واکنش به تهدید ایران برای ترک مذاکرات
«حسین امیرعبداللهیان»، معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه ایران، روز دوشنبه به شبکه تلویزیونی «العالم» گفته بود حضور ایران در نشستهای آتی با موضوع سوریه «به روند این گفتوگوها بستگی دارد» و «جمهوری اسلامی در گفتوگویی شرکت میکند که نتیجه بخش و کمک کننده به حل سیاسی در سوریه باشد». وی با بیان اینکه …
«حسین امیرعبداللهیان»، معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه ایران، روز دوشنبه به شبکه تلویزیونی «العالم» گفته بود حضور ایران در نشستهای آتی با موضوع سوریه «به روند این گفتوگوها بستگی دارد» و «جمهوری اسلامی در گفتوگویی شرکت میکند که نتیجه بخش و کمک کننده به حل سیاسی در سوریه باشد».
وی با بیان اینکه ایران «از مسیر گفتوگو و کمک به تقویت سیاسی و مبارزه با تروریسم حمایت خواهد کرد»، در عین حال تصریح کرد: «اگر نشستها صرفا نمایشی و اعلام مواضع و نشستهایی باشد که حقوق مردم سوریه بخواهد در آن نادیده گرفته شود، طبیعی است که یا باید مسیر این نشستها و گفتوگوها اصلاح شود و یا اینکه چنانچه گفتوگوها بیثمر باشد ایران در آن شرکت نخواهد کرد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در این باره گفت: «وزیر خارجه (آمریکا) درباره اهمیت حضور تمامی طرفهای ذینفع در پای میز مذاکره برای انجام این مباحثات، صرفنظر از اختلافات بسیار آشکار موجود میان طرفهای شرکتکننده صحبت کرده است.»
«ترودو» افزود: «انتظار ما این است که بسیاری از آن اختلافات باقی خواهند ماند، اما این به معنی آن نیست که ما نباید برای خاتمه درگیریها و پایان دادن به رنج مردم سوریه تلاش کنیم.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه ایران را همراه با روسیه از جمله کشورهای متعدد ذینفع در مسائل سوریه دانست و گفت: «ایران میتواند با جامعه بینالمللی در زمینه سوریه همکاری کند. این تصمیمی است که رهبران ایران باید بگیرند.»
«ترودو»، سپس در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا این اظهارات به معنی ان است که واشنگتن برای خروج ایران از مذاکرات اهمیتی قائل نیست گفت: «ما تمایل داریم که با حضور این کشورهای ذینفع در پای میز مذاکره و برداشتن گامهایی برای کاستن از رنحهای مردم سوریه، گامی رو به جلو، یعنی به سمت گفتوگوی سیاسی برداریم. با این وجود، اینها، مباحثی هستند که تک تک کشورها بایستی درباره آن تصمیم بگیرند.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، همچنین درباره بیانات روز دوشنبه آقای علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی مبنی بر انجام اقدامات آغازین برای اجرای برجام هم اظهار نظر کرد.
«علی اکبر صالحی» که به ژاپن سفر کرده امروز پیشتر در مصاحبه با خبرگزاری «کیودو» این کشور گفته بود که ایران اجرای توافق هستهای را با جمع آوری شماری از سانتریفیوژهای خود در تاسیسات هستهای نطنز آغاز کرده است.
صالحی در این مصاحبه گفت: «ما کار مقدماتی که شامل کاهش تعداد سانتریفیوژها است را آغاز کردهایم. به طور خاص ما در حال کم کردن تعداد سانتریفیوژها از جمله در تاسیسات هستهای نطنز هستیم؛ البته اجرای کامل توافق زمان خواهد برد».
ترودو در این باره گفت: «تمامی شریکان برجام، ساز و کارها و مقدمات لازم برای اجرای برجام مطابق تعهداتشان در روز تصویب را آغاز کردهاند. گامهای معینی که ایران باید بردارد با جزئیات در برجام آمده است. ما مدیریت این فرایند و پیشبینی تقویم زمانی آن را به ایران واگذار میکنیم. تنها بعد از اتمام این گامها بعد از تأیید آژانس است که ایران از کاهش تحریمها به موجب برجام برخوردار خواهد شد.
176/