همه چیز درباره عکس یادگاری اوباما و روحانی!
مهدي دل روشن چه رویدادی؟ مثلاً همین صحبتی که دیروز جان بولتون، سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل آن را به خورد رسانه ها داد. بولتون که حسابی از برجام، ناراحت است و چشم دیدن دموکرات ها را ندارد، دیروز از عکس یادگاری اوباما با رئیسجمهور حسن روحانی، حرف زد. همین جمله کوتاه، دیروز …
مهدي دل روشن
چه رویدادی؟ مثلاً همین صحبتی که دیروز جان بولتون، سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل آن را به خورد رسانه ها داد. بولتون که حسابی از برجام، ناراحت است و چشم دیدن دموکرات ها را ندارد، دیروز از عکس یادگاری اوباما با رئیسجمهور حسن روحانی، حرف زد. همین جمله کوتاه، دیروز دوشنبه، در اولین روز هفته اروپایی ها و آمریکایی ها حسابی در بین رسانه های غربی، منتشر شد تا چشم ها چند روز مانده به مجمع عمومی سازمان ملل، از همین حالا به نیویورک دوخته شود. من فکر می کنم حتی عکس فتوشاپ شده روحانی و اوباما در کنار هم، بقدر کافی جذابیت دارد چه برسد به عکس واقعی! نه تنها این جذابیت برای رسانه های بین المللی وجود دارد بلکه افکار عمومی دنیا نیز از عکس یادگاری دو رئیس جمهور ایران و آمریکا در کنار هم، حسابی ذوق زده خواهند شد. عکسی که شاید از لحاظ بعضی ها مهم نباشد اما پیام دارد. پیام اینکه هیچ دوستی ای و هیچ دشمنی ای همیشگی نیست. ما ایرانی ها بارها گفته ایم که اگر آمریکایی ها رفتار خود را در قبال مردمان سرزمین پارس، اصلاح کنند آن وقت می شود با آنها تعامل داشت. ملت ایران شایسته احترام هستند و البته رسم احترام گذاشتن را خوب بلدند.
برگردیم به خبر عکس یادگاری؛ بولتون حرف های دلش را این گونه به فاکس نیوز گفته است: « رئیسجمهور اوباما از مدتها پیش به دنبال عکس گرفتن با روحانی بوده است. سال گذشته رئیس جمهور اوباما از روی درماندگی با روحانی و زمانی که وی در راه رفتن به فرودگاه جان اف کندی و در راه بازگشت به ایران بود، تماس تلفنی برقرار کرد. به نظرم با توجه به امضای توافق اگر کاخ سفید در این رابطه کاری انجام ندهد مایه تعجب خواهد بود. به نظرم نتانیاهو نمیخواهد بخشی از این موضوع باشد.»
نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل حرف هایش را این طوری ادامه داد :« تمامی نشانههایی که وجود دارند دال بر این موضوع است که اوباما نمیخواهد که توافق هستهای با ایران را که در رابطه با برنامه اتمی تسلیحاتی ایران در وین حاصل شد، متوقف کند. او به دنبال تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه است. او تصور میکند که اگر ما روابط خوبی با ایران داشته باشیم آنها به بازیگری مسئولیت پذیر در منطقه و جهان بدل خواهند شد. معتقدم که این تنها یک خیال باطل است. این چیزی است که رئیسجمهور خواهان آن است. به نظرم دست دادن میتواند مهم باشد اما تنها سوال برای من این است که آیا کیم جونگاون رهبر کره شمالی هم ممکن است که در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند تا رئیس جمهور ما بتواند با وی هم دست بدهد یا نه؟»
بولتون احتمالات ذهنی خود را نیز روی دایره ریخت:« به نظرم آنچه که به نظر میرسد این است که ایران با اوباما معامله کرده است. ایرانیها به تمامی اهداف راهبردی که خواهان آن بودهاند در مذاکرات وین رسیدهاند. آنها در راه رسیدن به تسلیحات اتمی قرار دارند. آنها میتوانند شاهد رفع تحریمها باشند و ما کاری مهم در مقابله با این موضوع انجام ندادهایم. معتقدم که آیتا…ها از توافق با اوباما خرسند و به این فکر هستند که تا پیش از پایان دوران ریاست جمهوری وی چه امتیازات دیگری میتوانند از وی کسب کنند.» او در ادامه گفت: به نظرم توافق با ایران به منزله فاجعه برای آمریکاست. به نظرم این یک موضوع مهم سیاسی قابل بحث نه تنها در انتخابات آتی ریاست جمهوری در سال 2016 است بلکه در انتخابات مجلس نمایندگان و سنا هم مطرح خواهد شد. این موضوع این شانس را به مردم آمریکا میدهد که نظر خود را درباره آن اعلام کنند. به نظرم آنها این توافق را با حداکثر آرا رد خواهند کرد و نظرسنجیها این موضوع را نشان داده است. باید منتظر باشیم و ببینیم آخر داستان چه می شود؛ آیا رئیس جمهور روحانی با اوباما در یک قاب قرار خواهند گرفت؟