اگر قصد سفر دارید، حتما بخوانید
تعطیلات تابستان یکی از بهترین فرصت ها برای سفر کردن است اما متاسفانه کم نیستند افرادی که به دلیل مسمومیت، بی احتیاطی، رعایت نکردن بهداشت فردی، انتخاب نامناسب اقامتگاه و…دچار مشکلات ناشی از سفر شده و هیچ لذتی از تعطیلات نمی برند. اگر قصد مسافرت دارید باید حواس تان به سلامتتان باشد. می پرسید چطور؟ …
تعطیلات تابستان یکی از بهترین فرصت ها برای سفر کردن است اما متاسفانه کم نیستند افرادی که به دلیل مسمومیت، بی احتیاطی، رعایت نکردن بهداشت فردی، انتخاب نامناسب اقامتگاه و…دچار مشکلات ناشی از سفر شده و هیچ لذتی از تعطیلات نمی برند. اگر قصد مسافرت دارید باید حواس تان به سلامتتان باشد. می پرسید چطور؟ با ما همراه باشید تا با رعایت ۱۳ نکته کاربردی سفرتان را به خوبی سپری کنید.
۱- شستن مداوم دست ها
یکی از مهم ترین مواردی که مسافرت شما را خراب می کند، ابتلا به بیماری هایی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا در طول سفر است. بنابراین هرطور که شده باید جلوی بروز این بیماری ها را که عمدتا هم منشا ویروسی دارند، بگیرید. ساده ترین راه، شستن مداوم دست ها و عدم تماس آنها با مخاط دهان و بینی است. البته همه ما شستن دست ها را از کودکی یاد می گیریم، اما بنا به دلایل مختلف این کار را بادقت انجام نمی دهیم و حتی با وجود آگاهی نسبت به اهمیت و ضرورت این کار، شستن دست ها را فراموش می کنیم. برای شستن دست ها حتما سراغ آب و صابون و مایع دستشویی (آب به تنهایی بی فایده است) بروید.
اگر قصد سفر دارید، حتما بخوانید(1)
هنگام شست و شو دست های تان را به مدت حداقل ۲۰ تا ۳۰ ثانیه به هم بمالید و شستن نواحی بین انگشتان و پشت دست ها و زیر ناخن ها را فراموش نکنید. در صورتی هم که به آب و صابون دسترسی نداشتید، می توانید از ژل های ضدعفونی کننده بر پایه الکل استفاده کنید که همان کارایی را دارد. داروهای ضروری سفر مثل مسکن، قطره استریل چشمی، قرص ضد آلرژی، پماد سوختگی و… هم حتما همراه تان باشد.
۲- انتخاب غذای همراه
یادتان باشد برای مسافرت نباید غذاها را نیم پز کنیم، بلکه توصیه می شود آنها را خام یا پخته همراه خود ببریم، چون میکروب ها در غذاهای نیم پز به خوبی رشد می کنند اما در غذاهای کامل پخته شده از بین می روند. همچنین میکروب ها در محیط مرطوب به خوبی رشد می کنند، بنابراین اگر قصد مصرف ساندویچ در سفرهای تابستانی را دارید، نباید مواد غذایی را از ابتدای سفر داخل نان قرار دهید بلکه لازم است ظرف نان و موادغذایی دیگر مثل گوجه فرنگی، کاهو، کتلت یا کوکو را جدا کنید. حتی بهتر است از فلاسک های اسفنجی برای خنک نگه داشتن موادغذایی استفاده کرد و در یک نایلون بزرگ تر، قالب های یخ و در نایلونی کوچک تر، موادغذایی را قرار داد. این کار باعث می شود که مواد غذایی تا چند ساعت خنک باقی بمانند.
۳- اگر رستوران برو هستید
بدون شک ظاهرا غذا، قیمت و طعم و ذائقه مصرف کننده از مهم ترین عوامل در انتخاب غذاها در رستوران ها هستند، ولی آیا توجه به اهمیت موارد در انتخاب غذا کافی است؟ آیا وضعیت بهداشتی محل طبخ و ارائه این مواد غذایی اهمیت ندارد؟
اینکه این غذاها با چه مواد اولیه و چه کیفیتی فراهم می شوند، مهم نیست؟ پیش از انتخاب رستوران باید همه جوانب را درنظر بگیرید. پیشنهاد ما این است که برای غذاخوردن در رستوران های بین جاده ای سراغ آنهایی بروید که شلوغ تر هستند. چون احتمال اینکه دچار مسمومیت شوید، به مراتب کمتر خواهدبود. برای انتخاب رستوران در شهرهای مختلف هم سراغ بهترین ها را از محلی ها بگیرید.
۴- نوشیدنی، فقط کم کالری
یادتان باشد در طول سفر تا حد امکان سراغ نوشیدنی های کم کالری بروید. باور کنید اصلا لازم نیست صدها کالری اضافی از نوشیدنی های شیرین وارد بدن مان کنیم. آب یا آبمیوه طبیعی و دوغ، بهترین جایگزین برای نوشیدنی های پرکالری مثل نوشابه و دلستر و… محسوب می شوند.
۵- غذای بیرون، فقط روزی یک وعده
در طول سفر حداکثر روزی یک وعده غذای بیرون بخورید و چه بهتر که این یک وعده، ناهار باشد. در انتخاب غذا بهتر است به جای انتخاب غذاهای سرخ شده از غذاهای گریل شده یا کبابی و بخارپز استفاده کنید. به جای کباب کوبیده هم سراغ کباب برگ، ششلیک، چنجه یا جوجه کباب بروید چون هم سالم ترند و هم کالری کمتری دارند.
۶- حواس تان به محل اقامتتان باشد
اگر قصد اقامت در هتلی ارزان قیمت و مناسب دارید، می توانید سراغ هتل آپارتمان ها بروید. باید توجه داشته باشید که این هتل ها مکان هایی هستند که در آنها برای مدت کوتاهی از مهمان پذیرایی می شود و همه امکانات هتل های پرستاره را ندارند. اگر هم قصد کرایه کردن اقامتگاه های غیر از هتل را دارید، می باید ملحفه و روبالشی های تمیز حتما همراه تان باشد که دچار مشکلات پوستی و حساسیت و حتی بیماری ها عفونی مسری نشوید. همچنین اتاقی را انتخاب کنید که کمتر آلرژی زا باشد. به عنوان مثال اتاق های موکت دار یا فرش هایی با پرزهای فراوان، تخت هایی با پتوهای پرزدار، پرده های ضخیم و… ممکن است مشکل آفرین باشند؛ به ویژه برای بچه ها، سالمندان و افرادی که زمینه آلرژی های پوستی و تنفسی دارند.
۷- معضلی به نام آب به آب شدن
اصطلاح «آب به آب شدن» را شنیده اید؟ این اصطلاح زمانی به کار می رود که به دلیل سفر، وضعیت خواب، استراحت و تغذیه فرد به هم می ریزد و دچار مشکلات متعدد گوارشی می شود. بد نیست بدانید مصرف نوشیدنی های سالم و طبیعی تا حد زیادی جلوی بروز این حالت را می گیرد، اما مصرف میوه و سبزیجات تازه و البته ضدعفونی شده هم تاثیر به سزایی در رفع مشکل ایجادشده دارد.