پادگان سپاه از شهر خارج نشود
فرشيد اسحاقي اين گفته هاي رئيس شوراي اسلامي شهر تهران است كه در نشستي خبري و در واكنش به تخريب هاي اخير باغات در تهران مطرح كرد. باغ هاي تهران كه روزگاري ، نگيني بر گستره پايتخت بودند، امروز به دندان طماع برخي برج سازان خوش آمده اند تا خشك شوند و جاي آنها ساختوسازهاي …
فرشيد اسحاقي
اين گفته هاي رئيس شوراي اسلامي شهر تهران است كه در نشستي خبري و در واكنش به تخريب هاي اخير باغات در تهران مطرح كرد. باغ هاي تهران كه روزگاري ، نگيني بر گستره پايتخت بودند، امروز به دندان طماع برخي برج سازان خوش آمده اند تا خشك شوند و جاي آنها ساختوسازهاي عظيم صورت گيرد. “مهدي چمران” رئيس شوراي اسلامي شهر تهران كه انتقاد شديدي به روند سال هاي گذشته تخريب باغات تهران دارد، مي گويد: یکی از شیوههایی که در گذشته برای تخریب باغات مرسوم بوده، استفاده از قیر و ریختن آن پای درختان بوده که در نهایت ریختن قیر آشغال و ندادن آب باعث خشکیده شدن درختان میشود. در حال حاضر تعداد قابل توجهی از باغات به این شیوه در حال خشک شدن هستند و شورای شهر به عنوان نمونه، باغ بزرگی که در حال خشک شدن بود راپیگیری کرد و نامهنگاریهای لازم را انجام داد. به گفته چمران و بر اساس قانون جایی که باغ بوده و هم اکنون فاقد یک درخت هم باشد باز هم باغ است و این در حالی است که تعداد قابل توجهی از باغات در شهر به شیوههای مختلف خشک شدهاند.رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار امیدواری کرد: حساسیت موضوع در خصوص خشکاندن درختان و تخریب باغات توسط رسانهها برای مردم افزایش یابد. وی در ادامه در خصوص مصوبه برج باغات گفت: خوشبختانه از زمان اجرای این مصوبه ما توانستهایم باغات را حفظ کنیم که البته باز هم آمادگی داریم که چنانچه طرح و ایده جدیدی از سوی مسئولان مطرح شود آن را مورد بررسی قرار دهیم.
انتقال پايتخت عملي نيست
چمران در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به پرسشي درباره انتقال پایتخت اظهار داشت: باید تمامی ابعاد مختلف در این خصوص مورد بررسی قرار بگیرد و سؤالاتی که در این باره توسط کارشناسان مطرح میشود، پاسخهای آن مشخص شود. اینکه یک پایتخت چگونه شهری باید باشد؟ آیا باید تنها شهری سیاسی باشد؟ درآمدهای آن از کجا کسب میشود؟ مسائل اصلی ما در شهر تهران، چیز دیگری است و آبادانی شهرها از روستاها میگذرد. وقتی روستاییان در روستاها شغل و درآمد کافی نداشته باشند به شهرها مهاجرت میکنند و مشکلات بیشتری ایجاد میشود. حال ما پایتخت را منتقل میکنیم که مشکلات حل شود، ولی بهتر است با ریشهیابی نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم.وی درباره طرح تفصیلی در شهر تهران، اظهار داشت: طرح تفصیلی تکمیل شده و این طرح جامع در تهران راهبردی است و با این طرح 20 ساله میتوان شهر را اداره کرد.
وی افزود: طرح تفصیلی هر 5 سال یکبار مرور میشود و اصلاحاتی در آن صورت میگیرد و تاکنون نیز اصلاحات فراوانی در این طرح صورت گرفته است. سال نخست 1400 تا 1600 موضوع جدید و اصلاحی از طریق شهرداران به کمیسیون ماده 5 ارائه شد که از این بین 400 مورد برای اصلاح در این کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و مواردی که قابل اصلاح بود، اصلاح شد.رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بهعنوان مثال در این طرح ارتفاع ساختمان با عرض معبر، اصلاح شد و بعضی از تشویقهای ساخت و ساز نیز اضافی بود که مورد بررسی قرار گرفت. براساس طرح تفصیلی در تمام نقاط شهر نباید بلندمرتبهسازی باشد، بلکه نقاط خاصی برای این امر در شهر تهران در نظر گرفته شده است. باید از ازدحام جمیعت بیشتر در پایتخت جلوگیری شود و به جای آن به فضای سبز شهری اضافه شود. بعضیها عنوان میکنند جناحهای سیاسی در تصمیمات شورا تأثیرگذارند که بنده این موضوع را رد میکنم و معتقدم اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است.چمران در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر ساخت ساختمان شیشهای در بهارستان اظهار داشت: بنده و اعضای شورای شهر در صحن شورا به این موضوع اعتراض کردیم و قرار شده است تصمیمی در این زمینه اتخاذ شود.
