250 شعبه بانکی بسته شد
حمید تهرانفر در نشست خبری امروز با اشاره به این که با توجه به پیشرفتهای ایجاد شده در زمینه بانکداری الکترونیک بانکها نیز ناچار به کاهش شعب خود هستند اظهار کرد: با اقدامات انجام شده در سال گذشته فعالیت بین 200 تا 250 شعبه بانکی متوقف شده است. وی افزود: با وجود تمام سختی هایی …
حمید تهرانفر در نشست خبری امروز با اشاره به این که با توجه به پیشرفتهای ایجاد شده در زمینه بانکداری الکترونیک بانکها نیز ناچار به کاهش شعب خود هستند اظهار کرد: با اقدامات انجام شده در سال گذشته فعالیت بین 200 تا 250 شعبه بانکی متوقف شده است.
وی افزود: با وجود تمام سختی هایی که در رابطه با فعالیت و کاهش شعب بانکها وجود دارد این روند درسال جاری نیز حتما با سرعت بیشتری نسبت به سال گذشته انجام خواهد شد.
تمدید مهلت صرافیها در اختیار ما نبود
معاون نظارت بانک مرکزی در رابطه با پایان مهلت صرافیها برای انطباق با دستورالعمل جدید و تصمیماتی که بانک مرکزی در این رابطه خواهد گرفت، گفت: با پایان 28 مردادماه به عنوان مهلت تعیین شده ما دیگر اختیار تمدید این زمان را نداشتیم. براین اساس صرافانی که اقدام کردند از نظر ما مجاز اعلام شده و آنهایی که اصلا مراجعه نکردهاند غیرمجاز خواهند بود.
وی درباره احتمال تغییر دستورالعمل صرافیها گفت: فعلا این دستورالعمل تغییر نخواهد کرد، اما همانطور که قانون اساسی هم ممکن است زمانی تغییر کند احتمال تغییر این دستورالعمل نیز به مرور زمان وجود خواهد داشت.
تهرانفر در ادامه در رابطه با ابلاغ اخیر قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر ارائهی اطلاعات حسابهای بانکی به سازمان امور مالیاتی گفت: به استناد قانون و ظرفیتهایی که در بانکهاست سازمان مالیاتی میتواند از این اطلاعات استفاده کند.
معاون نظارت بانک مرکزی گفت: هدف از استفاده از اطلاعات بانکی سرکشی از حسابها و سواستفاده از آنها نیست بلکه برای شفافیت در دریافت مالیات بوده و اطلاعات مشتریان کاملا محرمانه مورد بررسی قرار میگیرد. از اینرو هیچ جای نگرانی برای سپردهگذاران وجود نخواهد داشت.
7000 هزار موسسه غیرمجاز در یک قامت نیستند
وی همچنین به اقدامات انجام شده در رابطه با ساماندهی موسسات اعتباری اشاره کرد و گفت: آنطور که اعلام میشود 7000 موسسه غیرمجاز وجود دارد اینگونه نیست که تمامی آنها در قد و قواره موسساتی مثل عسکریه و یا کوثر بوده و تعداد شعب بسیاری داشته باشند بلکه بسیار محدود فعالیت میکنند.
معاون نظارت بانک مرکزی توضیح داد: از بین 7000 موسسه، بخش عمدهای شامل صندوقهای قرضالحسنه، صرافیها، لیزینگها و تعاونیهای اعتبار هستند.
تهرانفر با بیان اینکه بخش عمدهای از صندوقهای قرضالحسنه درحال ساماندهی شدن هستند، گفت: کل صندوقهای قرضالحسنه که تحت نظارت سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت میکنند حدود 1000 مورد بوده و نزدیک به 1700 میلیارد تومان در مجموع منابع در اختیار دارند این درحالی است که این 1700 میلیارد تومان حتی گاهی به اندازه منابع یکی از شعب بانکها و یا موسسات بزرگ نیز نمیرسد.
حجم بنگاهداری بانکها در همان سطح قبلی است
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به توقف افزایش میزان بنگاهداری بانکها اشاره کرد و افزود: با اقداماتی که انجام شده بنگاههای بانکها در سال گذشته متوقف شده و هیچ بانکی شرکت جدیدی ایجاد نکرده است.
معاون نظارت بانک مرکزی ادامه داد: در این میان یک استثنا وجود دارد و آن اینکه سهامدار یکی از بانکها که آن به نهاد حاکمیتی وابسته است به جای وجه نقد دو شرکت آورد، ولی در مجموع حجم بنگاهداری بانکها در حد همان میزان قبلی باقی مانده است.
تهرانفر با بیان اینکه طبق قانون رفع موانع تولید بانکها تمام اطلاعات اموال خود را در تمام سطوح به بانک مرکزی ارائه کردند، گفت: براین اساس باید طبق مدت پیشبینی شده اموال مازاد خود را به فروش برسانند که اگر نتواند طبق این آییننامه حرکت کنند با روشهای مختلف از جمله اخذ مالیات بیشتر با آنها برخورد خواهد شد.
معوقات بانکی رشد سابق را ندارند
موضوع معوقات بانکی از دیگر محورهای سخنان معاون نظارت بانکی مرکزی بود که در این رابطه اعلام کرد: روند فزاینده معوقات بانکی به مانند سابق دیگر وجود نداشته و رشدهای قبلی متوقف شده است.
وی گفت: معوقات بانکی در حد همان میزان قبلی بوده و رشد چندانی ندارند.
رقم اضافه برداشت بانک کشاورزی بالاست
معاون نظارت بانک مرکزی همچنین به میران اضافه برداشت بانکها اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر رقم اضافه برداشتها قابل توجه نیست، گفت: این در حالی است که اکنون فقط بانک کشاورزی اضافه برداشت بالایی دارد به همراه چند بانک خصوصی که ما برای آنها نیز محدودیتهایی ایجاد کردیم تا به حالت قبلی برگردند.