واکنش منفی عراق به پیشنهاد فرهنگی ایران

پس از حمله‌ی داعش به تعدادی از موزه‌ها و تخریب برخی آثار باستانی تمدن بین‌النهرین، مسعود سلطانی‌فر رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به رییس یونسکو (ایرینا بووکوا) و وزیر گردشگری و میراث فرهنگی کشور عراق و موسسه «آیسسکو» (که 57 کشور اسلامی در آن عضویت دارند) نامه‌ای نوشت و اعلام آمادگی کرد تا آثار …

پس از حمله‌ی داعش به تعدادی از موزه‌ها و تخریب برخی آثار باستانی تمدن بین‌النهرین، مسعود سلطانی‌فر رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به رییس یونسکو (ایرینا بووکوا) و وزیر گردشگری و میراث فرهنگی کشور عراق و موسسه «آیسسکو» (که 57 کشور اسلامی در آن عضویت دارند) نامه‌ای نوشت و اعلام آمادگی کرد تا آثار موزه‌ای در خطر کشور عراق را به صورت امانت در اختیار بگیرند تا مقطعی که ثبات و آرامش به عراق برگردد.

اکنون «عادل فهدالشرشاب» در پاسخ به سوال ایسنا درباره‌ی میزان آسیب‌ها وارده از سوی داعش به آثار تاریخی این کشور و به دنبال آن اقدامات حفاظتی دولت عراق برای حفظ تمدن بین‌النهرین و آثار باستانی این کشور و از سوی دیگر نظرش درباه پیشنهاد ایران برای به امانت گرفتن برخی از این آثار باستانی عراق تا بازگشت ثبات و امنیت به این کشور، اظهار کرد: در واقع مناطقی که تحت تصرف تروریسم هستند هنوز هم وجود دارند و تنها راه حل آن در هم شکستن تروریسم است،چرا که بدون شکست دادن آنها اجرای هیچ تصمیمی از سوی دولت علیه تروریسم امکانپذیر نیست.

آثار سرقت رفته از موزه ها بازگردانده می شود

وزیر گردشگری و میراث فرهنگی عراق با بیان این که تلاش برای بازگرداندن تمامی آثار تاریخی مشهوری که از موزه‌ها به سرقت رفته‌اند‌، در دست انجام است، اظهار کرد:ما خیلی جدی پیگیر این موضوع هستیم و برخی از این آثار نیز تاکنون به عراق بازگردانده شده‌اند، به طور کلی تلاش‌های گسترده‌ای در این زمینه انجام می‌شود.

وی ادامه داد:موزه‌های ما در مناطق بیرون از حیطه نفوذ داعش در امان هستند که از جمله آن‌ها،موزه‌های ملی عراق و الناصریه است. این موزه‌ها بزودی بازگشایی خواهند شد و بالطبع،دیگر پروژه‌ها نیز ادامه خواهند داشت.

دولت عراق برای حمایت امنیتی از ایرانی ها بسیج شده است

الشرشاب در ادامه و در پاسخ به سوال که با توجه به آمار گردشگران و زائران ایرانی که به نظر می‌آید با یک میلیون و 500 هزار نفر در سال بیشترین و مهمترین گردشگران عراق را ایرانی ها تشکیل می‌دهند،دولت این کشور در حال حاضر و نه برای آینده‌ای دور،چه تمهیداتی به منظور تسهیل و بهبود وضعیت سفر آنها در نظر گرفته است؟گفت:همانگونه که می‌دانید تاکنون اقدامات بسیاری صورت گرفته و تمام اعضای دولت عراق برای این مهم بسیج شده‌اند و حمایت‌های لازم امنیتی برای آن‌ها صورت گرفته است،اما انجام عملیات مبارزه با دشمنان تکفیری بیشتر از توان ماست.

وی افزود:ما با جمهوری اسلامی ایران در این زمینه گفت‌وگو کرده‌ایم و درباره در پیش گرفتن راهکارها و ابرازهای جدید بحث و گفت‌وگو داشته‌ایم. مساله حمایت از زائران همواره وجود دارد و مشکلات این راه در حال افزایش است، اما برای این مشکلات نیز طرح‌های جدیدی داریم.

وزیر گردشگری و میراث فرهنگی عراق اضافه کرد: امسال یک کمیته در سطح عادی با مشارکت وزارت خارجه و وزارت گردشگری و حفاظت از آثار باستانی عراق کار رسیدگی به این راهکارها را با رایزنی جمهوری اسلامی ایران و دریافت پیشنهادات آنها برعهده گرفته است.من بر این باورم که این کمیته می‌تواند به این مشکلات رسیدگی کند، اگرچه مشکلاتی در این زمینه به وجود آمده است اما می‌توان به برطرف شدن تمامی مشکلات و برآورده کردن نیازهای زائران امیدوار بود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا