شاگردان بنا به خانه رفتند
با این وجود «معمار» نوین کشتی فرنگی در همان نقطه آغازین همکاری مجدد خود با فدراسیون کشتی، با توجه به پیش زمینه و آشنایی قبلی خود از ملیپوشان کشتی فرنگی و همینطور تواناییها و مهارتهای فنی و تاکتیکی خود اعلام داشت: «شما تا دو سه ماه دیگر، تغییراتی اساسی را در ساختار تیم ملی کشتی …
با این وجود «معمار» نوین کشتی فرنگی در همان نقطه آغازین همکاری مجدد خود با فدراسیون کشتی، با توجه به پیش زمینه و آشنایی قبلی خود از ملیپوشان کشتی فرنگی و همینطور تواناییها و مهارتهای فنی و تاکتیکی خود اعلام داشت: «شما تا دو سه ماه دیگر، تغییراتی اساسی را در ساختار تیم ملی کشتی فرنگی به چشم خواهید دید و میتوانید تیم متحول شدهای را از من تحویل بگیرید».
تیم ملی کشتی فرنگی که در ماههای گذشته حواشی مختلفی را پیرامون خود داشت، در یک ماه اخیر به دور از هرگونه مسائل حاشیهای و خیلی بی سر و صدا، دو مرحله از اردوی آماده سازی خود را به خوبی پشت سر گذاشت و مرحله دوم اردو که از روز 30 مهر ماه با حضور 38 کشتیگیر در خانه کشتی کلید خورده بود، ظهر ديروز پس از 12 روز تلاش به پایان رسيد.
«سعید عبدولی» تنها کشتیگیری بود که از روز پنجشنبه هفته گذشته به جمع سایر نفرات دعوت شده ملحق شد و با پیوستن او به سایرین، جمع اردونشینان تیم ملی کشتی فرنگی تکمیل شد.تمرینات سنگین و فشرده کشتی فرنگی به همراه تمرین بدنسازی و کار با وزنه در این مرحله از اردو در دستور کار کادر فنی تیم ملی به رهبری «محمد بنا» قرار داشت در حالیکه در اردوی نخست هشت روزه فقط مرور فن و تمرین فنون خاک و سرپا از جمله کمرگیری، اجرای بارانداز و کنده فرنگی به همراه نرمشهای کششی جزو برنامه و دستور کار مربیان بود.
در واقع هدف از تشکیل اردوی دوم، رساندن تمامی کشتیگیران به هماهنگی یکسان و یکنواخت روحی و ذهنی و همینطور بالا بردن میزان آمادگی جسمانی آنان بود.
هماهنگی، اتحاد، ایجاد فضایی شاد و پرنشاط، وجود انبساط خاطر و انسجام لازم بین کشتیگیران و مربیان و برقراری روابط دوجانبه دوستانه بین آنها در مقایسه با اردوهای ماههای گذشته و پیش از حضور در پیکارهای جهانی 2015 در لاس وگاس آمریکا اکنون بیشتر به چشم میآید و همین مسئله میتواند موفقیتآمیز بودن اردوهای پیش رو در ماههای آینده را کاملا تضمین کند.
محمد بنا روش خاصی را در اردوهای تیم ملی دنبال میکند و یکی از این روشها، خط زدن روی نام برخی از کشتیگیران به دلیل کم کاری و همسو نشدن با برنامههای تمرینی مربیان برای حضور نداشتن در اردوی بعدی است که این میتواند تلنگری برای به خود آمدن چنین کشتیگیرانی به منظور حضور در اردوهای آینده باشد. چنین تلنگرهایی لازمه کار در اردوهای تیمهای ملی کشتی است و میتواند یک کشتیگیر را به اصطلاح «از این رو به آن رو» کند و باعث شود تا او در اردو با سایرین هماهنگ شود یا حتی در مسابقهها بهتر کشتی بگیرد.