پادگان ميدان سپاه حفظ شود
وی درباره ساختوساز میدان سپاه نیز بیان داشت: در صحن شورای شهر، سپاه، شهرداری و جمعی از اعضای شورای شهر دعوت شده اند و توضیحاتی نیز در این خصوص ارائه شد. ساخت و ساز میدان سپاه در حریم درجه یک نیست و با شیب زمینی که دارد به نظر بنده میتواند 7 تا 8 طبقه را بسازد ولی شورای عالی شهرسازی باید تصمیم نهایی را بگیرد.وی درباره پادگانهای شهر تهران نیز اظهار داشت: همه پادگانها در پهنه G نیست، ولی باید در این پهنه باشند و بعضی از پادگانها هم در پهنه M هستند. رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از پیشنهادهای ما این است که به خاطر حفظ فضای شهری پادگانها در پهنه G بمانند و خارج نشوند.
حكم پاساژ علاءالدين به زودي اعلام ميشود
در نشست خبري رئيس پارلمان شهري موضوع سرنوشت تخلفات پاساژ علاءالدين نيز مطرح شد كه چمران با اشاره به اینکه هر هفته چندین گزارش مبنی بر اینکه اقداماتی بر خلاف طرح تفصیلی ممکن است انجام شده باشد به شهرداری ارسال میشود، اظهار داشت: شورای شهر سیستمی را دارد که میتواند به صورت مستقیم پروانهها را رصد کند و بلافاصله تصمیمیگیری نهایی را داشته باشد. علاوه بر پیگیری گزارشها از طریق سیستم اشاره شده، شورای شهر از اطلاعاتی که شهروندان و خبرنگاران به آنها انتقال میدهند، تخلفات در شهر را پیگیری میکنند و قبل از شروع پروژه در همان ابتدا، جلوی آن گرفته میشود. رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در منطقه 12 هیچ خانه میراثی تخریب نخواهد شد، بیان داشت: شهرداری چنین اجازهای را به دیگران نمیدهد چه برسد به اینکه خودش تخریب کند و قطعاً چنین چیزی نیست.وی در ادامه به آخرین وضعیت طرح تهران سرای قرآن و دارالقرآن اکباتان گفت: تهران سرای قرآن یک کار فرهنگی وسیعی است ضمن اینکه شهر تهران در کل دنیا نخستین شهر قرآنی است که بیشترین فعالیت در این شهر صورت میگیرد و بنابر این از این جهت پیشرو است.رئیس شورای اسلامی شهر تهران به ساخت حسینیه در شهرک اکباتان نيز اشاره كرد و گفت: قاعدتاً باید به صورت قاعدهمند این موضوع پیگیری شود ضمن اینکه بنده به شخصه با هر دو گروه راجع به این موضوع صحبت کردهام و به هر حالت معاونت شهرسازی منطقه باید به این مسئله ورود پیدا کند. البته در خصوص حسینیه اکباتان کشمکشهای خصوصی و شخصی نیز وجود داشته و باعث تشدید شدن موضوع شده است و باید این کشمکشها از بین برود و در نهایت منطقی تصمیمگیری شود.
هنوز زمينه واگذاري پارك پرديسان فراهم نشده است
وی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت پارک پردیسان خاطر نشان کرد: در این خصوص صحبتهایی با رئیس سازمان حفاظت محیطزیست و معاونان وی صورت گرفته است و شهرداری اين آمادگی را دارد که پارک را تبدیل به یک پارک عمومی برای شهروندان کند. سازمان حفاظت محیط زیست بنا دارد از پارک پردیسان به عنوان یک پارک تخصصی بهرهبرداری کند که هنوز اعتبارات لازم برای این کار از سوی سازمان فراهم نشده است.