واردات لبنيات 7 برابر شد

اوج واردات لبنيات برپايه شير خام به كشور در حدود 288 هزار تن و در سال 1391 ثبت شده و بيشترين واردات در اين تراز در قالب شيرخشك صورت گرفته است. وابستگي به شير و فرآورده‌هاي آن حتي در ذهن متولدين دهه 60 نيز نقش بسته است و دوراني كه تنها پنير عمده بازار دانماركي …

اوج واردات لبنيات برپايه شير خام به كشور در حدود 288 هزار تن و در سال 1391 ثبت شده و بيشترين واردات در اين تراز در قالب شيرخشك صورت گرفته است.

وابستگي به شير و فرآورده‌هاي آن حتي در ذهن متولدين دهه 60 نيز نقش بسته است و دوراني كه تنها پنير عمده بازار دانماركي بود را نمي‌توان فراموش كرد. اين وابستگي اما با جهشي كه در توليد اتفاق افتاد در مدت كوتاهي تبديل به خودكفايي شد. مسبب اين جريان هم واردات گاو‌هاي هلشتايني بود كه به دستور عباسعلي زالي وزير وقت كشاورزي انجام شد.

با ساماندهي دامداري‌ها صنايع وابسته يعني صنعت فرآورده‌هاي لبني نيز پا گرفت و در مدتي كوتاه بازار لبنيات داخلي داغ شد.

تنوع بالاي توليدات در سال هاي اخير ناشي از اقدامات حمايتي بود كه از دامداران صورت گرفت اما اين حمايت ها در دهه 80 تا حد زيادي رنگ باخت و چه با تعيين قيمت شير خام و چه با كاهش تعرفه واردات زمينه زيان دهي دامداران فراهم شد.

به طور متوسط از سال 1380 تا سال 1393 سالانه حدود 100 هزار تن معادل شير خام به ارزش حدود 2.8 ميليارد دلار وارد كشور شده است كه بيشترين آن مربوط به سال 1391 با بيش از 378 ميليون دلار بوده و واردات ارزشي لبنيات كشور به ميانگين سالانه حدود 200 ميليون دلار رسيده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا