جای خالی حوزه ICT در بسته اقتصادی دولت

به گزارش موبنا از ایسنا، داوود زارعیان – کارشناس – با بیان این مطلب اظهار کرد: به طور کلی در تعریف سیاست‌های اقتصادی دولت‌های مختلف جهان یکی از محورهای اصلی، زیرساخت‌های ارتباطی به‌شمار می‌رود. اکنون اگرچه بسته تعریف شده اقتصادی دولت را می‌توان در مجموع اقدامی مفید دانست، اما لازم است توجه داشته باشیم که اگر …

به گزارش موبنا از ایسنا، داوود زارعیان – کارشناس – با بیان این مطلب اظهار کرد: به طور کلی در تعریف سیاست‌های اقتصادی دولت‌های مختلف جهان یکی از محورهای اصلی، زیرساخت‌های ارتباطی به‌شمار می‌رود.

اکنون اگرچه بسته تعریف شده اقتصادی دولت را می‌توان در مجموع اقدامی مفید دانست، اما لازم است توجه داشته باشیم که اگر در این طرح‌ها نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفته نشود، هزینه‌های متعددی به دولت تحمیل شده و حتی در مواردی ممکن است تحقق اهداف میسر نشود.

وی همچنین متذکر شد: در واقع بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات به دو شکل مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند به تحقق این اهداف کمک کند.

در حالت غیرمستقیم قطعا زیرساخت‌های ارتباطی در توسعه اقتصادی و خروج از رکود تاثیر بسزایی دارند.

در حالت مستقیم نیز دولت‌ها بخشی از درآمد خود را با اعمال سیاست‌های منطقی از طریق بخش فناوری اطلاعات و زیرساخت‌های آن تامین می‌کنند.

زارعیان در عین حال عنوان کرد: در مصاحبه آقای نوبخت دیده شد که گاهی حتی برای اختصاص هزار میلیارد تومان به یک بخش مشکلاتی وجود دارد در حالی که صنعت ICT کشور می‌تواند سالیانه حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان درآمدزایی برای دولت، مردم و فعالان این عرصه به دنبال داشته باشد که البته از این پتانسیل اکنون تنها امکان تامین ۱۵ تا نهایتا ۲۰ میلیارد تومان از این درآمد محقق شده است.

برهمین اساس ضروری به نظر می‌رسد که در سیاست‌گذاری‌های دولت برای خروج از رکود و بحران به این بخش توجه جدی‌تری صورت گیرد.

این استاد دانشگاه همچنین اظهار کرد: اگر شرکت‌های بزرگی مانند مخابرات و اپراتورهای موبایل بتوانند از رکود خارج شوند و سیاست‌گذاری‌های مناسبی حداقل در حوزه تعرفه‌گذاری آنها صورت بگیرد از محل درآمد این شرکت‌ها می‌توان ده‌ها شرکت کوچک فعال کرد.

زارعیان ادامه داد: از سوی دیگر برای تامین تجهیزات و استفاده از تولیدات بومی نیز درباره مخابرات این امکان وجود دارد که بخش عمده‌ای از تجهیزات مورد نیاز از طریق تولیدات داخل تامین شوند.

درخصوص اینترنت هم می‌توان حدود ۷۰ درصد تجهیزات را از مجاری داخلی تامین کرد، در بخش تلفن همراه نیز بخش قابل توجهی از تجهیزات از طریق تولیدات داخلی قابل دسترسی خواهد بود.

وی در پایان یادآور شد: برای پرداخت بدهی‌های دولت نیز تنها راه ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری است که ما معتقدیم اگر به بخش ICT هم مانند صنعت خودرو نگاه شود، این امکان وجود دارد که در آینده‌ای نزدیک‌تر از رکود اقتصادی خارج شویم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا