بازجویی از 3 مدیر پیشین تپکو
در مارس 2011 وقوع زلزله و سونامی باعث ورود مقادیر زیادی آب به داخل نیروگاه هستهای فوکوشیما شد که در اثر خرابی سیستم خنک کننده این راکتور و گدازش آن باعث تشعشع مقادیر زیادی از مواد رادیواکتیو به بیرون شد. این خبر یک موفقیت بزرگ برای گروههای فعال ضد فعالیت هستهای در ژاپن است که …
در مارس 2011 وقوع زلزله و سونامی باعث ورود مقادیر زیادی آب به داخل نیروگاه هستهای فوکوشیما شد که در اثر خرابی سیستم خنک کننده این راکتور و گدازش آن باعث تشعشع مقادیر زیادی از مواد رادیواکتیو به بیرون شد.
این خبر یک موفقیت بزرگ برای گروههای فعال ضد فعالیت هستهای در ژاپن است که ماهها است به دنبال محکوم کردن بسیاری از مدیران اجرایی پیشین شرکت برق توکیو (تپکو) مالک نیروگاه هستهای فوکوشیما و کشاندن آنها به میز محاکمه بودهاند.
بازپرسان تاکنون چندین بار درخواستهای متعدد برای انجام بازجویی از این 3 مدیر پیشین تپکو را رد کرده بودند، اما دستور دادگاه بررسی اتهام وارده به این 3 مدیر، بازپرسان را مجبور کرده است تا بازجویی از آنان را آغاز کنند.
به گزارش ایسنا، یکسال پس از بروز فاجعه نیروگاه هستهای فوکوشیما فعالیت همه 43 راکتور هستهای ژاپن به دلیل خطرات احتمالی آنان و انجام بازرسیهای ایمنی و امنیتی لازم برای حصول اطمینان از امنیت این راکتورها متوقف شده است.
رویک موتو، رهبر گروه معترض به فاجعه رخ داده در نیروگاه هستهای فوکوشیما در این باره میگوید: امید ما برای آن که یک دادگاه محاکمه برای این 3 مدیر پیشین شرکت (تپکو) و بسیاری از عوامل اجرایی این شرکت که با سهل انگاری خود و به روزرسانی نکردن جنبههای ایمنی و امنیتی نیروگاه فوکوشیما باعث بروز آن حادثه و آواره شدن بیش از 175 هزار نفر از مردم منطقه فوکوشیما شدند، افزایش یافته است.
او ادامه داد: حتی هنوز نیز بسیاری از شهروندان فوکوشیما برای بازگشت به محل زندگی خود پس از گذشت 4 سال بیمیل هستند چرا که از وجود خطرات متعدد برای سلامتی خود میترسند و این که دیگر شغلی در آنجا ندارند.