بهعنوان مثال و برای روشن شدن این موضوع میتوان به عدم دعوت از «میلاد خسروی» کشتیگیر لرستانی وزن 80 کیلوگرم در اردوی دوم اشاره کرد. خسروی که برای اردوی نخست دعوت شده بود، کارنامهای ناموفق در بازیهای نظامیان جهان در کره جنوبی داشت و به کشتیگیر مصری باخت. برای همین او به اردوی دوم تیم ملی دعوت نشد. عین همین تلنگر در ابتدای کار حضور محمد بنا برای «محسن حاجی پور» کشتیگیر آملی و نفر ذخیره «حمید سوریان» پس از بازگشت او از مسابقههای جهانی لاس وگاس آمریکا زده شد و حاجی پور تنها کشتیگیر ملیپوشی بود که مورد توجه بنا قرار نگرفت و به اردوی اول دعوت نشد.
شاید همین تلنگر باعث شد حاجیپور در بازیهای نظامیان جهان در کره جنوبی وادار به تلاش بیشتر شود و او را به مدال برنز این رقابتها که ارزشی کمتر از طلا نداشت، رهنمون سازد. حاجی پور پس از بازگشت به تهران به اردوی دوم دعوت شد.
خوشبختانه چنته کشتی فرنگی، امروز با حضور مربی بزرگ و توانمندی همچون محمدبنا خالی از پشتوانه نیست و او تعداد زیادی از کشتیگیران جوان را به اصطلاح در «آب نمک» خوابانده تا با کنار رفتن ستارههای کشتی فرنگی پس از بازیهای المپیک 2016 ریودوژانیروی برزیل از وجود آنها برای آینده کشتی فرنگی ایران استفاده کند.
جوانان برومندی چون رضا خدری، امید قادری، مهدی زیدوند، محمدعلی گرایی، برومند اصلان، فرشاد بلفکه، عظیم گرمسیری، پیام بویری، رامین طاهری، رسول گرمسیری، یوسف قادریان، میلاد خسروی، یوسف اخباری، علی زینتی رفاه، مجتبی کریم فر، داود اخباری، سامان عزیزی، مهدی زودآشنا، سیدمصطفی صالحیزاده، امیر قاسمی منجزی، بهنام مهدی زاده، مهدی نوری و آرمان نظری، یقینا آینده روشنی را برای کشتی فرنگی ایران در غیاب ستارگان افولکرده این رشته پس از بازیهای المپیک ترسیم و تضمین خواهند کرد.
مرحله دوم اردوی تیم ملی کشتی فرنگی که از 30 مهرماه در خانه کشتی شماره یک آغاز شده بود بعد از 12 روز، ظهر روز گذشته با دویدن بر روی تردمیل به پایان رسید.
اردونشینان پس از 6 روز استراحت مرحله سوم اردوی خود را آغاز میکنند. مرحله سوم اردوی تیم ملی کشتی فرنگی پس از برگزاری رقابتهای کشتی قهرمانی کشور، از اواسط هفته آینده آغاز خواهد شد.
عملكرد تيم ملي كشتي در 6 ماهه نخست
در 6ماهه نخست سال 94 در مجموع 54 مدال طلا، 52 نقره و 52 برنز در 30 تورنمنت کسب شده است که در مسابقات اصلی 29 طلا، 35 نقره و 27 برنز حاصل عملکرد تیمهای ملی ایران بود.
تیمهای ملی کشتی آزاد، فرنگی و کشتیهای سنتی در 6ماهه نخست سال 94 مجموعا در 30 مسابقه برون مرزی، شامل رقابتهای جهانی، آسیایی، جام جهانی و تورنمنتهای بین المللی با 268 ورزشکار در سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان شرکت کرده اند.
بخشی از گزارش عملکرد فنی فدراسیون کشتی در 6ماهه نخست سال 94 به تفکیک به شرح زیر است:
تیمهای ملی کشتی آزاد، فرنگی، ساحلی، آلیش (مردان و زنان) در مجموع در 30 تورنمنت بین المللی، رقابتهای قهرمانی آسیا و مسابقات جهانی با 268 ورزشکار در سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان شرکت کرده اند.
