از صلح امام حسن چیزی نگویید!
با انتقاد از رویکرد صداوسیما در رابطه با نحوه پوشش و تحلیل اخبار مذاکرات هستهای، مدعی شد: تهیهکنندگان برنامههای صدا و سیما از برنامهسازی درباره صلح امام حسن مجتبی منع شدهاند. با توجه به نزدیک شدن به حصول توافق هستهای در وین، صدا و سیما جهتگیریهایی بر خلاف نظر مذاکرهکنندگان اتخاذ کردهاند. طبق آخرین اخبار، …
با انتقاد از رویکرد صداوسیما در رابطه با نحوه پوشش و تحلیل اخبار مذاکرات هستهای، مدعی شد: تهیهکنندگان برنامههای صدا و سیما از برنامهسازی درباره صلح امام حسن مجتبی منع شدهاند.
با توجه به نزدیک شدن به حصول توافق هستهای در وین، صدا و سیما جهتگیریهایی بر خلاف نظر مذاکرهکنندگان اتخاذ کردهاند. طبق آخرین اخبار، مدیران صدا و سیما به تهیهکنندگان برنامههای مذهبی رادیو و تلویزیون و نیز بخشهای خبری دستور اکید دادهاند که درباره صلح امام حسن مجتبی (ع) برنامهسازی نکنند. در روزهای اخیر برخی از حامیان تیم مذاکرهکننده هستهای توافق جامع هستهای را به صلح مدبرانه امام حسن مجتبی (ع) تشبیه کرده بودند.
چندی پیش حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی در یک برنامه تلویزیونی از عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای دفاع کرده بود و تهیهکننده این برنامه از سوی مدیران سازمان صدا و سیما توبیخ شد.
خبرآنلاین در مطلبی دیگر با عنوان «”سیاهنما”ترین صداوسیمایی که دیدهایم» نیز در همین رابطه نوشته است: آخرین دور از مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در وین در حال برگزاری است. همه اخبار از وین حاکی از آن است که دو طرف در حال تدوین متن نهایی مذاکرات هستند و تلاش دارند پرانتزها در متن را کمتر و کمتر کنند. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که روز یکشنبه یعنی روز آخر مذاکرات روز سرنوشتسازی برای مذاکرات خواهد بود و به احتمال زیاد یک اتفاق در هتل کوبورگ وین روی خواهد داد. حضور نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور نیز بر اهمیت این دور از مذاکرات افزوده است.
در حالی که مذاکرهکنندگان هستهای یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب، فرزندان انقلاب، در وین مشغول تدوین متن نهایی توافقنامه جامع هستهای هستند، اما در تهران صدا و سیما بدون در نظر گرفتن منافع ملی رویکرد متفاوتی را سر لوحه کار خود کرده است.
صدا و سیما با پوشش جهتدار رویدادهایی که در وین در جریان است سعی در القای این موضوع دارد که هر توافقی که روز یکشنبه به امضای طرفین برسد، قراردادی ننگین است. به عنوان مثال گزارشی با عنوان «توافق خوب ایرانی و توافق خوب آمریکایی» در همه بخشهای خبری شبکه خبر پخش شد که در آن تمایزی بین توافق خوب از نظر ایرانیها و آمریکاییها گذاشته میشد و عملا بازی برد – بردی را که مورد تایید رئیسجمهور بود زیر سوال میبرد.
نگاهی به تیترهای دیگری که از شبکه خبر به سمع و نظر بینندگان رسید نیز به صورت واضحی تلاش صدا و سیما را در جهت عکس فعالیت مذاکرهکنندگان هستهای ایران نشان میدهد.
به عنوان مثال به این تیترها توجه کنید:
«درباره مسئله پی ام دی، بازرسیها و نیز بازه زمانی محدودیت ایران هنوز توافق حاصل نشده است»
«وزیر خارجه انگلیس: گشایشی در بحثها حاصل نشده»
«اشتون کارتر: ما هنوز گزینه نظامی را هم حفظ کردهایم، این را رئیسجمهور به ما توصیه کرده است»
«آژانس توقعاتی از ما دارد که برای ما مقدور نیست»
«آژانس چگونه میخواهد سابقه منفی خود را جبران کند؟»
اینها تنها نمونههایی از تیترها و اخباری بودند که در 24 ساعت گذشته از بخشهای مختلف خبری صدا و سیما و از شبکههای مختلف روی آنتن رفت. از سوی دیگر چهرههایی نظیر فواد ایزدی، مهدی محمدی و فریدون عباسی که از مخالفان جدی روند مذاکرات بودهاند پای ثابت برنامههای تحلیلی صدا و سیما هستند و به بدون آنکه فرصت برابری برای مدافعان ظریف و تیم مذاکرهکننده هستهای ایجاد شود به تحلیلها درباره شکست مذاکرات یا حصول یک توافق بد به مخاطب ارائه میشود.
در کنار اینها چند مستند نیز از شبکههای مختلف سیما پخش شد. مستندهایی با نامهای «رژیم بازرسیها»، «لبخند گرگ»، «هنوز نمیتوانیم»، «فکت شیت ملت» و «بازرسیهای بیسابقه» که همگی به موضوع مذاکرات هستهای و در مخالفت با تیم مذاکرهکننده هستهای روی آنتن رفت.
به نظر میرسد رویکرد مدیران صدا و سیما در برخورد با تیم مذاکرهکننده هستهای به شکل واضح و آشکاری حاکی از بیاعتمادی است و سعی در تخریب آنها دارند؛ سیاهنماییهایی که در روزهای اخیر و با نزدیک شدن به امضای نهایی توافق هستهای روز به روز بیشتر و بیشتر میشود.
نکته قابل توجه دیگر اینکه این اتفاقات در حالی میافتد که در دوره پیشین مذاکرات هیچ رسانهای حق بررسی مذاکرات یا بازنشر مطالبی که رسانههای خارجی نداشت و این ابلاغیه شورای عالی امنیت ملی بود. لازم به ذکر است که معاون رسانهای سعید جلیلی در دوران دبیری شورای عالی امنیت ملی، پیمان جبلی بود که هماکنون معاون خبر صدا و سیما است.