درخواست رئیس جمهور اسرائیل از نتانیاهو درباره توافق هسته ای ایران
به گزارش صدای ایران از بی بی سی، رووین ریولین، رئیس جمهوری اسرائیل، در مصاحبه هایی که در روز پنجشنبه، ۱۵ مرداد (۶ ژوئیه)، منتشر شده، گفت که این زیادهروی باعث انزوای اسرائیل شده است. ریولین در سه مصاحبه جداگانه گفت که “مبارزه پیگیر” نخست وزیر علیه توافق هستهای بین ایران و قدرت های جهانی …
به گزارش صدای ایران از بی بی سی، رووین ریولین، رئیس جمهوری اسرائیل، در مصاحبه هایی که در روز پنجشنبه، ۱۵ مرداد (۶ ژوئیه)، منتشر شده، گفت که این زیادهروی باعث انزوای اسرائیل شده است.
ریولین در سه مصاحبه جداگانه گفت که “مبارزه پیگیر” نخست وزیر علیه توافق هستهای بین ایران و قدرت های جهانی می تواند به اسرائیل زیان بزند.
رووین ریولین، که در زمان فعالیت سیاسی، به احزاب راستگرای اسرائیل وابسته بود، گفت که خود او نیز در مورد این توافقنامه “مشکلاتی” دارد اما در این مصاحبه ها، نظر خود را به شیوه ای دیپلماتیک مطرح کرد.
رئیس جمهوری اسرائیل در مصاحبه خود با روزنامه معاریو گفت “نسبت به جبهه نبردی که بین اوباما و نتانیاهو گشوده شده و وضعیت روابط بین ایالات متحده و اسرائیل بسیار نگران هستم.”
وی در مصاحبه دیگری با روزنامه هاآرتص هم گفته است که: “نخست وزیر چنان مبارزهای را علیه ایالات متحده به راه انداخته که گویی دو طرف این مبارزه، یکسان و مساوی هستند” و افزود: “من به او [نتانیاهو] گفته ام و باز هم میگویم که مبارزات، ولو مبارزات عادلانه، سرانجام به زیان اسرائیل خواهد بود.”
روز گذشته، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، از راه حل دیپلماتیک اختلاف هسته ای با ایران دفاع کرد و گفت که این راه حل توانسته حمایت یکپارچه جهانی را کسب کند. وی تایید کرد که بین دولت آمریکا و بنیامین نتانیاهو در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد و افزود که نخست وزیر اسرائیل در دیدگاه خود صادق است، اما این دیدگاه اشتباه است.
نتانیاهو این توافق را تهدیدی علیه اسرائیل دانسته و گفته است که وظیفه خود می داند دیدگاه اسرائیل در این مورد را به اطلاع همگان برساند.
رئیس جمهوری اسرائیل در مصاحبه دیگری با روزنامه یدیعوت آخرونوت از بنیامین نتانیاهو خواسته تا روابط خود با باراک اوباما را ترمیم کند و افزوده است: “فکر می کنم که این دو نفر شخصیت مشابهی دارند و برای آنها خوب نیست که با ناراحت کردن یکدیگر، باعث زیان ایالات متحده و اسرائیل شوند.”
ریاست جمهوری در اسرائیل یک مقام تشریفاتی است و رئیس جمهوری این کشور معمولا از اظهار نظر در زمینه مسایل سیاسی خودداری میکند و استفاده از نظرات او برای مقامات این کشور الزامآور نیست.
با این همه، دخالت او در موضوع اختلاف دولتهای اسرائیل و آمریکا میتواند باعث کاهش تاثیر دیدگاه بنیامین نتانیاهو بر مخالفان توافق هستهای در آمریکا، به خصوص در جامعه یهودیان آن کشور شود.