لزوم مدیریت پرداخت خرد الکترونیکی توسط بانک ها
محمد جلالیان قائممقام شرکت اتیک در گفت و گو با خبرنگار موبنا اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین پرداخت خرد الکترونیکی از طریق کارتهای شهرداری انجام میشود که عمدتاً مربوط به حوزه حمل ونقل عمومی هستند. وی با بیان اینکه پرداخت خرد الکترونیکی هم مانند سایر مدل های پرداخت نیاز به مدیریت دارد، ادامه میدهد: …
محمد جلالیان قائممقام شرکت اتیک در گفت و گو با خبرنگار موبنا اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین پرداخت خرد الکترونیکی از طریق کارتهای شهرداری انجام میشود که عمدتاً مربوط به حوزه حمل ونقل عمومی هستند.
وی با بیان اینکه پرداخت خرد الکترونیکی هم مانند سایر مدل های پرداخت نیاز به مدیریت دارد، ادامه میدهد: در مواجهه با مسأله پرداخت الکترونیکی باید کسی که به موضوع احاطه دارد متولی باشد. در کشور ما نیز این بانکها هستند که متولی پرداخت الکترونیکی بودهاند و به ادبیات این حوزه اشراف دارند.
وی با اشاره به اینکه پایه خوبی برای توسعه پرداخت الکترونیکی در کشور به حساب میآید، افزود: یکی از ایرادهای مهم آن این است که شهرداریها به عنوان متولی این سیستمها، اساسا به سبب رسالت و ماموریتی که برای آنها تعریف شده، به اندازه نظام بانکی کشور از دانش فنی و عملیاتی و در نتیجه صلاحیت لازم برای مدیریت کلان چرخه پرداخت الکترونیکی برخوردار نیستند.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر مانند کره جنوبی، هنگکنگ، هلند و غیره نیز پرداخت خرد الکترونیکی از حوزه حمل و نقل شروع شد، اظهار داشت: در واقع پرداخت الکترونیکی در این کشورها از همان ابتدا خاستگاه صحیح خود را داشتهاند؛ به این صورت که شرکتهای مستقل از بانکها و با پشتیبانی آنها وارد این عرصه شدند و تمام ابعاد فنی، عملیاتی و توسعهای آن را در مسیر درست خود پیش بردند.
وی با بیان اینکه پرداخت خرد الکترونیکی هم مانند سایر مدلهای پرداخت نیاز به مدیریت دارد، ادامه میدهد: در مواجهه با مسأله پرداخت الکترونیکی باید کسی که به موضوع احاطه دارد متولی باشد. در کشور ما نیز این بانکها هستند که متولی پرداخت الکترونیکی بودهاند و به ادبیات این حوزه اشراف دارند.
جلالیان افزود: از همان ابتدا بعضی از بانکها خود را به عنوان بازیگران کیف پول الکترونیکی معرفی کردند و در این حوزه سرمایهگذاریهایی انجام دادند که عمدتاً با موفقیت مورد انتظار همراه نبود. یکی از دلایل این عدم موفقیت آن است که زیرساختهای لازم توسط بانکها فراهم نشده و موضوع مهم توسعة پذیرندگی کیف پول الکترونیکی به اندازة صدور کارت مورد توجه قرار نگرفته است.
وی گفت: علاوه بر این، زیرساختهای شکل گرفته در حوزه پرداخت الکترونیکی متعلق به پرداختهای آنلاین مبتنی بر سامانههای شتاب و شاپرک است که علاوه بر نقش مهمشان در مدیریت پرداختها، هزینة مدیریت آنها بسیار بالاست، بهگونهای که استفاده از آنها در مبالغ خرد برای کشور مقرون بهصرفه نیست و موجب تحمیل هزینة اضافی به نظام بانکی میشود.
129/