علی مطهری در تعقیب آمران
فرارو: علی مطهری نماینده اصولگرای تهران در مجلس که در سالهای اخیر و در برخی موارد از اصلاحطلبان نیز مواضع پیشروتری داشته است؛ عزم دارد تا از پرونده حمله به او –علی مطهری- در شیراز این بار شکایت از آمران کار تا انتها پیش برد. این نخستین شکایت او نیست. بار قبل مسئله شنود در …
فرارو: علی مطهری نماینده اصولگرای تهران در مجلس که در سالهای اخیر و در برخی موارد از اصلاحطلبان نیز مواضع پیشروتری داشته است؛ عزم دارد تا از پرونده حمله به او –علی مطهری- در شیراز این بار شکایت از آمران کار تا انتها پیش برد. این نخستین شکایت او نیست. بار قبل مسئله شنود در دفترش بود که پیگیریهای صورت گرفته به برکناری یکی از مدیران کل وزیر اطلاعات و معاون او ختم شد.
ماجرای دو سال قبل – 18 تیر 92- این بود که پشت کانال کولر، دستگاههای مختلف استراق سمع و دوربین فیلمبرداری نصبکرده بودند. مطهری هم از ورود مخفیانه افرادی از یکنهاد اطلاعاتی به دفتر کارش خبر داد. پیگیری این پرونده تا آذرماه ادامه پیدا کرد نماینده تهران دستآخر در سایت شخصی خود ضمن تشکر از سید محمود علوی وزیر اطلاعات دولت یازدهم از برکناری مدیرکل یکی از معاونتهالی وزارت اطلاعات و معاون او خبر داد.
برکناری یک مدیرکل و معاونش، آنهم در مجموعه وزارت اطلاعات دلیل خوبی است تا نقش آمران علاوه بر عاملان موردتوجه قرار گیرد. حالا نزدیک به دو سال گذشته است و مطهری به دنبال شکایت از آمران پرونده دیگری است.
قضیه شنود پایان رفتوآمدهای مطهری به دادگاه نبود و حادثه حمله به او در شیراز – اسفند 93- پرونده تازهای را باز کرد.
ماجرا ازاینقرار بود که مطهری برای شرکت در یک همایش دانشجویی به شیراز دعوتشده و به این شهر سفر کرد اما در مسیر فرودگاه موردحمله مهاجمین قرار گرفت و بعد از چند ساعت به تهران بازگردانده شد. ناگفته نماند که قبل از او هم الهه کولایی نماینده پیشین و فعال سیاسی اصلاحطلب را مستقیم از فرودگاه شیراز برگردانده بودند.
مطهری در شرحی از اتفاق که در سایت خود منتشر کرده بود، نوشت «اگر یکی از آن ضربات آجر و سنگ به من اصابت کرده بود معلوم نبود که اکنون زنده بودم. ظاهراً بهقصد کشتن یا ناقص کردن آمده بودند. راننده به هر ترتیب بود از میان آنها گریخت اما آنها با موتورهای سنگین و یک وانت ما را تعقیب میکردند و باز سنگ و اشیای دیگر و دشنامهای ناموسی و کلماتی مانند «حرامزاده» بود که به سمت ما میآمد. راننده ناچار وارد کلانتری ۲۰ گل سرخ شیراز شد.
ما خیال میکردیم الآن نیروهای کلانتری این افراد را بازداشت میکنند، ولی دیدیم هیچ عکسالعملی نشان ندادند و فقط از ورود آنها به کلانتری جلوگیری کردند. ظاهراً یک اصل پذیرفتهشده بود که این افراد که از تجهیزاتشان مانند موتورهای سنگین و گاز فلفل معلوم بود در اینگونه کارها آزادند و کسی حق مزاحمت برای آنها ندارد، مگر اینکه فرد موردتهاجم از شدت ضربات از دنیا برود».
او در پایاننامه سرگشاده خود وعده داد که آفتاب پشت ابر نماند و نوشت «به مسئولان استانی و انتظامی شیراز گفتم اگر قرار بر زورآزمایی اجتماعی است بفرمایید تا من هم هوادارانم را به خیابانها فرابخوانم، در آن صورت این اراذل یکلقمه آنها خواهند بود. به رئیسجمهور محترم عرض میکنم فکری به حال استان فارس بکنند و البته نتیجه بده و بستان در معرفی وزیر کشور به مجلس بهتر از این نمیشود و این حوادث نتیجه آن تصمیم غلط است. از دانشجویان محترم دانشگاه شیراز نیز بهجای استانداری و نیروی انتظامی فارس عذرخواهی میکنم و بدانند که آفتاب پشت ابر نخواهد ماند.»
اگرچه مطهری و افکار عمومی مسئولان استانی را در این ماجرا مقصر میدیدند اما طبق روال معمول «خودسران» تنها متهم پرونده شناخته شدند. بههرحال تلاش و پیگیری مطهری برای مشخص شدن حقیقت از همان وقت شروع شد. بعد از چندی عاملان حمله شناسایی و دستگیر شدند و روز گذشته نیز دومین دادگاه آنها در شیراز برگزار شد.
نکته قابلتوجه در میان اظهارات وکیل مطهری که بعد از جلسه دوم دادگاه مطرح شد این است که احتمال شکایت از «آمران» نیز وجود دارد.
وکیل او در پایان جلسه اخیر گفته بود که «طبیعتاً آنچه خواست دكتر مطهري بوده، رسيدگي صحيح مطابق آيين دادرسي كيفري به پرونده و شناسايي متهمان، همچنين شناسايي آمران و دستوردهندگان حمله به ايشان بوده كه اين امر تا الآن كه دارم با شما صحبت ميكنم در پرونده مشخصشده، اقدامات تفتيشي دادسرا بهخوبی آغازشده و پرونده از اين حيث كامل به نظر ميرسد. بهجز مواردي كه ما تقاضا كرديم مجدداً به آنها توجه شود».
اینطور که به نظر میرسد علی مطهری در این ماجرا نیز با محاکمه عاملان راضی نشده و قصد دارد که با پیگیریهای بیشتر پای عوامل اصلی یا همان آمران را نیز به دادگاه بکشاند.