفت (نیروی انسانی، منابع و سرمایه در کشور) گفت: ما دارای متخصصان بسیار زیادی در رشتههای مختلف هستیم که گرفتار بیکاری هستند؛ سرمایه زیادی هم در کشور داریم و منابع اولیه را هم به مقدار کافی داریم؛ گرچه برخی از آنها را باید صادر کنیم و در ازای آن بعضی منابع را از دیگران بگیریم؛ اما دلیل عدم هماهنگی این سه عامل در جهت پیشرفت میتواند این مسأله باشد که بهتر است دولتها امور را تصدی نکنند.
یادگار امام تصریح کرد: البته نباید همه مشکلات اقتصادی را به گردن دولت انداخت؛ چرا که برخی معضلات ممکن است به عواملی چون عطش سود بیشتر و تمایل به رسیدن به پول بیشتر از طریق دلالی تن ندادن به کار بازگردد.
وی در ادامه به اهالی صنعت، معدن و تجارت توصیه کرد که کارگران را خانواده خود بدانند و افزود: این رفتار برکت میآورد؛ زیرا کسی که به عیالالله توجه میکند خداوند هم به او توجه میکند؛ لذا کارفرما باید بیش از قانونگذار به فکر کارگر خویش باشد.
یادگار امام با تأکید بر اهمیت برخورداری سرمایهگذاران کشور از هویت و شناسنامه مشخص برای کار کردن با دولت گفت: بهترین هویت، همین مجموعه است که بخش عمده نهادها و کارگاههای صنعتی در آن حضور دارند.
سید حسن خمینی سپس به وضع فعلی دولت پرداخت و با بیان اینکه امروز دست دولت به علل مشکلات مختلف خالی است، تصریح کرد: قطعا دولتمردان دلشان میخواهد به خوبی کار کنند؛ خصوصا آنکه برخی از آنها تجربه بالایی دارند، اما مشکلات و موانع پیش روی آنها نیز باید حل شود.
یادگار امام در پایان با تأکید بر اینکه آینده اقتصاد کشور حتما به سمت اقتصاد تولید محور خصوصی خواهد رفت، گفت: آینده محتوم مسیر اقتصاد بشری این است که به سویی رود که با هزینههای کمتر تولید بیشتر به دست آورد.