اعزام سه تیم از دانشگاه امیرکبیر به مسابقات جهانی 2015 ربوکاپ
به گزارش خبرنگار موبنا، سروش صادق نژاد درخصوص مسابقات جهانی ربوکاپ اظهار داشت: نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ 2015 در شهر هفای کشور چین برگزار می شود که در این دور از رقابتها سه تیم ربات های انسان نمای سایز نوجوان، ربات های فوتبالیست سایز کوچک و ربات های شبیه ساز امداد و نجات از دانشگاه …
به گزارش خبرنگار موبنا، سروش صادق نژاد درخصوص مسابقات جهانی ربوکاپ اظهار داشت: نوزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ 2015 در شهر هفای کشور چین برگزار می شود که در این دور از رقابتها سه تیم ربات های انسان نمای سایز نوجوان، ربات های فوتبالیست سایز کوچک و ربات های شبیه ساز امداد و نجات از دانشگاه صنعتی امیرکبیر حضور خواهند داشت.
وی با یادآوری اینکه مسابقات ربوکاپ همه ساله در یکی از کشورهای جهان برگزار می شود، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری رقابتها این است که تا سال 2050 تیمی از ربات های انسان نما با داشتن قابلیت های کامل انسانی در برابر تیمی از انسان ها قرار گیرند و بتوانند تیم انسان ها را شکست دهند.
صادق نژاد در تشریح جزییات این رقابت جهانی گفت: همانند گذشته، نوزدهمین دوره مسابقات جهانی ربوکاپ هم در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی برگزار خواهد شد و تیم های مختلفی از ایران در این دوره از مسابقات حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: در بخش بزرگسال تیم های حاضر در لیگ های ربات های فوتبالست، ربات های امداد و نجات، ربات های خانگی و ربات های کار با یکدیگر به رقابت می پردازند و علاوه بر آن لیگی با عنوان ربات های لجستیک نیز در این مسابقات حضور خواهند یافت.
صادق نژاد تصریح کرد: با توجه به حضور پررنگ تیم های ایرانی در مسابقات جهانی ربوکاپ در گذشته، سه تیم این دانشگاه نیز تاکنون موفق به کسب مقام های قهرمانی و نائب قهرمانی متعددی شده اند، به طوری که تیم ربات های شبیه ساز امداد و نجات دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از پرافتخارترین تیم های ایرانی در مسابقات جهانی ربوکاپ بوده و تیم ربات های انسان نمای این دانشگاه نیز نیز یکی از اولین تیم های ایرانی است که موفق به کسب مقام نائب قهرمانی در مسابقات سال های گذشته در این لیگ دشوار ربوکاپ شده است.
عضو هیات رییسه فدراسیون جهانی ربوکاپ در لیگ ربات های انسان نما به برگزاری نوزدهمین مسابقات ربوکاپ جهانی در بازه زمانی 26 تیرماه تا اول مردادماه اشاره کرد و گفت: زمان اعزام تیم های دانشگاه امیرکبیر نیز روز 24 تیرماه خواهد بود که این اعزام با حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، هواپیمائی ماهان و بیمه پارسیان صورت خواهد گرفت.
وی درباره ویژگی های ربات های سه تیم حاضر در مسابقات جهانی ربوکاپ از دانشگاه امیرکبیر توضیح داد: تیم ربات های انسان نما جوان که مشترک با دانشگاه منیتوبا کانادا مشغول به فعالیت است، دارای ربات هایی شبیه انسان بر روی دو پا با ارتفاعی در حدود 100 سانتی متر هستند که طبق مقررات فیفا به صورت دو به دو در مسابقات فوتبال حاضر خواهند شد.
صادق نژاد افزود: با توجه به قوانین امسال لیگ رباتهای انسان نما، رقابت های فنی متعددی نیز برای تیم های شرکت کننده در این دوره از مسابقات نیز در نظر گرفته شده است و آینده این لیگ بسیار روشن پیش بینی می شود و در آینده ای نزدیک از این ربات های در بخش های مختلف امداد و نجات، امور جاری زندگی و صنعت و همچنین جهت استفاده در امور درمانی و پزشکی استفاده خواهد شد.
وی رقابت لیگ ربات های فوتبالست سایز کوچک را یکی از جذاب ترین لیگ های ربوکاپ دانست و اضافه کرد: در این لیگ تیم ها به صورت 6 به 6 با یکدیگر به رقابت می پردازند و بخش های طراحی بهینه ربات ها، سخت افزارهایی با قابلیت اطمینان بالا، هوش مصنوعی مطلوب و تعامل کامل ربات ها را شامل شده و تیم های مطرحی از دانشگاه های بسیار خوب دنیا در این لیگ دستاوردهای خود را در شش روز برگزاری مسابقات به نمایش می گذارند.
سرپرست تیم رباتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر کاربرد ربات های شبیه ساز امداد را در زمینه مدیریت شهری دانست و گفت: محققان در تلاش هستند که با توسعه این نوع ربات ها از آن در مدیریت بحران های شهری مانند زلزله و آسیب های احتمالی شهری استفاده کنند.
عضو هیات رییسه فدراسیون جهانی ربوکاپ در لیگ ربات های انسان نما افزود: با توجه به روند رو به رشد رباتیک در دنیا و عدم انکار این دانش در پیشبرد اهداف جوامع مختلف در بخش های صنعتی، آموزشی، اجتماعی و درمانی و حضور محققان زیادی از کشور که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، لازم است مسوولان کشور نگاه ویژه ای به این دانش و صنعت داشته باشند تا همگام و هماهنگ با سایر کشورهای پیشرفته دنیا این بخش از دانش نیز در کشور کاربردی شود.
129/