در رقابتهای کشتی آزاد بزرگسالان جهان در آمریکا تیم کشتی آزاد ایران توانست با کسب 2 مدال نقره و 2 مدال برنز و پنج سهمیه المپیک و عنوان نایب قهرمانی به کار خود پایان دهد. در رقابتهای کشتی فرنگی نیز تیم ایران صاحب یک مدال نقره و دو برنز و همچنین سه سهمیه از 6سهمیه المپیک شد.
در مسابقات قهرمانی آسیا تیمهای بزرگسالان ایران در قطر به مقام قهرمانی رسیدند، نوجوانان نیز در هر دو رشته در هند قهرمان شدند و جوانان هم در میانمار به مقام سوم رسیدند.
در رقابتهای بزرگسالان آسیا تیم آزاد 4 مدال طلا ، 2 نقره و یک برنز و تیم فرنگی 3 مدال طلا، یک نقره و 2 برنز کسب کردند.
در مسابقات جوانان قهرمانی آسیا تیم آزاد صاحب 4 مدال طلا شد و تیم فرنگی 2 طلا، یک نقره و 2 برنز را کسب کرد.
تیم آزاد نوجوانان در رقابتهای آسیایی صاحب 2 مدال طلا و 5 مدال نقره و تیم فرنگی نیز صاحب یک مدال طلا، 6 نقره و یک برنز شد.
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابتهای جامجهانی که فروردین ماه در کشور آمریکا برگزار شد به قهرمانی رسید. این قهرمانی از ابعاد غیر ورزشی نیز دارای اهمیت ویژه ای بود و موجی از خوشحالی را در میان مردم به وجود آورد.
در رقابتهای قهرمانی جوانان جهان که در کشور برزیل برگزار شد، در رشته کشتی آزاد تیم جوانان ایران برای دومین سال پیاپی به مقام قهرمانی دست یافت و یک رکورد تاریخی را کسب کرد و کشتی فرنگی ششم شد. کشتی آزاد در این رقابتها صاحب 2 مدال طلا و 4 نقره شد و فرنگی نیز به یک مدال طلا، یک نقره و یک برنز دست یافت.
در رقابتهای کشتی آزاد نوجوانان جهان تیم فرنگی با کسب سه مدال طلا در جایگاه دوم ایستاد و تیم آزاد نیز با کسب 2 مدال نقره و 4 برنز نایب قهرمان شد.
در رقابتهای ساحلی قهرمانی جهان نیز تیمهای ملی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به ترتیب به عنوان سوم، و دو عنوان قهرمانی رسیدند.
در مجموع تیمهای کشورمان در رقابتهای ساحلی جهان صاحب 7 مدال طلا، یک نقره و 2 برنز و در نخستین حضور خود در رقابتهای جهانی زیر نظر فدراسیون کشتی با اقتدار قهرمان شدند.
در رقابتهای کشتی آلیش قهرمانی آسیا که زیر نظر اتحادیه جهانی کشتی در تهران برگزار شد در بخش مردان تیم ایران با کسب یک مدال طلا، 4 نقره و 4 برنز در حضور بیش از 10 کشور قاره کهن قهرمان شد.
کشتی ایران برای نخستین بار در تاریخ میزبان رقابتهای زنان بود که تیم آلیش بانوان ایران موفق شد قهرمان این مسابقات شود. تیم ایران در این مسابقات یک مدال طلا، 5 نقره و 6 برنز و یک افتخاری تازه بهدست آورد.
بانوان ایرانی پیش از حضور در این رقابتها در یک اردوی مشترک با تیم بلاروس در این کشور شرکت کرده بودند.
تیم قزاق گوراش ایران نیز در نخستین حضور خود در رقابتهای آسیایی در کشور چین با دو ورزشکار صاحب یک مدال برنز شد.
در مجموع تیمهای ایران به جز حضور در رقابتهای قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان در 13 تورنمنت بین المللی زیر نظر اتحادیه جهانی در کشورهای مختلف جهان و به منظور آمادهسازی برای حضور در رقابتهای جهانی و آسیایی شرکت کردند. نکته جالب توجه شرکت تیم نونهالان پس از چند سال وقفه در تورنمنت رومیکیدز ترکیه بود.
