منابع آمریکایی: احتمال تمدید 10 روزه مذاکرات هسته ای
همزمان با پایان یافتن ضرب الاجل توافق نهایی هسته ای و در حالی که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران از روز سه شنیه (امروز) به منظور ادامه مذاکرات به وین بازخواهد گشت، رسانه های آمریکایی گمانه زنی هایی را درباره احتمال تمدید 10 روزه مذاکرات مطرح کرده اند. به گزارش عصر ایران از …
همزمان با پایان یافتن ضرب الاجل توافق نهایی هسته ای و در حالی که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران از روز سه شنیه (امروز) به منظور ادامه مذاکرات به وین بازخواهد گشت، رسانه های آمریکایی گمانه زنی هایی را درباره احتمال تمدید 10 روزه مذاکرات مطرح کرده اند.
به گزارش عصر ایران از روز دوشنبه و پس از نشست خبری جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید این احتمال و گمانه زنی در محافل سیاسی و رسانه ای آمریکا تقویت شده است که احتمال تمدیدحداکثر 10 روزه مذاکرات تا رسیدن به توافق نهایی وجود دارد.
ارنست دیروز به خبرنگاران گفت بعید به نظر می رسد تا ضرب الاجل پایان ماه ژوئن توافق نهایی حاصل شود. او همزمان تاکید کرد کاخ سفید از امکان رسیدن به توافق نهایی هسته ای در این دور از مذاکرات اطمینان دارد.
رسانه های آمریکایی در دو روز گذشته مدعی شده اند ، مذاکره کنندگان ایرانی در مذاکرات اخیر تغییر موضع داده و به برخی از مفاد تفاهم سیاسی لوزان که دو ماه پیش بر سر آن توافق شد، پای بندی ندارند.
این ادعا در حالی است که در دو ماه گذشته برخی مقامات آمریکایی با تفسیر به رای مفاد کلی تفاهم لوزان و ارایه “فکت شیتی” مغایر با مفاد کلی مورد توافق در بیانیه لوزان تلاش کردند ، در یک بازی سیاسی و رسانه ای مذاکره کنندگان ایرانی را تحت فشار قرار دهند، با این حال تیم مذاکره کننده ایرانی همواره براصول ثابت خود در مذاکرات، اراده سیاسی برای توافق نهایی و ضرورت رعایت خطوط قرمز ایران در مذاکرات تاکید کرده است.
دیروز جاش ارنست بار دیگر با تکرار تلویحی ادعای برخی رسانه های آمریکایی مبنی بر عدم پای بندی ایران به مفاد تفاهم لوزان اعلام کرد که اگر ایران به مفاد بیانیه لوزان پای بند نباشد هیچ توافق نهایی در کار نخواهد بود.
وب سایت “هیل” وابسته به کنگره آمریکا با ارایه گزارشی درباره مذاکرات هسته ای نوشت اگر مذاکرات کنونی تا تاریخ 9 جولای (10 روز دیگر) به نتیجه برسد و متن توافق نهایی به امضای طرفین مذاکره برسد آن گاه کنگره آمریکا 30 روز فرصت خواهد داشت این توافق را پیش از لغو تحریم های کنگره علیه ایران از سوی اوباما مورد بررسی قرار دهد.
بر اساس این گزارش اگر توافق نهایی تا تاریخ 9 جولای حاصل نشود و به بعد از این تاریخ موکول شود، بر اساس قانون ” بازبینی توافق هسته ای با ایران ” که در ماه می سال جاری در کنگره تصویب شده و به امضای باراک اوباما رسیده است، فرصت کنگره برای بررسی توافق نهایی به دو ماه افزایش خواهد یافت.
موافقان توافق هسته ای در آمریکا نگران هستند که تاخیر در رسیدن به توافق و طولانی شدن مهلت کنگره برای بازبینی آن ممکن است موضع مخالفان توافق در کنگره را تقویت کرده و آنها را به مانع تراشی بیشتر در تصویب توافق نهایی هسته ای با ایران تشویق کند.