در مجموع در این تورنمنتها تیمهای ایران صاحب 22 مدال طلا، 13 نقره و 14 برنز شدند.
اردوی بسترسازی تیمهای کشتی آزاد و فرنگی پس از چند سال وقفه امسال در کشتی آزاد زیر نظر استاد مجید ترکان قهرمان سابق کشتی جهان در چند مرحله انجام شد که دو مرحله از این اردوها پس از رقابتهای قهرمانی نونهالان و خردسالان کشور در شهرهای تبریز و چالوس برگزار شد.
همچنین در کشتی فرنگی نیز اردوی بسترسازی با حضور نفرات برتر رقابتهای نونهالان و خردسالان در شهر سی سخت منطقه دناي استان کهگیلویه و بویراحمد و پارس آباد مغان اردبیل برگزار شد.
برای نخستین بار طرح بورسیه فنی با ابتکار ایران و زیرنظر اتحادیه جهانی کشتی با حضور کشورهای توسعه نیافته پاکستان، عراق و بنگلادش و مدرسان ایرانی در دوبخش عملی و تئوری در آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
در ادامه فعالیتهای کشتیهای سنتی همچون پهلوانی، ساحلی و آلیش زیر نظر فدراسیون کشتی، آغاز شد و در شهریورماه نیز رقابتهای گراپلینگ مردان و زنان برای نخستین بار در خانه کشتی تهران برگزار شد و تیمهای کشورمان به زودی راهی رقابتهای جهانی این رشته در ترکیه می شوند.
برگزاری رقابتهای کشتی پیشکسوتان آزاد و فرنگی در لرستان، برگزاری مسابقات کشتی خردسالان و نونهالان در لرستان، جشنواره کشتی پهلوانی در یزد، رقابتهای انتخابی تیمهای ملی در یک سطح بالا و با حضور تمامی مدعیان در جوار بارگاه امام رضا (ع)، رقابتهای انتخابی تیمهای ملی کشتی آلیش مردان و زنان در خانه کشتی، برگزاری نخستین مرحله رقابتهای لیگ کشتی باشگاههای کشور و انجام رقابتهای انتخابی تیمهای ملی کشتی جوانان و نوجوانان از دیگر برنامههای پنج ماه نخست فدراسیون کشتی بوده است.
برگزاری کلاسهای بازآموزی و استاژ مربیان در استانهای مختلف از جمله اردبیل، مازندران و… در دستور کار انستیتوي کشتی و کمیته مربیان قرار داشت.
در 6ماه اول سال 94 داوران بین المللی بر اساس نظام نامه قانونمند داوری کشور به 30 مسابقه جهانی، قاره ای و تورنمنت بین المللی اعزام شدند، در اين فرآیند داوران بر اساس عدالت و شماره دفترچه به مسابقات مختلف اعزام می شوند. ضمنا از ابتدای سال داوران در کلاسهای آموزش داوری بین المللی و داخلی شرکت كردهاند.
برای آماده سازی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی در سه رده سنی و تیمهای کشتی سنتی از جمله ساحلی، پهلوانی و کشتی کمربند فدراسیون کشتی از ابتدای سال تا کنون در دو خانه کشتی شماره یک و دو تهران و همچنین در خوابگاه مجموعه ورزشی آزاد به تناوب اردوهای آمادهسازی فراوانی برگزار شده است که این برای اولین بار در فدراسیون کشتی، بهعنوان یک رکورد در برگزاری اردوهای تیمهای ملی محسوب می شود.
تیمهای کشتی زنان کشورمان نیز در دو رشته آلیش و گراپلینگ تمرینات خود را زیرنظرفدراسیون کشتی آغاز کردهاند، آلیشکاران پس از قهرمانی در رقابتهای آسیایی راهی مسابقات جهانی می شوند و گراپلینگکاران بانو نیز در رقابتهای جهانی ترکیه حضور خواهند یافت.
179/